24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Max Verstappen πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της Honda στην #F1

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 6 / 2021 , 4:40 από news_room

O Max κυριάρχησε στο Grand Prix Στυρίας και επεκτείνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη στην έδρα της Red Bull Racing, με τρία μονοθέσια με κινητήρα Honda να κερδίζουν βαθμούς.

Ο Max ξεκίνησε τον αγώνα με τη μεσαία γόμα ελαστικών και οι άλλοι τρεις οδηγοί της Honda με τη μαλακή. Με τους οδηγούς της Red Bull και τον Pierre να κατατάσσονται στις έξι πρώτες θέσεις στην αφετηρία, ο Yuki, δυστυχώς, αναγκάστηκε να ξεκινήσει με τα μαλακά ελαστικά με τα οποία αγωνίστηκε στο Q2 παρά την ποινή τριών θέσεων που του επεβλήθη που είχε ως αποτέλεσμα να παραταχθεί στην 11η θέση του grid.

Ενώ ο Max διατηρούσε το προβάδισμα και ο Sergio έδινε μάχη για την τρίτη θέση με τον Norris, ο Pierre ήταν εξαιρετικά άτυχος ολοκληρώνοντας τον αγώνα του στον πρώτο κιόλας γύρο. Η μπροστινή πτέρυγα του Charles Leclerc χτύπησε τον αριστερό πίσω τροχό του Pierre καθώς τα μονοθέσια κατευθύνονταν προς τη στροφή 3 της αυστριακής πίστας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα κλαταρισμένο ελαστικό, το οποίο τον έθεσε εκτός αγώνα.

Verstappen WINS Honda’s Fourth Race In A Row #F1

Με τη μία πλευρά του γκαράζ της Scuderia AlphaTauri να μένει απογοητευμένη, ο Yuki πραγματοποίησε έναν πολύ δυνατό πρώτο γύρο που του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει με τη μαλακή γόμα ελαστικών στην ένατη θέση.

Μετά από δέκα γύρους, ο Sergio κατάφερε τελικά να περάσει τον Norris, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση. Όμως, πριν ολοκληρώσει το πρώτο του stint άρχισε να δέχεται πίεση από τον Valtteri Bottas. Με την Red Bull να επιλέγει να βάλει στα pit τον Sergio στον 26ο γύρο τοποθετώντας στο μονοθέσιό του τα σκληρά ελαστικά, ο πίσω αριστερός τροχός άργησε να βγει, κάτι που έριξε τον Μεξικάνο οδηγό στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Mercedes.

Ο Yuki έκανε το δικό του pit stop στον ίδιο γύρο και ακολουθώντας την ίδια στρατηγική με τον Sergio, φόρεσε τα σκληρά ελαστικά, τα οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα κατακτώντας μια θέση στη 10άδα.

Ο Max μπήκε για τη δική του αλλαγή ελαστικών στον 29ο γύρο και διατήρησε με ευκολία το προβάδισμά του διαχειριζόμενος τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton στην κίνηση της πίστας. Ο Sergio μείωσε τη διαφορά από τον Bottas, αλλά δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει ώστε να εξαπολύσει την επίθεσή του. Στο σημείο αυτό η Red Bull αποφάσισε να κάνει ένα δεύτερο pit stop 17 γύρους πριν το τέλος τοποθετώντας στον Sergio τα μεσαία ελαστικά, δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να κυνηγήσει τον Bottas στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Στην αρχή ο Sergio έκανε τον ταχύτερο γύρο, όμως ο Hamilton έκανε την τελευταία στιγμή μία στάση προκειμένου να αλλάξει σε μαλακά ελαστικά όταν ήταν ήδη πολύ μακριά από τον Max, με αποτέλεσμα να πάρει αυτός τον έναν έξτρα βαθμό στον τελευταίο γύρο. Εν τω μεταξύ, ο Sergio κατάφερε να «πιάσει» τον Bottas, όμως δεν μπόρεσε να τον περάσει με αποτέλεσμα να τερματίσει τέταρτος με διαφορά μισού μόλις δευτερολέπτου.

Τον Yuki προσπέρασε ο Leclerc, ο οποίος ανέκαμψε, με τον Ιάπωνα να κρατά άνετα τελικά τη δέκατη θέση, πιέζοντας μάλιστα μέχρι το τέλος τον Fernando Alonso.

Ο Max κέρδισε τελικά με διαφορά πάνω από μισό λεπτό πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την pole position. Ήταν η 83η νίκη για ένα μονοθέσιο με κινητήρα Honda στη Formula 1, και η τέταρτη συνεχόμενη την σεζόν που διανύουμε.

Verstappen WINS Honda’s Fourth Race In A Row #F1

Toyoharu Tanabe

Τεχνικός Διευθυντής, Honda Racing F1

«Ο Max είχε μια άψογη απόδοση παίρνοντας την τέταρτη νίκη της χρονιάς και την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Red Bull Racing Honda. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεχτήκαμε έντονη πίεση από τους αντιπάλους μας. Ένα πιο αργό από όσο συνήθως pit stop για τον Sergio, είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ανέβει στο βάθρο μαζί με τον ομοσταβλό του. Για την Scuderia AlphaTauri Honda, ο Yuki είχε μια σταθερή απόδοση κατακτώντας έτσι πολύτιμους βαθμούς, κάτι που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή του μετά από μερικούς δύσκολους αγώνες. Ο αγώνας του Pierre τελείωσε αμέσως μετά την εκκίνηση και τη σύγκρουσή του με τον Leclerc. Συνολικά επομένως, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, με τρία αυτοκίνητα μέσα στους βαθμούς, αλλά θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο. Εξακολουθούμε να ηγούμαστε και στα δύο πρωταθλήματα, αλλά τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες, καθώς ετοιμαζόμαστε να αγωνιστούμε ξανά σε αυτή την πίστα σε λίγες μέρες.»

Masashi Yamamoto

Γενικός Διευθυντής, Honda Racing F1

«Ήταν μία εξαιρετική νίκη από τον Max στην έδρα της Red Bull, η τέταρτη μέσα στη χρονιά και η πέμπτη της ομάδας. Είναι επίσης η δέκατη νίκη για τη Honda με τη Red Bull Racing σε μια πίστα στην οποία, πριν από δύο χρόνια, πήραμε την πρώτη νίκη στα πλαίσια της συνεργασίας μας. Η νίκη στο GP Στυρίας είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Honda, κάτι που έχει να συμβεί από τη “χρυσή εποχή” μας το 1991. Αν και απέχουμε πολύ από το να εξισώσουμε τα σημερινά αποτελέσματα με τα αντίστοιχα της εποχής εκείνης, σήμερα αισθάνομαι ότι μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από τους προκατόχους μας και να εργαστούμε για να φέρουμε περισσότερα αποτελέσματα σαν αυτό. Η Honda F1 έχει πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που δεν σταμάτησαν ποτέ να μας υποστηρίζουν, γι ‘αυτό είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που μπορούν να απολαμβάνουν τέτοια αποτελέσματα. Θα αγωνιστούμε ξανά εδώ την επόμενη εβδομάδα όπου η μόνη διαφορά θα είναι η επιλογή των ελαστικών. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε τη δυναμική μας.»

Verstappen WINS Honda’s Fourth Race In A Row #F1

Max Verstappen

Red Bull Racing Honda

Αγώνας: 1ος

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα εδώ, στο ‘σπίτι’ της ομάδας μας, στο Red Bull Ring, το οποίο είναι πάντα ξεχωριστό. Είχα έναν πραγματικά ευχάριστο αγώνα, το μονοθέσιο λειτούργησε καλά και μου αρέσει πάντα να οδηγώ σε αυτήν την πίστα. Επικεντρώθηκα στον δικό μου αγώνα και εστίασα στο πέρασμα από το apex των στροφών στα σημεία που ήθελα, φροντίζοντας τα ελαστικά μου – και αυτό απέδωσε καλά. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο ανταγωνισμό θα βρεις την Κυριακή ή πόσο κοντά θα είναι οι ανταγωνιστές, και για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά δεν περίμενα να είναι όπως ήταν σήμερα, καθώς ο ρυθμός μεταξύ των δύο ομάδων στα longruns ήταν παρόμοιος όλο το Σαββατοκύριακο. Συνολικά, είχαμε ένα πραγματικά θετικό Σαββατοκύριακο και φυσικά δεν θα είναι εντελώς το ίδιο την επόμενη εβδομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι θα μάθουν επίσης από αυτόν τον αγώνα, οπότε φυσικά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, ώστε να μπορούμε να μείνουμε μπροστά. Πρόκειται για ομαδική προσπάθεια, οπότε σας ευχαριστώ πολύ όλους εδώ αλλά και εκείνους στο εργοστάσιο για μια ακόμη μεγάλη νίκη σήμερα.»

Sergio Perez

Red Bull Racing Honda

Αγώνας: 4ος

«Δυστυχώς, δεν λειτούργησαν όλα καλά σήμερα και είναι κρίμα που χάσαμε ένα διπλό βάθρο. Χρειαζόμασταν έναν ακόμη γύρο και θα το καταφέρναμε, το μόνο που χρειαζόταν ήταν αυτό. Νομίζω ότι το μαλακό ελαστικό ήταν ελαφρώς χειρότερο από το αναμενόμενο σε αυτόν τον αγώνα και αυτό είχε επιπτώσεις προς το τέλος του πρώτου stint. Είχαμε επίσης ένα αργό pit stop που επηρέασε τον αγώνα μας, καθώς δώσαμε τη θέση μας στον Bottas. Η ομάδα δοκίμασε κάτι διαφορετικό με τη στρατηγική δύο pit stop, αλλά μπλέξαμε στην κίνηση – τα πράγματα εξελίσσονται έτσι μερικές φορές και έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την ομάδα σήμερα, επειδή ο Max κέρδισε. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και ξέρω ότι έχουμε ένα δυνατό πακέτο. Ανυπομονώ για το επόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα προσπαθήσουμε ξανά να ανεβούμε μαζί στο βάθρο.»

Yuki Tsunoda 

Scuderia AlphaTauri Honda

Αγώνας: 10ος

«Πρόκειται για ένα καλό βήμα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και χαίρομαι που σήμερα τερμάτισα μέσα στους βαθμούς. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα. Έχουμε δουλέψει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, μία θέση στην πρώτη δεκάδα είναι πραγματικά θετικό. Νομίζω ότι πιθανόν υπήρχε η ευκαιρία να τερματίσω ακόμη και στην 8η ή την 9η θέση, αλλά πρέπει να αναλύσουμε τα πάντα και να εργαστούμε σκληρά πριν από την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι ήταν το πιο σταθερό Σαββατοκύριακό μου μέχρι στιγμής και πρέπει να πω γενικά ότι είμαι χαρούμενος. Ήταν πραγματικά κρίμα σήμερα για τον Pierre, αλλά ο ρυθμός του αυτοκινήτου είναι καλός, οπότε πρέπει απλώς να τα συνδυάσουμε όλα μαζί την επόμενη εβδομάδα.

Έχω προγραμματίσει μερικές έξυπνες δραστηριότητες με την AlphaTauri και την Red Bull μέσα στις επόμενες μέρες και μετά θα αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τον δεύτερο αγώνα εδώ, στην Αυστρία.»

Pierre Gasly 

Scuderia AlphaTauri Honda

Αγώνας: Εγκατέλειψε

«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πούμε σήμερα. Ήμουν στη μέση της ευθείας όταν συνέβη το περιστατικό, οπότε δεν πιστεύω ότι μπορούσα να κάνω και πολλά. Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο μέχρι εκείνη τη στιγμή και προφανώς είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που δεν αγωνίστηκα σήμερα, γιατί νομίζω ότι είχαμε ένα καταπληκτικό πακέτο ώστε να κερδίσουμε εδώ κάποιους βαθμούς. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω μιας σκληρής μάχης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, στο οποίο εξακολουθούμε να είμαστε πέμπτοι – και αυτό είναι πραγματικά θετικό για την ομάδα.»

Verstappen WINS Honda’s Fourth Race In A Row #F1

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους ένοπλους στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους ένοπλους στη Δυτική Όχθη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 4 / 2023 , 17:53 από news_room Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δυο Παλαιστίνιους ένοπλους οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου κοντά σε εβραϊκό οικισμό στo βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας και υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος. “Η επιτυχής επιχείρησή τους απέτρεψε μια επίθεση […]

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης για την Εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης για την Εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 12 / 2022 , 23:25 από news_room Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης για την Εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας Καλαφάτης: «Κανένας ας μην τρέφει αυταπάτες για την απόφαση και την αποφασιστικότητά μας» Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρέστη, σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίας […]