21 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

47ο Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 5 / 2021 , 19:29 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους το  47ο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Πέμπτης, 20ή Μαϊου 2021 και αναμένετo να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 23ης Μαϊου 2021.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, το οποίο επανήλθε εν μέρη στα δεδομένα της προ κορωνοϊού εποχής.

Το φεστιβάλ όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» επρόκειτο να λάβει χώρα μόνον με την παραγγελία διαδικτυακά φαγητού και την επί τόπου παραλαβή του από τα περίπτερα (Online Ordering & Curbside Pickup Available), αλλά η αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων και η άρση των μέτρων για τις συνεστιάσεις σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους άλλαξε τα δεδομένα την ύστατη στιγμή. Στον χώρο στάθμευσης και στον κήπο στήθηκαν τέντες και τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα τα οποία παρείχαν την δυνατότητα στους ομογενείς και στους λοιπούς κατοίκους της Αστόριας να απολαύσουν τα εύγευστα εδέσματα και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των χορευτικών του Ημερήσιου και του Απογευματινού Σχολείου.

Οι ευμενείς καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην  επιτυχία της όλης διοργάνωσης, η οποία ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος βοηθούμενος από τους εφημέριους, π. Νικόλαο Πάρο και π. Δημήτριο Μπαλίδη, που ανήκουν στην νεότερη γενιά των κληρικών της Αμερικής.

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος αγίασε όλους τους χώρους, ευχήθηκε επιτυχίες και φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές που είχαν έρθει αρκετές ώρες πριν και είχαν ήδη εφοδιάσει τα περίπτερα και ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Οι δάσκαλοι, οι γονείς, τα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας υπάκουαν στις εντολές των παλαιοτέρων και προκαλούσαν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι εισέρχεται σε μια μεγάλη οικογένεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής  ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Νίκος Ανδριώτης, οι ιερείς και τα άλλα στελέχη υποδέχτηκαν και τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη,  Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τα περίπτερα.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άοκνες προσπάθειες των ηγετών της κοινότητας και των εθελοντών για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε τα χαμογελαστά τους πρόσωπα δημιουργούσαν μια άνευ προηγουμένου αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τους εθελοντές διαπιστώσαμε την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι αξιώθηκαν έστω και την ύστατη στιγμή να προσθέσουν τα τραπεζοκαθίσματα και παράσχουν την δυνατότητα στους Αστοριείς να απολαύσουν τα εδέσματα και την ελληνική φιλοξενία.

Λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να στήσουν το μεγάλο Λούναπαρκ και όλοι προσευχήθηκαν όπως τον επόμενο Ελληνικό Φεστιβάλ να είναι πλήρες.

Φωτογραφία από τον Αγιασμό
Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο π. Δημήτριος Μπαλλίδης σε αναμνηστική φωτογραφία με τις κυρίες της Φιλοπτώχου. Φωτογραφία Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία από τον Αγιασμό του φεστιβάλ

Πηγή: Anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 2 / 2022 , 8:24 από news_room Στα διάφορα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ΔΙΣ αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα τα εγκαίνια της Έκθεσης «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος – Η συμβολή της Εκκλησίας […]

Κεφαλονιά: Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 7 / 2021 , 16:32 από news_room Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα, τα οποία από χθες το μεσημέρι έκαιγαν δασική έκταση στην Νότια πλευρά της Κεφαλονιάς. Αργά χθες το βράδυ ήταν ενεργά επτά πύρινα μέτωπα και συνολικά επιχειρούσαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα. […]