Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Διάλογος για τη συνεργασία στην Ασφάλεια και την Άμυνα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Μάιο σε χαμηλό δύο ετών Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Διαδικτυακή συνομιλία της Προέδρου της Βουλής κας Αννιτας Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 15:31 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα διαδικτυακή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Roberto Fico.

Αναφερόμενη ειδικότερα στις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν σε σχέση με την πρόθεση για περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου, η Πρόεδρος της Βουλής τις καταδίκασε ως απαράδεκτες και παράνομες. Τόνισε δε ότι καταστρατηγούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Επισήμανε ότι, τόσο η πρόσφατη Προεδρική Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και η Δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, τονίζουν ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα τα οποία προβλέπουν την επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε ανησυχία για το σημειωθέν αδιέξοδο στις προσπάθειες προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Υποστήριξε δε, ότι οι δύο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες να διαπραγματευτούν χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι η λογική της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η κα Δημητρίου εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση που τηρεί η Ιταλία στο εν λόγω ζήτημα, ενώ τόνισε παράλληλα την ανάγκη λήψης σχετικών μέτρων, σημειώνοντας ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις αγαστές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας, ενώ εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Τέλος, συζητήθηκε η πορεία της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στις δύο χώρες και οι επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Υπουργείο Εργασίας: Υψηλότερες επικουρικές με το νέο νομοσχέδιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 12:58 από news_room Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο «ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές. Η μεταρρύθμιση του συστήματος Επικουρικής […]

Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 12 / 2022 , 0:34 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω δακρύων χαράς και συγκίνησης τελέστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου 2022 ο αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Τρίτης, 6 Δεκεμβρίου 2022 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο […]

Pin It on Pinterest