23 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

Τιμητική Εκδήλωση του Γ. Προξενείου της Ιερουσαλήμ στους Αποφοίτους της Σχολής Σιών – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 23:29 από news_room

Τό ἀπόγευμα τῆς Πέμπτης τῆς Ἀναλήψεως, 28ης Μαΐου/10ης Ἰουνίου 2021, ὁ Γενικός Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος εἰς τά Ἱεροσόλυμα κ. Εὐάγγελος Βλιώρας, συνεχίζων τό ἀπ’ ἀρχῆς  ἐκδηλούμενον ἐνδιαφέρον αὐτοῦ ὑπέρ τῆς Πατριαρχικῆς Σχολῆς τῆς Ἁγίας Σιών, διωργάνωσεν εἰς τό Ἑλληνικόν Γενικόν Προξενεῖον, ἐν ᾧ καί ἡ κατοικία αὐτοῦ, δεξίωσιν πρός τιμήν τῶν ἀποφοίτων τῆς Σχολῆς Σιών.

Εἰς τήν ἐκδήλωσιν ταύτην μετέσχον καί οἱ ὑπόλοιποι ἱεροσπουδασταί, ὁ Σχολάρχης Ἀρχιμανδρίτης π. Ματθαῖος, καθηγηταί αὐτῶν, ἡ σύζυγος καί ὁ υἱός τοῦ Γενικοῦ Προξένου, ἡ Πρόξενος κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη καί προσωπικόν τοῦ Προξενείου, ἦτο δέ προσκεκλημένοι καί ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄, ὁ Πρόεδρος τῆς Σχολικῆς Ἐφορίας Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἱεραπόλεως κ. Ἰσίδωρος, ὁ Γέρων Ἀρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Ἀρίσταρχος καί ὁ Ἀρχιδιάκονος π. Μᾶρκος.

Οἱ Ἱεροσπουδασταί ἔψαλαν τό Ἀπολυτίκιον τῆς ἑορτῆς τῆς Ἀναλήψεως «Ἀνελήφθης ἐν δόξῃ…», ὁ δέ κ. Γενικός ὡμίλησε διά τῆς κάτωθι προφωνήσεως αὐτοῦ:

“Μακαριώτατε,

Σεβασμιώτατοι,

Σεβαστοί Πατέρες,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητά μας παιδιά,

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τους συνεργάτες μου και για εμένα προσωπικά, να σας καλωσορίζουμε σήμερα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, με την ευκαιρία της λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών.

Νομίζω αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση ότι η φετινή σχολική χρονιά περιελάμβανε πολλές και ποικίλες προκλήσεις, υγειονομικές και εκπαιδευτικές. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών, με τους μαθητές, τους διδάσκοντες και το προσωπικό της, κατάφερε να  συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, συνεισφέροντας και στο έργο του καθ’ ημάς Πατριαρχείου. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν καθοριστικά η ευσυνειδησία, η υπευθυνότητα και η αφοσίωση του αξίου Σχολάρχου και του προσωπικού της Σχολής καθώς και η φιλομάθεια, η συνέπεια και η πειθαρχία των μαθητών της.

Επιτρέψτε μου, εκ μέρους της Αρχής που υπηρετούμε, να εκφράσω προς τη διοίκηση, το διδακτικό προσωπικό, και τους εργαζόμενους στην Πατριαρχική σχολή της Αγίας Σιών την εκτίμηση και το σεβασμό μας για το σημαντικό και εθνικό έργο που επιτελείται παρά τις δυσκολίες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, θα πρέπει να απευθυνθούν σε Σάς Μακαριώτατε για την πατρική αγάπη με την οποία περιβάλλετε το έργο της. Η αφοσίωσή Σας στο πολυδιάστατο έργο που επιτελείται στη Σχολή για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ελληνικής και ορθόδοξης παιδείας στην Αγία Γη, και οι άοκνες προσπάθειές Σας για τη συνέχιση του έργου αυτού αναγνωρίζονται από όλους, τόσο εδώ στους Αγίους Τόπους, όσο και στην Πατρίδα μας.  Ευχαριστίες θα πρέπει επίσης να απευθυνθούν και στο Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπολεως.

Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω εσάς, τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητος και το προσωπικό και τους μαθητές της Σχολής ότι η στήριξη και η συμπαράστασή μας προς την Πατριαρχική Σχολή της Σιών, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφική Αδελφότητα είναι και παραμένει πάνδημη,  ολόπλευρη και  ουσιαστική.

Στο σημείο αυτό, δράττομαι της ευκαιρίας, για να ευχαριστήσω, όλους για την απαράμιλλη φιλοξενία  της οποίας τύχαμε, από την άφιξή μας στα Ιεροσόλυμα.

Αγαπητά μας παιδιά,

Είχαμε τη χαρά να σας συναναστραφούμε στη διάρκεια της χρονιάς με διάφορες ευκαιρίες και σε διάφορους χώρους. Σας έχουμε δει να υπηρετείτε με βαθιά πίστη, ευλάβεια και υπακοή το λειτουργικό έργο της Εκκλησίας, να εξυπηρετείτε με προθυμία όπου υπήρχε ανάγκη, να μελετάτε με συνέπεια, με κάποια διαλείμματα είναι η αλήθεια, για να πετύχετε τους μαθησιακούς σας στόχους, να υπερασπίζεστε με σθένος και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα του Ιερού Καθιδρύματος και κυρίως, σε καιρούς που επέβαλλαν την κοινωνική απομόνωση και απόσταση, να διατηρείτε την ενότητα μεταξύ σας και να συν-υπάρχετε, εν τω συνδέσμω της αγάπης του Χριστού.

Χαρήκαμε τη φιλία σας, εκτιμήσαμε την ευγένειά σας, και αρκετές Κυριακές, μοιραστήκαμε μαζί σας την αναστάσιμη χαρά.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και κάθε παρά Θεού ευλογία

Ευάγγελος Βλιώρας

Πρόξενος της Ελλάδος”.

Ὁ Μακαριώτατος ηὐχαρίστησε διά τό ἐνδιαφέρον ὑπέρ τῆς Σχολῆς, ἐπισημαίνων τήν ἔκκλησιν Αὐτοῦ νά παραμείνουν, ἐάν τό ἐπιθυμοῦν οἱ ἀπόφοιτοι εἰς Ἰσραήλ, ἔνθα δύνανται νά σπουδάσουν ξένας γλώσσας δαπάναις τοῦ Πατριαχείου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αύριο ανοίγουν τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 20:20 από news_room Τα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι έτοιμα να υποδεχτούν αύριο μαθητές και μαθήτριες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-22. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη παρουσιαστεί στις θέσεις τους και η στελέχωση των σχολείων είναι πλήρης. Οι […]

Μάνης Χρυσόστομος : «Η Αγία Παρασκευή μας περιμένει στην ουράνια κατοικία»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 7 / 2021 , 13:51 από news_room Τήν ἔνδοξη καί θαυματουργό Ὁσιοπαρθενομάρτυρα Ἁγία Παρασκευή τίμησε ἡ Ἱ. Μητρόπολη Μάνης καί στόν ὁμώνυμο Ἱ. Ναό στήν Καρδαμύλη, ἕνα ναό πού κτίτωρ εἶναι ὁ Πρόεδρος Ἐφετῶν Δ.Δ. ἐπ. τιμῆ κ. Σωκράτης Λεκέας. Ὁ Σεβ. |Μητροπολίτης  Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος […]

Pin It on Pinterest