17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Επαρκής η χρηματοδότηση των δημοτικών κοινωνικών δομών

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης Επαρκής η χρηματοδότηση των δημοτικών κοινωνικών δομών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 3:35 από news_room

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Επαρκής η χρηματοδότηση των δημοτικών κοινωνικών δομών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απάντησε την Παρασκευή 25 Ιουνίου σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη με θέμα «ολοκληρωτική κάλυψη των αναγκών για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Υπουργός απέρριψε το αίτημα του κ. Συντυχάκη για μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται σε κοινωνικές δομές αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς, όπως εξήγησε, η λειτουργία των δομών αυτών συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε απώλεια χρηματοδότησης ύψους 270 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2020 – 2021» που έχει ενταχθεί σε Συλλογική Απόφαση Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά στη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι αυτός προκαθορίζεται αφενός από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος και αφετέρου από το Υπουργείο Εργασίας το οποίο έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών στο εν λόγω ζήτημα περιορίζεται στη διαχείριση των ποσών που έχουν ήδη προκαθοριστεί.

Επ’ αυτού, ο κ. Βορίδης έδωσε στη δημοσιότητα το ποσό που αφορά στον προϋπολογισμό χρηματοδότησης του προγράμματος, ο οποίος ανέρχεται σε 164.980.227,33 ευρώ, ενισχύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 15.076.880 ευρώ μέσω περαιτέρω επιχορήγησης που προήλθε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με απόφαση που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου του 2020 καθώς και με επιπλέον ποσά που έχουν δοθεί για την ενίσχυση του συγκεκριμένου προγράμματος, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει ήδη ληφθεί έγκριση για μία περαιτέρω ενίσχυση 20 επιπλέον εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου, ο Υπουργός χαρακτήρισε την απαίτηση του ΚΚΕ να διατεθούν πρόσθετα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, ανεύθυνη.

«Είναι σοβαρή προσέγγιση των αναγκών αυτή; Είναι σεβασμός του χρήματος του φορολογούμενου;» διερωτήθηκε.

Τέλος, απαντώντας στις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο κ. Συντυχάκης σχετικά με το ισχύον σύστημα των vouchers, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν μεταξύ των ιδιωτικών και των δημοτικών κοινωνικών δομών, ο κ. Βορίδης τις απέδωσε στην ιδεοληπτική προσέγγιση του ζητήματος από το ΚΚΕ.

«Θα εξακολουθήσω να υποστηρίζω το δικαίωμα της επιλογής ελευθερίας μεταξύ της ιδιωτικής και της δημόσιας κοινωνικής δομής» σημείωσε ο Υπουργός και εξέφρασε την άποψη ότι ειδικά τέτοιου είδους δομές λειτουργούν πολύ καλύτερα σε αποκεντρωμένο επίπεδο παρά σε κεντρικό επίπεδο «επομένως η Αυτοδιοίκηση κάνει καλύτερη δουλειά και πρέπει να την εμπιστευόμαστε».

 

Σχετικά Άρθρα

Πλήθος λαού στην Παναγία Τρικορφιώτισσα - adologala.gr

Πλήθος λαού στην Παναγία Τρικορφιώτισσα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 8 / 2022 , 13:34 από news_room Πλήθος λαού στην Παναγία Τρικορφιώτισσα – Adologala.gr Με τη δέουσα τιμή και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος τον 15Αύγουστο 2022 η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τρικορφιώτισσας στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Την παραμονή της εορτής στο τέλος […]

Ο Πρέσβης για τις Ευρωπαϊκες Υποθέσεις των ΗΠΑ κ.Philip T. Reeker επισκέφθηκε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 10 / 2020 , 16:22 από Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρέσβης Philip T. Reeker, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020,  ο Εξοχ. Πρέσβης Philip T. Reeker, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις του […]