19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Μπάιντεν: Διαβεβαίωση υποστήριξης του σε Ευρωπαίους πριν την συνάντηση με Πούτιν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 6 / 2021 , 14:35 από news_room

Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων τους απέναντι στην Ρωσία δεσμεύτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πριν από την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε χθες, Σάββατο, στην Washington Post, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύεται να παγιώσει “τις δημοκρατικές συμμαχίες” των ΗΠΑ απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις και τις αυξανόμενες απειλές της Μόσχας και του Πεκίνου.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί την Τετάρτη στην Ευρώπη, όπου θα μετάσχει στις ετήσιες συνόδους κορυφής της G7 και του ΝΑΤΟ και θα συναντηθεί επίσης στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου με τον Πούτιν σε μια περίοδο πολύ οξυμένων εντάσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

“Είμαστε ενωμένοι για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της Ρωσίας απέναντι στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, ξεκινώντας από την επίθεσή της στην Ουκρανία, και δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία όσον αφορά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές μας αξίες, τις οποίες δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε από τα συμφέροντά μας”, γράφει ο Μπάιντεν.

“Ο πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει ότι δεν θα διστάσω να απαντήσω σε μελλοντικές επιβλαβείς δραστηριότητες”, προσθέτει. “Κατά την συνάντησή μας, θα υπογραμμίσω εκ νέου τη δέσμευση των ΗΠΑ, της Ευρώπης και των δημοκρατιών που είναι προσηλωμένες στις ίδιες αξίες να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα”, επισημαίνει.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν δείχνει αποφασιστική στάση απέναντι στην Ρωσία, θέλοντας να καταστήσει σαφή τον διαχωρισμό της θέσης του από αυτήν του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείτο για εφησυχασμό. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε ακόμη μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει τον Πούτιν “φονιά”, προκαλώντας έντονες επικρίσεις από την Μόσχα.

Ωστόσο και ο Μπάιντεν και ο Πούτιν έχουν εκφράσει την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών τους. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την Παρασκευή την ελπίδα η συνάντησή τους να καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα.

Στο άρθρο του, ο Μπάιντεν υπογραμμίζει επίσης ότι η Ουάσινγκτον “δεν επιδιώκει την σύγκρουση”, επικαλούμενος την απόφασή του να παρατείνει την συνθήκη για τον περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων New Start για πέντε χρόνια.

“Θέλουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση βάσει της οποίας θα μπορούμε να εργαστούμε με τη Ρωσία σε θέματα όπως είναι η στρατηγική σταθερότητα και ο έλεγχος των εξοπλισμών”, σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Φράγκου για συνεργασία UNESCO και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία της Αγίας Σοφίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 4 / 2022 , 8:58 από news_room Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με επιστολή προς την UNESCO πρότεινε μια απτή πρωτοβουλία για την προστασία της Αγίας Σοφίας. Ο Εμμανουήλ Φράγκος αντιδρώντας στη δημοσιοποίηση εικόνων με υλικές ζημιές στην Αγία Σοφία, πρότεινε τη δημιουργία […]

Συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την εκδημία του Βούλγαρου Ορθοδόξου Προκαθημένου Νεόφυτου syllypitiria_patriarxis_alexandreias_neofytos_boulgarias

Συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την εκδημία του Βούλγαρου Ορθοδόξου Προκαθημένου Νεόφυτου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 3 / 2024 , 19:09 από news_room Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδωρος Β’, πληροφορηθείς μετά βαθυτάτης θλίψεως την προς Κύριον εκδημίαν του αοιδίμου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχου πάσης Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, στο πλαίσιο των μακραιώνων ιστορικών σχέσεων και της αρραγούς ενότητος μεταξύ των δύο Πατριαρχικών […]