23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο πρωθυπουργός Κόστα ζητά να ενταχθεί η Βρετανία στο σύστημα ψηφιακών πιστοποιητικών της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 6 / 2021 , 7:03 από news_room

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας επέκρινε τη Βρετανία επειδή ενέταξε τη χώρα του στην «πορτοκαλιά λίστα» με τις περιοχές εκείνες απ’ όπου οι επισκέπτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, προτρέποντας το Λονδίνο να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για να διευκολύνει τα ταξίδια.

Την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία απέσυρε την Πορτογαλία από την «πράσινη λίστα» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 και του κινδύνου που συνιστούν οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού. Η Πορτογαλία είχε ενταχθεί σε αυτήν τη λίστα -που σημαίνει ότι οι επισκέπτες της δεν χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία- μόλις πριν από μερικές εβδομάδες. Από τα ξημερώματα της Τρίτης όμως οι Βρετανοί που επιστρέφουν από την Πορτογαλία θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε 10ημερη καραντίνα και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ.

«Δεν γίνεται να έχουμε αυτό το ασταθές σύστημα με τις αλλαγές κάθε τρεις εβδομάδες. Δεν είναι καλό για εκείνους που σχεδιάζουν τις διακοπές τους, ούτε για εκείνους που πρέπει να οργανώσουν την τουριστική βιομηχανία για να υποδεχτούν τους τουρίστες υπό καλές συνθήκες», είπε ο Αντόνιο Κόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Κόστα σημείωσε ότι η χώρα του συνεχίζει τον διάλογο με τη βρετανική κυβέρνηση «για να εξηγήσει ότι η απόφαση δεν είναι δικαιολογημένη και επίσης ότι προκαλεί σοβαρή ζημία στη βρετανική και την πορτογαλική οικονομία».

«Ένας καλός τρόπος» για να βρεθεί μια λύση για τους Βρετανούς θα ήταν να υιοθετήσουν το σύστημα των ψηφιακών πιστοποιητικών που θα εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου, τόνισε.

Με βάση αυτό το σύστημα, οι πολίτες της ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, έχουν βρεθεί αρνητικοί σε εξετάσεις ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ο Κόστα δεν εξήγησε πώς θα μπορούσε να ενταχθεί η Βρετανία στο σύστημα αυτό, δεδομένου ότι έχει αποχωρήσει από την ΕΕ.
Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ελαφρά στην Πορτογαλία αφότου ήρε τους περιορισμούς, τον περασμένο μήνα. Οι νοσηλείες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και οι θάνατοι είναι ελάχιστοι, αφού έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι οι ευάλωτοι, ηλικιωμένοι πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 4 / 2021 , 5:03 από news_room ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας Τις διπλωματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εθνικής Άμυνας Λόιντ Τζέιμς Ώστιν με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας των […]

agios_georgios_ieros_naos_esperinos_episkopos_evripoy_eidiseis_nea_adologala_αδολογαλα_ekklisia_agiou_geogiou_neos_kosmo_kynosargous (12 of 88)

Ευρίπου Χρυσόστομος : «Ο Χριστός δεν είναι ένα ιδεολόγημα το οποίο από κάπου μας ήρθε. Ο Χριστός είναι η ίδια η ζωή» (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 4 / 2023 , 23:42 από news_room Ευρίπου Χρυσόστομος : «Ο Χριστός δεν είναι ένα ιδεολόγημα το οποίο από κάπου μας ήρθε. Ο Χριστός είναι η ίδια η ζωή» (Φωτορεπορτάζ) Με τα λόγια αυτά από τον μαρτυρικό λόγο του Αγίου Γεωργίου ο θεοφιλεστατος κ. Ευρίπου επεσήμανε την πίστη του Αγίου Γεωργίου […]