19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας στην Συνάντηση για την Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ

Συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας στην Συνάντηση για την Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 19:30 από news_room

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης εκπροσώπησε την Κύπρο στην Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών των κρατών μελών της ΕΕ αρμόδιων για θέματα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβώνα με πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ υπό τον τίτλο Blue Agenda in the Green Deal“,  ασχολήθηκε με τον σημαντικό ρόλο των θαλασσών στην επίτευξη των στόχων της “Πράσινης Συμφωνίας” και στη συνεισφορά της Γαλάζιας Οικονομίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάκαμψη της οικονομίας στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει τα πρόσφατα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ και την Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια νέα προσέγγιση προς μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία. Εξέφρασε, επίσης, την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη των καθορισμένων στόχων που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή “Πράσινη Συμφωνία” και την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για αειφόρο ανάπτυξη.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε τη μεγάλη σημασία της θάλασσας για την Κύπρο και τον ιστορικό δεσμό με αυτή μέσω παραδοσιακών χρήσεων και δραστηριοτήτων όπως η ναυτιλία, η αλιεία, ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός. Η θάλασσα είναι ένα ζωτικό μέρος της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της κοινωνίας της Κύπρου, είπε, τονίζοντας ότι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα είναι ζωτικής σημασίας στις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε μία βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των γαλάζιων σπουδών και επαγγελμάτων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, μειώνοντας το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και βιομηχανίας, διαμορφώνοντας πλαίσιο κινητικότητας στην απασχόληση μέσω της προώθησης της σχετικής κατάρτισης, των δεξιοτήτων και προσόντων, προωθώντας παράλληλα την ισότητα των φύλων.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία της έρευνας και καινοτομίας στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αποτελεσματική αξιοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων από τη βιομηχανία.

Ο κ. Δημητριάδης τόνισε την ανάγκη προώθησης της διεθνούς συνεργασίας σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τους ωκεανούς, τις θάλασσές και τη γαλάζια οικονομία η οποία πρέπει να είναι πάντα ευθυγραμμισμένη με το Διεθνές Δίκαιο, και ειδικότερα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποστηρίξει και να συμβάλει στην ενίσχυση μιας βιώσιμης και φιλόδοξης γαλάζιας οικονομίας, ενημερώνοντας τους ομολόγους του για τις διεργασίες εφαρμογής της εθνικής Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Κύπρου και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που αποτελεί βασικό εργαλείο της γαλάζιας ανάπτυξης.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης ο κ. Δημητριάδης είχε, εξάλλου, συναντήσεις με τους ομολόγους του της Πορτογαλίας που προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ και της Σλοβενίας που θα αναλάβει την προεδρία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

 

Σχετικά Άρθρα

Άνδρος : Την έκθεση «Τροχιές Μνήμης» επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 19:51 από news_room Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη εχθές 9 Αυγούστου 2021 την Έκθεση του 27ου εικαστικού θεσμού «Πλόες», που φιλοξενεί το Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Ανδρου στον εκθεσιακό του χώρο με τίτλο «Τροχιές μνήμης» στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την […]

υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου F8 για το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού

Υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου F8 για το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 19:56 από news_room Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και της εταιρείας ATLAS PANTOU, το Συμβόλαιο για το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου της Λεμεσού. Το συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Πρόεδρός του, […]