22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 1:55 από news_room

Χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία τής μνήμης των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μακεδονίτισσα Λευκωσίας.

Παρών στην ακολουθία ήταν κι ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Με την εορταστική ατμόσφαιρα τής πανήγυρης όλων των αγίων της Εκκλησίας μας ολοκληρώνεται ο κύκλος των κινητών εορτών του εκκλησιαστικού ενιαυτού, ο οποίος ξεκίνησε με το Τριώδιο.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία και έγινε περιφορά της εικόνας των Αγίων περιμετρικά του ναού.

Ο Μακαριώτατος, πριν την απόλυση, κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στο παράδειγμα που κληροδοτούν όλοι οι άγιοι σε μας, που δεν είναι άλλο από το ολοκληρωτικό δόσιμο του εαυτού τους στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

«Η πλήρης απουσία της ιδιοτέλειας, της φιλαυτίας και της αυτοπροβολής ήταν αυτά», σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, «που επικύρωσαν την γνησιότητα του αγώνα όλων των αγίων μας, ο οποίος ήταν διαφορετικός για τον καθένα ξεχωριστά.Έχοντας, λοιπόν, αυτό το παράδειγμα, της ολοκληρωτικής προσφοράς του εαυτού μας στο θέλημα του Θεού, μπορούμε να γίνουμε άγιοι και να ευαρεστήσουμε τον Θεό με τη βιοτή μας. Βασική προϋπόθεση, όμως, για την επιτυχία του αγώνα μας, είναι η αγάπη προς όλους, η εσωτερική ειρήνη που έφερε ο ίδιος ο Χριστός, που μας απαλλάσσει από τις αναστατώσεις κι η ταπείνωση, την οποία εγκολπώθηκαν όλοι οι άγιοι, ώστε η άσκησή τους ως θυσία ευάρεστη να προσφερθεί στον Τριαδικό Θεό. Κι όσοι έχουν αξιώματα να τα αντιμετωπίζουν ως δύναμη για προσφορά και όχι ως μέσα επιβολής της ανωτερότητάς τους. Έτσι έζησαν οι άγιοι. Άλλοι πλούσιοι και άλλοι φτωχοί. Άλλοι ασκητές στην έρημο, συνομιλούσαν με τον Θεό και παρακαλούσαν με την προσευχή τους για όλο τον κόσμο, προσφέροντας ως θυσία τούς κόπους και τους αγώνες τους. Δεν κερδίζει κανένας τη Βασιλεία τού Θεού, αδελφοί μου, χωρίς να αγαπήσει και τον συνάνθρωπό του. Η πληρότητα ζωής που είχαν οι άγιοι, δεν επέτρεπε σε κανένα εξωτερικό πειρασμό ή δοκιμασία να εμποδίσει την ανοδική πορεία τους προς τον αγιασμό. Ούτε τα χρήματα, ούτε τα κτήματα», επισήμανε ο Μακαριώτατος, «θα δώσουν σε κανένα μας πληρότητα ζωής. Η εσωτερική πληρότητα είναι αισθητή μόνο σε εκείνους που έχουν τον Θεό μέσα τους, στους ταπεινούς, στους ανιδιοτελείς, στους ανεξίκακους και οικτίρμονες ανθρώπους».

Σχετικά Άρθρα

ΤΟ ΝΕΟ CIVIC eHEV ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ

Νέο Civic e: Συναρπαστική δυναμική και υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 22:03 από news_room ΤΟ ΝΕΟ CIVIC e:HEV ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ Το υβριδικό σύστημα e:HEV προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα και απόκριση Τα υψηλά επίπεδα ακαμψίας του αμαξώματος μεγιστοποιούν την ευστάθεια και την ευελιξία Τα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης είναι […]

Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της γουρνοχαράς στα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας

Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο της γουρνοχαράς στα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 12 / 2023 , 7:55 από news_room «Τα περισσότερα από τα έθιμα και δρώμενα των Χριστουγέννων έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν της Ελλάδας. Οι κάτοικοί του ζούσαν έντονα στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης. Όλα άλλαζαν αυτές τις ημέρες. Τα σπίτια έπαιρναν μια γιορτινή όψη. Οι νοικοκυρές είχαν πολλά να […]