Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Γλυφάδα : Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή της Τερψιθέας – 2.8 εκ. Ευρώ θα κοστίσει στη Περιφέρεια

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 1:21 από news_room

Γ. Πατούλης: «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αναδόχου, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ειδικότερα το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, όπου συμβαίνουν συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί δεν υπάρχει ικανοποιητική απορροή των ομβρίων. Απαιτείται συνεπώς, για τις περιοχές αυτές, η κατασκευή αγωγών ομβρίων ως επέκταση του υφισταμένου δικτύου.

Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται στη σύμβαση είναι η κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων από σωλήνες PVC διαφόρων διαμέτρων και σύνδεση με τους παρόδιους, η τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής διπλού ανοίγματος και σύνδεση με το νέο δίκτυο ομβρίων νέων και υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής με τους αντίστοιχους αγωγούς σύνδεσης αλλά και η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας έχουν ολοκληρωθεί ήδη 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής και εκτός από το συγκεκριμένο που προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί ακόμη ένα κρίσιμο έργο, με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, υπογραμμίζοντας πως τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στη Γλυφάδα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, είναι νευραλγικής σημασίας για την προστασία της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση υλοποίηση έργων πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε περιοχές της Αττικής υψηλής επικινδυνότητας. Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας και φίλου Γ. Παπανικολάου, τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με στόχο την προστασία της περιοχής της Τερψιθέας, η οποία διαχρονικά ταλαιπωρείται πολύ από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια, καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς με αντίστοιχα έργα, σε όλη την Αττική».

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια» Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (Εικόνες)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 1:21 από news_room Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Πανηγυρικά και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη […]

Μελέτη για την COVID-19: Εγγυάται ο εμβολιασμός τη θεμελιώδη αρχή του Ιπποκράτη περί “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 21:16 από news_room COVID-19: Εγγυάται ο εμβολιασμός τη θεμελιώδη αρχή του Ιπποκράτη περί “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”; ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η ακόλουθη μελέτη αποτελεί πόνημα της ερευνητικής ομάδας του Ομ. Καθηγητή Ιατρικής κ. Ι. Κουντουρά, όπου αναζητήθηκαν και καταγράφηκαν, με βάση τη μεθοδολογία της […]

Pin It on Pinterest