32 °C Athens, GR
01/08/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR 77 δίς ευρώ για την Ανάκαμψη της Χώρας και περισσότερες από 265 χιλιάδες θέσεις εργασίας από τα σχέδια της Κυβέρνησης έως το 2027 Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι φαρισαίοι συχνά βρίσκονται μέσα μας» – Τιμή στον παλιό Ιεροψάλτη Φώτιο Ξηρομερίτη Ι.Μ. Μόρφου : Σενάριο Πάσχουσας Ψυχικά Φαντασίας και Στοχοποίηση του Μητροπολίτη καταδεικνύουν τα ψευδή κείμενα στα κοινωνικά δίκτυα «Τοίχους καλοσύνης» δημιούργησαν γυναίκες της δομής φιλοξενίας του Σχιστού Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στον θαλάσσιο χώρο νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι σε τροχαίο ατύχημα με μοτοποδήλατο που οδηγούσαν Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη νήσο Λέρο – Adologala.gr Περού: Τουλάχιστον 40 τραυματίες από σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Ανθεκτικές οι τράπεζες στο δυσμενές σενάριο στα stress test των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών Κλειστά θα παραμείνουν τα Γραφεία της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας – Adologala.gr

Μήνυμα του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γερασίμου για την Εορτή της Πεντηκοστής

Reflection from His Eminence Metropolitan Gerasimos for the Feast of Pentecost

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 6 / 2021 , 1:25 από news_room

Μήνυμα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγίου Φραγκίσκου ( Σαν Φρανσίσκο) Γερασίμου για την Εορτή της Πεντηκοστής. Ο κ. Γεράσιμος στο μήνυμα του πρός του πιστούς της ιεράς μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου σημειώνει:

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Στη γιορτή της Πεντηκοστής, γιορτάζουμε την κατάβαση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Κυρίου, γεμίζοντας καθένας από αυτούς, όπως λέει μια από τις γονατιστές προσευχές της υπηρεσίας Vespers, «με υπερχείλιση χάρης». Το Άγιο Πνεύμα τους εξουσιοδότησε να κηρύξουν τολμηρά το Ευαγγέλιο στον κόσμο, προσελκύοντας ολόκληρο τον κόσμο στον Χριστό. Το Άγιο Πνεύμα τους εξουσιοδότησε να γίνουν υπηρέτες σε όλους.

Ενώ εορτάζουμε αυτό το ιστορικό γεγονός στη ζωή της Εκκλησίας, το Άγιο Πνεύμα είναι ακόμα μαζί μας. το Πνεύμα δεν μας άφησε. Και πάλι, όπως λέει μια από τις γονατιστές προσευχές, το Πνεύμα είναι «μια διαρκής κληρονομιά στους πιστούς που δεν πρέπει ποτέ να αφαιρεθούν». Πράγματι, σε κάθε Θεία Λειτουργία, προσευχόμαστε ώστε το Άγιο Πνεύμα να κατέβει σε εμάς, ακόμη και όταν προσευχόμαστε ότι το Πνεύμα αφιερώνει την Ευχαριστία μας προσφορά. Η Εκκλησία είναι μια συνεχής Πεντηκοστή.

Διαβάστε επίσης:

Το Άγιο Πνεύμα δίνει ζωή και φως στην Εκκλησία, σε ολόκληρο τον λαό του Θεού. Στην Εκκλησία, η ζωή και η διακονία είναι τα ίδια λόγω της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Κάθε μέλος της Εκκλησίας, γεμάτο με το Άγιο Πνεύμα, χρησιμοποίησε τα ταλέντα του για να χτίσει την Εκκλησία και να διαδώσει το Ευαγγέλιο μέσω των υπουργείων προσευχής και λατρείας, διδασκαλίας και κηρύγματος, φιλανθρωπίας και φιλανθρωπίας, ηγεσίας και διοίκησης, και πολλά άλλα . Ο Άγιος Παύλος γράφει, «Σε κάθε δόθηκε η εκδήλωση του Πνεύματος για το κοινό καλό» (1 Κορινθίους 12: 7). Στην Εκκλησία, το φως και η αλήθεια είναι τα ίδια λόγω της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Όπως λέει και πάλι από τις προσευχές γονατιστή, το Άγιο Πνεύμα γέμισε τους αποστόλους «έτσι ώστε κάθε ανθρώπινη φυλή έλαβε τη γνώση του Θεού» και «αναδύθηκε από το λάθος όπως από το σκοτάδι». Έτσι, καθώς το Άγιο Πνεύμα γεμίζει τον καθένα μας, είμαστε όλοι υπηρέτες του Θεού και υπεύθυνοι για την αλήθεια της Πίστης μας. Καθώς προσευχόμαστε συχνά στις υπηρεσίες μας, προσευχόμαστε για εκείνους που διδάσκουν και για εκείνους που διδάσκονται.

Μπορούμε να δούμε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία μέχρι σήμερα. Τα πολλά υπουργεία στις ενορίες μας, στη Μητρόπολη μας, στην Αρχιεπισκοπή μας είναι καρποί του Πνεύματος. Αυτά τα υπουργεία, μαζί, αποτελούν τη βάση της Εκκλησίας ως το Σώμα του Χριστού, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Χριστό στη διακονία Του. Αυτά τα υπουργεία είναι τα αποτελέσματα των ταλέντων και των δώρων όλων των κληρικών και των λαϊκών που εργάζονται μαζί στην αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, την υπομονή, την καλοσύνη, την καλοσύνη, την ευγένεια και τον αυτοέλεγχο, αυτό που ο Άγιος Παύλος αποκαλεί «καρπό του Πνεύματος». ” (Γαλάτες 5:22). Και αυτά είναι επίσης αλληλεξαρτώμενα, γιατί μπορεί να υπάρχει αγάπη χωρίς υπομονή, ή αυτοέλεγχος χωρίς ευγένεια;

Αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, αυτήν την ημέρα της Πεντηκοστής, γιορτάζουμε την κάθοδο του Πνεύματος, αλλά γιορτάζουμε την ίδια την Εκκλησία γιατί μέσω του Πνεύματος, γεμίζουμε με ζωή και φως, ενδυναμωμένοι, όπως οι πρώτοι απόστολοι και μαθητές, να διαδώσει το Ευαγγέλιο.

Φέτος, η Γιορτή της Πεντηκοστής συμπίπτει επίσης με την Ημέρα του Πατέρα – μια εποχή που τιμάμε τους πατέρες μας – αυτούς που είναι μαζί μας και εκείνους που έχουν εγκαταλείψει αυτήν τη ζωή. Μπορούμε να κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις και να δώσουμε δώρα και κάρτες για να θυμόμαστε και να ευχαριστούμε τους πατέρες μας για ό, τι κάνουν για εμάς, αλλά το σημαντικότερο είναι η παρουσία και η επιρροή τους στη ζωή μας. Είθε ο Κύριος να προστατεύσει τους πατέρες μας, και να τους δώσει πολλά χρόνια.

Χρόνια Πολλά για τη γιορτή της Πεντηκοστής και ευτυχισμένη ημέρα του πατέρα!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 19:13 από news_room Στην Πατριαρχική Κατοικία στο Balamand, ο Πατριάρχης Ιωάννης ο Ι΄ δέχτηκε τη Γαλλίδα Πρέσβη Anne Grillo. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κα Πρέσβη Γκρίλο, η οποία τον ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα και εξέφρασε την ευτυχία της λόγω επίσκεψης της […]

Σύλληψη ιατρού δημοσίου Νοσοκομείου από το Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος – Απαίτησε 5.000€

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 11 / 2020 , 16:49 από adologala.gr Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ιατρός για δωροληψία Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού δημόσιου Νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας, για δωροληψία υπαλλήλου. Προηγήθηκε καταγγελία […]

Pin It on Pinterest