Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Διάλογος για τη συνεργασία στην Ασφάλεια και την Άμυνα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Μάιο σε χαμηλό δύο ετών Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επανεκκινεί η αναμορφωμένη εξεταστική διαδικασία απόκτησης Π.Ε.Γ.Π. για την ιθαγένεια – Σε λειτουργία εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων 

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:39 από news_room

Σε λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στις εξετάσεις που αφορούν στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή και εξέταση αίτησης πολιτογράφησης για τους αλλογενείς αλλοδαπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις διεξάγονται με διαδικασίες αντίστοιχες των πανελλαδικών και αποτελούν συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο με τη σημαντική συμβολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως. Η εξεταστική διαδικασία ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ύστερα από ενέργειες του Διοικητή της, κ. Άγγελου Μπίνη. Με το νέο αναμορφωμένο σύστημα εξετάσεων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, ακέραιο και αδιάβλητο εξεταστικό σύστημα εναρμονισμένο με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών κρατών, με καθολικά και διαφανή κριτήρια, βάζοντας οριστικά μία τάξη στο άναρχο τοπίο πολιτογράφησης που επικρατούσε ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η πλατφόρμα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας όπου βρίσκεται αναρτημένη και η ανανεωμένη Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων (exetaseis-ithageneia.ypes.gr) της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ενεργειών του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας, κ. Αθανάσιου Μπαλέρμπα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας προκειμένου η ταυτοποίηση του αιτούντος να πραγματοποιείται αυτόματα.

Επισημαίνεται ότι:

  • Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ. 

  • Από το παράβολο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών). 

  • Η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου του 2021 λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021 και ώρα 23:59. 

  • Οι αιτούντες μπορούν να επιλέξουν σε ποια από τις οκτώ πόλεις που θα υπάρχουν εξεταστικά κέντρα επιθυμούν να εξεταστούν. 

  • Έχει προβλεφθεί ειδική φόρμα αίτησης για όσους ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εξεταζόμενων (άνω των 62 ετών, με μαθησιακά προβλήματα ή με παθήσεις και αναπηρίες). 

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κανέναν περιορισμό ως προς την επανάληψη της εξεταστικής διαδικασίας σε περίπτωση αποτυχίας.

Σχετικά Άρθρα

Πατρών Χρυσόστομος: «Μεγάλη η προσφορά και συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 2 / 2023 , 9:17 από news_room Συμπληρώθηκαν δέκα πέντε  χρόνια, ἀπό τότε πού τό σεπτόν Σῶμα τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἐξέλεξε ὡς Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος, εἰς διαδοχήν τοῦ ἀλήστου μνήμης Πρωθιεράρχου Χριστοδούλου, τόν ἀπό Θηβῶν καί Λεβαδείας, Ἱερώνυμον. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος κατά […]

Μουσική: Η Charlotte de Witte στην Αρχαία Μεσσήνη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 2 / 2021 , 2:12 από news_room CHARLOTTE DE WITTE  ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ Feel the unexpected Ένα live dj set εκεί που δεν τo περιμένεις    Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου | 20:00 Διάρκεια: 61’ Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό Το Ίδρυμα Ωνάση καλεί τη Νο.1 dj της […]

Pin It on Pinterest