12 °C Athens, GR
28/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Στις κάλπες των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι Ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: “Πέθανα δυο φορές” Αποτελέσματα αρχαιρεσιών του συνδέσμου Μουσικoφίλων Πέραν – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο δείπνο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, στη Λεμεσό Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Κύπρο και την Ελλάδα στις 2-6 Δεκεμβρίου 2021 Το 1ο Δημοτικό Ακράτας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος – Adologala.gr

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 21:37 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Salina Grenet-Catalano.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα απορρέοντα από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Υπουργού με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Jean-Michel Blanquer και ιδιαίτερα η πολιτική απόφαση για την ενίσχυση της διδασκαλίας της Γαλλικής στα κυπριακά σχολεία. Ο Υπουργός ενημέρωσε για το σχέδιο γενίκευσης της Γαλλικής σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, με την πιλοτική εφαρμογή του στη Β’ Λυκείου σε έξι Λύκεια και τέσσερις Τεχνικές Σχολές από τον Σεπτέμβριο του 2021, με στόχο την επέκταση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στη Β’ και Γ’ Λυκείου από τον Σεπτέμβρη του 2022.

Συζητήθηκε, επίσης, η εισαγωγή της πιστοποίησής της γνώσης της γαλλικής γλώσσας στο δημόσιο σχολείο (DELF SCOLAIRE A1, A2, B1) σε πιλοτική βάση από τον Σεπτέμβριο του 2021, όπως και το Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας για Συνεργασία στους Τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού για τα έτη 2021-2025, το οποίο έχει ήδη ετοιμαστεί από τις δυο πλευρές και αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Γαλλίας και Κύπρου το επόμενο διάστημα.

Επιπρόσθετα, αναφορά έγινε και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών  του Γαλλο-κυπριακού σχολείου, όπως και για την ίδρυση παραρτήματος του Γαλλο-κυπριακού σχολείου στη Λεμεσό και τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε, επίσης, την κα Catalano ότι, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Γαλλίας στον εκπαιδευτικό τομέα, επιθυμούμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή αντίστοιχων Μνημονίων Συναντίληψης -όπως αυτά που έχουν υπογραφεί με τις Ακαδημίες του Παρισιού και της Γκρενόμπλ- και με άλλες ακαδημίες. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι το Υπουργείο ενθαρρύνει τη διδυμοποίηση κυπριακών σχολείων με  γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στα προγράμματα Erasmus+.

Τέλος, συζητήθηκαν και περαιτέρω ενέργειες για την ενίσχυση των ενθάρρυνση των δράσεων και πολιτικών που προωθούνται σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στον τομέα της Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε σε σεμινάριο που διοργανώνεται από το ΥΠΠΑΝ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου για τις σπουδές στη Γαλλία, το οποίο απευθύνεται στους Συμβούλους Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, όπως και στην οργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης για την πιστοποίηση της γαλλικής γλώσσας για όλους τους καθηγητές Γαλλικών, στην ενίσχυση και προβολή του Γαλλο-κυπριακού σχολείου στη Λευκωσία, καθώς και στην ανανέωση της συνεργασίας του ΥΠΠΑΝ με το Κέντρο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του Μπορντώ για φιλοξενία Γάλλων φοιτητών Μάστερ Γαλλικής Γλώσσας για τη διεκπεραίωση της πρακτικής τους άσκησης  σε σχολεία της Κύπρου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Nicosia Book Fest 2021 επιστρέφει φέτος τον Οκτώβριο, στο Πάρκο Ακρόπολης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 9 / 2021 , 20:26 από news_room Μετά από το περσινό διαδικτυακό του ταξίδι λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του COVID-19, το Nicosia Book Fest 2021 επιστρέφει στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 με φυσική παρουσία στο Πάρκο Ακρόπολης, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων […]

Σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 11 / 2020 , 0:51 από adologala.gr 00:45:55,11/30/2020 Σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει στις 11:00 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης είναι: -Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την […]

Pin It on Pinterest