18 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Γλυφάδα : Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή της Τερψιθέας – 2.8 εκ. Ευρώ θα κοστίσει στη Περιφέρεια

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 1:21 από news_room

Γ. Πατούλης: «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αναδόχου, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ειδικότερα το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, όπου συμβαίνουν συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί δεν υπάρχει ικανοποιητική απορροή των ομβρίων. Απαιτείται συνεπώς, για τις περιοχές αυτές, η κατασκευή αγωγών ομβρίων ως επέκταση του υφισταμένου δικτύου.

Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται στη σύμβαση είναι η κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων από σωλήνες PVC διαφόρων διαμέτρων και σύνδεση με τους παρόδιους, η τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής διπλού ανοίγματος και σύνδεση με το νέο δίκτυο ομβρίων νέων και υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής με τους αντίστοιχους αγωγούς σύνδεσης αλλά και η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας έχουν ολοκληρωθεί ήδη 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής και εκτός από το συγκεκριμένο που προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί ακόμη ένα κρίσιμο έργο, με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, υπογραμμίζοντας πως τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στη Γλυφάδα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, είναι νευραλγικής σημασίας για την προστασία της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση υλοποίηση έργων πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε περιοχές της Αττικής υψηλής επικινδυνότητας. Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας και φίλου Γ. Παπανικολάου, τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με στόχο την προστασία της περιοχής της Τερψιθέας, η οποία διαχρονικά ταλαιπωρείται πολύ από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια, καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς με αντίστοιχα έργα, σε όλη την Αττική».

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια» Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Έγκωμης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 14:13 από news_room Την Κυριακή των Μυροφόρων, μέσα στην αναστάσιμη πνευματική λαμπρότητα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Πηγασίου και Οικονόμους Ιωάννη Κυπριανού και […]

ΗΠΑ Ψήφισμα Μενέντεζ στο Κογκρέσο για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Επανάστασης του 1821

Εγκρίθηκε με ομοφωνία το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 6 / 2021 , 0:07 από news_room Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας. […]

Pin It on Pinterest