19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Πέθανε στα 61 του χρόνια ο πρώην Πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο ο 3ος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 6:11 από news_room

Ο Μπενίνιο Ακίνο, ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων (2010-2016), γιος δύο εμβληματικών μορφών του αγώνα για τη δημοκρατία στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί στη Μανίλα. Ήταν 61 ετών.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί ότι έφυγε ο πρώην πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάρβικ Λιόνεν, μέλος του ανώτατου δικαστηρίου που είχε διοριστεί από τον εκλιπόντα το 2012.

«Ήταν τιμή το ότι υπηρέτησα μαζί του. Θα μας λείψει», πρόσθεσε.

Ο Μπενίνιο Ακίνο ο τρίτος, γνωστός στον κόσμο απλά ως Νούνου, εξελέγη πρόεδρος χάρη στο κύμα συμπάθειας και υποστήριξης στην υποψηφιότητά του το 2009, μετά την θάνατο της μητέρας του, της Κορασόν Ακίνο, ηγετικής μορφής του κινήματος της «Δύναμης στον Λαό», που είχε επίσης εκλεγεί πρόεδρος (1986-1992).

Ο πατέρας του, γερουσιαστής που εναντιωνόταν στο καθεστώς του Φέρντιναντ Μάρκος, δολοφονήθηκε καθώς επέστρεφε στις Φιλιππίνες μετά την πολιτική εξορία του το 1983.

Εκείνος ο φόνος είχε προκαλέσει σοκ και συνέβαλε να διωχθεί ο Φέρντιναντ Μάρκος από την εξουσία με την επανάσταση του 1986 που οδήγησε στην εκλογή της μητέρας του Μπενίνιο Ακίνο στην προεδρία.

Ήταν μοναχογιός και είχε εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση, βιομηχανία ζάχαρης, προτού κατέβει στην πολιτική κονίστρα το 1998.

Εξελέγη τρεις φορές στη Βουλή των Αντιπροσώπων μεταξύ του 1998 και του 2007.

Είχε ακόμα προβλήματα υγείας μετά τον τραυματισμό του στη διάρκεια της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1987 εναντίον της κυβέρνησης της μητέρας του. Τον είχαν πυροβολήσει πέντε φορές· τρεις σωματοφύλακές του είχαν σκοτωθεί.

Από την εξαετή θητεία του δεν έλειψαν οι κρίσεις. Την Πέμπτη του χρονιά στην εξουσία, 44 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν στη διάρκεια αποτυχημένης επιχείρησης για τη σύλληψη καταζητούμενου εξτρεμιστή από τη Μαλαισία.

Τον Νοέμβριο του 2013 ο Ακίνο βρέθηκε αντιμέτωπος με την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊγιάν, από τους χειρότερους που έχουν πλήξει ποτέ τις Φιλιππίνες. Ο επιλεγόμενος «υπερτυφώνας» αυτός είχε σαρώσει πόλεις και χωρά στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους αφήνοντας πίσω του πάνω από 6.000 νεκρούς.

Παρότι είχε πιστωθεί ορισμένη πρόοδο στις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς, η εικόνα του δέχθηκε πλήγμα εξαιτίας σκανδάλου κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος από αιρετούς την ίδια χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

iera_mitropolis_serron_agioi_tessarakonta_martires_serres_eidiseis_ekklisia_adologala (1)

Ο Μητροπολίτης Θεολόγος στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σερρών

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 3 / 2024 , 20:37 από news_room Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σερρών, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024. Προ της απολύσεως της θ. Ιερουργίας, στην οποία συμμετείχαν συμπροσευχητικώς, μεταξύ άλλων και η Βουλευτής Σερρών κ. Φ. Αραμπατζή, ο Διοικητής του […]

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 10 / 2022 , 3:01 από news_room Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης σεμινάριο με θέμα «Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η κυβερνοασφάλεια». Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Πολιτείας και σκοπός του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν να καταγράψει τους κινδύνους που υπάρχουν […]