24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους υποψηφίους των πανελλήνιων εξετάσεων

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Αγαπητά μου παιδιά,

Σε λίγες ώρες ένας δυνατός αγώνας ξεκινά για εσάς. Οι εξετάσεις είναι πάντοτε μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία που όμως θα σας κάνει πιο δυνατούς και πιο ώριμους.

Αναμφίβολα, είστε η πιο αδικημένη γενιά μαθητών. Μέσα στη δίνη της παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού COVID-19, μετά από σχεδόν 10 μήνες εγκλεισμού, με εξ αποστάσεως διδασκαλία, κενά ύλης και εξασθενημένη ψυχική υγεία καλείστε σήμερα να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να καταβάλετε κάθε πνευματική και φυσική δύναμη που διαθέτετε.

Θέλω να γνωρίζετε ότι στον αγώνα αυτό δεν είστε μόνοι.

Ως πνευματικός σας πατέρας ενώνω τις καρδιακές προσευχές μου με τις δικές σας και με τις προσευχές των γονιών και των καθηγητών σας, προκειμένου να βγείτε νικητές και υγιείς και από αυτήν τη μάχη.

Οι εξετάσεις δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε, αξίζει να αγωνιστείτε. Μία ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνετε στη ζωή.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας και κατανοώ τα όμορφα και αισιόδοξα οράματά σας. Καλείστε λοιπόν να κάνετε την υπέρβαση. Να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

Όλα στη ζωή μας κατακτιούνται με κόπο και ό,τι κατακτιέται με κόπο είναι πάντοτε ωραίο, διότι αξίζει.

Εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό και πιστέψτε στις δυνάμεις σας.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας Του, να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

 ΓΑΒΡΙΗΛ

Σχετικά Άρθρα

Σερρών Θεολόγος προς πνευματικούς «Έργο μας να αναπαύουμε με την χάριν του Χριστού τις τσακισμένες από την αμαρτία ψυχές»

Σερρών Θεολόγος προς πνευματικούς: «Έργο μας να αναπαύουμε με την χάριν του Χριστού τις τσακισμένες από την αμαρτία ψυχές»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 2 / 2023 , 17:35 από news_room Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, η γενική Σύναξη των 50 συνολικώς Πνευματικών-Εξομολόγων της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, με γενικό θέμα: «Το λειτούργημα της Πνευματικής Πατρότητος. Αγιογραφικές, ιεροκανονικές και εκκλησιολογικές αναφορές και προϋποθέσεις». Ομιλητής στην ως […]

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 8 / 2021 , 20:15 από news_room Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει σε επίπεδο «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ». Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο […]