15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ετήσια και έκτακτη κρατική χορηγία σε οργανώσεις προστασίας ζώων – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:48 από news_room

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει δύο μέτρα στήριξης των φιλοζωϊκών οργανώσεων, τα οποία εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει το Υπουργείο.

Αποσκοπώντας στη στήριξη του πολύτιμου έργου που επιτελούν οι οργανώσεις προστασίας ζώων και τα καταφύγια ζώων, το Υπουργείο Γεωργίας, μέσω των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ανακοινώνει πως, από τις 01/06/2021 αρχίζει η παραλαβή αιτήσεων για παραχώρηση ετήσιας χορηγίας σε εγκεκριμένες οργανώσεις προστασίας ζώων και καταφύγια ζώων. Η κατανομή της κρατικής χορηγίας θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που σχετίζονται με το μέγεθος, την οικονομική ευρωστία και το εύρος των δραστηριοτήτων κάθε μιας οργάνωσης/καταφυγίου.

Επιπρόσθετα, για δεύτερη συνεχή χρονιά και στη βάση Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα παραχωρηθεί έκτακτη κρατική χορηγία αποκλειστικά για καταφύγια, τα οποία λειτουργούν εγκεκριμένες οργανώσεις προστασίας ζώων. Σκοπός της έκτακτης χορηγίας είναι να βοηθηθούν τα καταφύγια να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης των ζώων, στοχεύοντας στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που εγκρίθηκε προ διετίας, με την οποία καθορίστηκαν κριτήρια για βελτίωση των συνθηκών ευημερίας και προστασίας των ζώων σε καταφύγια, ξενοδοχεία, εκτροφεία και υποστατικά προσωρινής φύλαξης.

Νοείται ότι Οργανώσεις οι οποίες έλαβαν την έκτακτη κρατική χορηγία κατά το προηγούμενο έτος δεν δύνανται να τη διεκδικήσουν για δεύτερη φορά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίας ορίζεται η 31/08/2021.

Η παραλαβή αιτήσεων θα γίνεται μόνο από το αρχείο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αθαλάσσα, στη Λευκωσία. Το έντυπο της αίτησης το οποίο περιλαμβάνει και πληροφορίες για τα απαιτούμενα έγγραφα/στοιχεία που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας σε σχολεία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 1 / 2021 , 21:24 από news_room Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Ε’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας και το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των σχολείων με εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ συνομίλησε με τη διευθυντική ομάδα των σχολείων και […]

Αλβανία: Ένας νεκρός από τις δασικές πυρκαγιές στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 0:19 από news_room Ένας 64χρονος έχασε τη ζωή του χθές 3 Αυγούστου 2021 σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να περιορίσουν πολλά πύρινα μέτωπα, ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία. Ο 64χρονος και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, […]