26 °C Athens, GR
01/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; O Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ – Adologala.gr Η Εκκλησία της Ελλάδος εόρτασε την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών και ιδρυτού της, Αποστόλου Παύλου – Adologala.gr ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Δεν θα επιτρέψω να ευτελίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος στο Φανάρι – Adologala.gr Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας – Adologala.gr Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων Απόστολου – Adologala.gr Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Χρειαζόμαστε Ιερείς στην Αμερική, που να πιστεύουν στον Θεό και όλα τα άλλα τα συμπληρώνει το Άγιο Πνεύμα»» Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ισπανία Ρωσία στον ΓΓ του ΟΗΕ: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στην αποτροπή της επισιτιστικής κρίσης

Γλυφάδα : Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή της Τερψιθέας – 2.8 εκ. Ευρώ θα κοστίσει στη Περιφέρεια

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 1:21 από news_room

Γ. Πατούλης: «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αναδόχου, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ειδικότερα το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, όπου συμβαίνουν συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί δεν υπάρχει ικανοποιητική απορροή των ομβρίων. Απαιτείται συνεπώς, για τις περιοχές αυτές, η κατασκευή αγωγών ομβρίων ως επέκταση του υφισταμένου δικτύου.

Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται στη σύμβαση είναι η κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων από σωλήνες PVC διαφόρων διαμέτρων και σύνδεση με τους παρόδιους, η τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής διπλού ανοίγματος και σύνδεση με το νέο δίκτυο ομβρίων νέων και υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής με τους αντίστοιχους αγωγούς σύνδεσης αλλά και η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας έχουν ολοκληρωθεί ήδη 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής και εκτός από το συγκεκριμένο που προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί ακόμη ένα κρίσιμο έργο, με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, υπογραμμίζοντας πως τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στη Γλυφάδα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, είναι νευραλγικής σημασίας για την προστασία της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση υλοποίηση έργων πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε περιοχές της Αττικής υψηλής επικινδυνότητας. Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας και φίλου Γ. Παπανικολάου, τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με στόχο την προστασία της περιοχής της Τερψιθέας, η οποία διαχρονικά ταλαιπωρείται πολύ από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια, καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς με αντίστοιχα έργα, σε όλη την Αττική».

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια» Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Υπ. Παιδείας: Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 5 / 2021 , 11:29 από news_room Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια. Οι υποψήφιοι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας), την Τετάρτη […]

Η χειροτονία του Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 11 / 2021 , 14:45 από news_room Η χειροτονία του Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ «Για την προαγωγή στο επισκοπικό αξίωμα δεν αναζητούνται οι τέλειοι αλλά οι άγιοι», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, απευθυνόμενος στον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, κατά την τελετή […]

Pin It on Pinterest