13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 5:42 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής πραγματοποίησε χθές επίσημη επίσκεψη στη Βηρυτό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Νουρής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Λιβάνου κ. Mohammed Fahmi, κατά την οποία ανασκόπησαν διμερή θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την πρόθεση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη στοχευμένη παραχώρηση βοήθειας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναστήλωση πληγέντων και κατεστραμμένων υποδομών κοινής ωφελείας κατά την έκρηξη στο λιμάνι της Βυρητού τον περασμένο Αύγουστο.

Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα Ταχείας Δραστηριοποίησης Ξένων Εταιρειών τρίτων χωρών που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και στο οποίο ήδη συμμετέχουν Λιβανικές εταιρείες.

Ο Λιβανέζος Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς την Κυπριακή Κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι ενέργειες αυτές απηχούν τα αισθήματα των δυο φίλων λαών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βηρυτό, ο κ. Νουρής συναντήθηκε επίσης και με τον Στρατηγό Abbas Ibrahim, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης του Λιβανικού Υπουργείου Εσωτερικών. Συζήτησαν κυρίως θέματα που αφορούν στη μετανάστευση, σε συνέχεια της τελευταίας επίσκεψης του Στρατηγού στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επέστρεψε στην Κύπρο αυθημερόν.

 

Σχετικά Άρθρα

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους απαγχονισθέντες στη Βουρρίνα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους απαγχονισθέντες στη Βουρρίνα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 4 / 2022 , 17:23 από news_room Οἱ Ἐθνοφύλακες Κῶ καί ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου σᾶς προσκαλοῦν τό Σάββατο 16 Ἀπριλίου 2022 καί ὥρα 1.00 μ.μ. στήν περιοχή τῆς Βουρρίνας, πλησίον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίας Μελοῦς, ὅπου θά ψαλεῖ Ἐπιμνημόσυνη Δέηση, στό Ἡρῶο πού ἔχει τοποθετηθεῖ στό σημεῖο τῆς […]

18 Απριλίου - Του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Σάββα του εν Καλύμνω

18 Απριλίου – Του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 21:46 από news_room Ο ΟΣΙΟΣ  ΠΑΤΗΡ  ΗΜΩΝ  ΣΑΒΒΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Κυριακή 18.4.2021 Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα. Η Αγία μας Εκκλησία, στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζει την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα, του αγίου, […]