20 °C Athens, GR
17/10/2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 1:55 από news_room

Χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία τής μνήμης των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μακεδονίτισσα Λευκωσίας.

Παρών στην ακολουθία ήταν κι ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί τής αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Με την εορταστική ατμόσφαιρα τής πανήγυρης όλων των αγίων της Εκκλησίας μας ολοκληρώνεται ο κύκλος των κινητών εορτών του εκκλησιαστικού ενιαυτού, ο οποίος ξεκίνησε με το Τριώδιο.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία και έγινε περιφορά της εικόνας των Αγίων περιμετρικά του ναού.

Ο Μακαριώτατος, πριν την απόλυση, κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στο παράδειγμα που κληροδοτούν όλοι οι άγιοι σε μας, που δεν είναι άλλο από το ολοκληρωτικό δόσιμο του εαυτού τους στον Θεό και στον συνάνθρωπο.

«Η πλήρης απουσία της ιδιοτέλειας, της φιλαυτίας και της αυτοπροβολής ήταν αυτά», σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, «που επικύρωσαν την γνησιότητα του αγώνα όλων των αγίων μας, ο οποίος ήταν διαφορετικός για τον καθένα ξεχωριστά.Έχοντας, λοιπόν, αυτό το παράδειγμα, της ολοκληρωτικής προσφοράς του εαυτού μας στο θέλημα του Θεού, μπορούμε να γίνουμε άγιοι και να ευαρεστήσουμε τον Θεό με τη βιοτή μας. Βασική προϋπόθεση, όμως, για την επιτυχία του αγώνα μας, είναι η αγάπη προς όλους, η εσωτερική ειρήνη που έφερε ο ίδιος ο Χριστός, που μας απαλλάσσει από τις αναστατώσεις κι η ταπείνωση, την οποία εγκολπώθηκαν όλοι οι άγιοι, ώστε η άσκησή τους ως θυσία ευάρεστη να προσφερθεί στον Τριαδικό Θεό. Κι όσοι έχουν αξιώματα να τα αντιμετωπίζουν ως δύναμη για προσφορά και όχι ως μέσα επιβολής της ανωτερότητάς τους. Έτσι έζησαν οι άγιοι. Άλλοι πλούσιοι και άλλοι φτωχοί. Άλλοι ασκητές στην έρημο, συνομιλούσαν με τον Θεό και παρακαλούσαν με την προσευχή τους για όλο τον κόσμο, προσφέροντας ως θυσία τούς κόπους και τους αγώνες τους. Δεν κερδίζει κανένας τη Βασιλεία τού Θεού, αδελφοί μου, χωρίς να αγαπήσει και τον συνάνθρωπό του. Η πληρότητα ζωής που είχαν οι άγιοι, δεν επέτρεπε σε κανένα εξωτερικό πειρασμό ή δοκιμασία να εμποδίσει την ανοδική πορεία τους προς τον αγιασμό. Ούτε τα χρήματα, ούτε τα κτήματα», επισήμανε ο Μακαριώτατος, «θα δώσουν σε κανένα μας πληρότητα ζωής. Η εσωτερική πληρότητα είναι αισθητή μόνο σε εκείνους που έχουν τον Θεό μέσα τους, στους ταπεινούς, στους ανιδιοτελείς, στους ανεξίκακους και οικτίρμονες ανθρώπους».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Αιγυπτίου Προέδρου με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Κάιρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 11 / 2020 , 16:00 από adologala.gr Τρόπους ενίσχυσης συνεργασίας των χωρών τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Κάιρο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Γάλλο Υπουργό των Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν.  Με δεδομένο το […]

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη για την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΙΡΙΣ 2021»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 2:09 από news_room Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη σημερινή εντυπωσιακή άσκηση, η οποία διεξήχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί διαπίστωσα το υψηλό […]

Pin It on Pinterest