19 °C Athens, GR
19/10/2021

Τελευταια Νέα
Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Το Χρυσό Κλειδί της πόλης απένειμε στον Πατριάρχη Θεόδωρο ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:44 από news_room

Με ιδιαίτερη τιμή έγινε δεκτός στο Κυβερνείο της Μεγάλης Πόλεως της Αλεξάνδρειας, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, σήμερα Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, κ. Μοχάμεντ Αλ Σερίφ.

Ο Κυβερνήτης κ. Αλ Σερίφ, εκφράζοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, αναφέρθηκε με θαυμασμό στην πολυετή διακονία του Μακαριωτάτου στην Πόλη της Αλεξάνδρειας ο οποίος ηγείται το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως, η εμβληματική πόλη της Αλεξάνδρειας είναι εκ συστάσεώς της μια ελληνική Πόλη, όπου διατηρεί εδώ και 2.000 χρόνια το ιστορικό  Πατριαρχείο την Έδρα του. Δήλωσε επίσης, πως θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, με την πρέπουσα τάξη, απένειμε στον Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β΄, την ανώτατη τιμητική διάκριση, το χρυσό κλειδί της Πόλεως, ως έκφραση και ένδειξη απείρου σεβασμού, αγάπης και αναγνώρισης στο ακαταπόνητο και πολύπλευρο ιεραποστολικό του έργο.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, με έκδηλη την συγκίνηση και την χαρά ευχαριστώντας τον Κυβερνήτη για την φιλοξενία, αλλά κυρίως για την μεγάλη τιμητική διάκριση, ανταπέδωσε με δώρα αγάπης, εκφράζοντας την μεγάλη του ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη του, τονίζοντας τους μακροχρόνιους δεσμούς που τους συνδέουν, όταν ο κ. Αλ Σερίφ υπηρετούσε σε διάφορες διοικητικές θέσεις της πόλης.

Στη συνέχεια, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως αναφορικά για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το έργο προσφοράς του στην Μεγάλη Πόλη και γενικότερα σε όλη την Αίγυπτο.

Ο Μακαριώτατος, συνεχάρη και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλα τα έργα που πραγματοποιεί ο Κυβερνήτης και το επιτελείο του, τα οποία ο Πατριάρχης με ενδιαφέρον προσωπικά  παρακολουθεί και θαυμάζει.

Τέλος, ο Κυβερνήτης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το έργο του και την παρουσία του σε όλες τις Χώρες της Αφρικής,  τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Χώρα του τον θεωρεί έναν Πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ήπειρο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

22 Χρόνια Αρχιερατείας Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου : 14 Φεβρουαρίου 1999 - 14 Φεβρουαρίου 2021

22 Χρόνια Αρχιερατείας Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου : 14 Φεβρουαρίου 1999 – 14 Φεβρουαρίου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 5:11 από news_room 22 χρόνια Αρχιερατείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Την 11 Φεβρουαρίου 1999 εξελέγη ψήφω κλήρου και λαού Μητροπολίτης Λεμεσού. Στις 14 Φρεβρουαρίου 1999 πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του σε Επίσκοπο και  την ίδια μέρα ενθρονίστηκε στον επισκοπικό θρόνο της […]

δις αδολο γαλα adologala adologala.gr

Συμπληρώθηκε ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 21:08 από news_room Συμπληρώθηκε ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων – Αύριο οι εκλογές για τις Ιερές Μητροπόλεις : Κιλκισίου, Θήρας, Περιστερίου & Λαγκαδά «Πρώτος γνωρίζω να κάνω πίσω για το καλό της Εκκλησίας. Αναμένω και από εσάς, τους αδελφούς μου, το […]

Pin It on Pinterest