23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Νιγηρία: Οι αρχές επιβεβαίωσαν την απαγωγή 136 μαθητών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 6 / 2021 , 7:38 από news_room

Οι αρχές της Νιγηρίας επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη το βράδυ ότι 136 μαθητές κορανικού ιεροδιδασκαλείου στην πολιτεία του Νίγηρα απήχθησαν την Κυριακή.

“Η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των μαθητών που απήχθησαν από ενόπλους από το μουσουλμανικό σχολείο Salihu Tanko στην πόλη Τεγκίνα ανέρχεται σε 136”, επεσήμανε στον λογαριασμό της στο Twitter. “ Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των παιδιών, όπως ενημέρωσε τους γονείς τους”, συνέχισε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας “ κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των παιδιών”, τόνισε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας, όμως προχωρούν “ με σύνεση στην αναζήτηση των ενόπλων προκειμένου να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες”. Οι αρχές της πολιτείας του Νίγηρα ζήτησαν επίσης βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να “ εξοπλίσουν καλύτερα” τις δυνάμεις ασφαλείας ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους ενόπλους.

Την Κυριακή το απόγευμα πολλοί ένοπλοι άνδρες έφτασαν με μοτοσικλέτες στην πόλη Τεγκίνα και άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έναν κάτοικο και να τραυματίσουν ακόμη ένα, προτού αρπάξουν τα παιδιά.

Περίπου 200 παιδιά βρίσκονται στο σχολείο την ώρα της επίθεσης. Κάποια κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ οι δράστες άφησαν ελεύθερα πολλά από αυτά, ηλικίας 4 με 12 ετών, “ που ήταν πολύ μικρά για να περπατήσουν”, είχαν δηλώσει υπεύθυνοι του σχολείου.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά μαζικών απαγωγών μαθητών ή σπουδαστών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην κεντρική και τη βορειοδυτική Νιγηρία. Εκτός από τους μαθητές που απήχθησαν την Κυριακή, τουλάχιστον 730 παιδιά και έφηβοι έχουν απαχθεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ένοπλες οργανώσεις ευθύνονται για τις απαγωγές. Εδώ και μια δεκαετία αυτές τρομοκρατούν τους κατοίκους της κεντροδυτικής και βορειοδυτικής Νιγηρίας, λεηλατώντας χωριά, κλέβοντας ζώα και κάνοντας μαζικές απαγωγές ζητώντας λύτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 5 / 2021 , 3:27 από news_room Σήμερα 16η Μαΐου 2021, Κυριακή τῶν Μυροφόρων, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στόν Ὄρθρο καί τέλεσε τήν Θ. Λειτουργία στόν Ἐνοριακό Ἱ. Ναό τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Σύμης, μέ συλλειτουργούς του τόν Ἐφημέριο π. Ἀντώνιο Μανιᾶ καί τόν Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. […]

Έναρξη εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Έναρξη εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 11 / 2022 , 19:40 από news_room Συνήλθε σήμερα, 22α Νοεμβρίου 2022, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό […]