18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

47ο Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 5 / 2021 , 19:29 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους το  47ο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Πέμπτης, 20ή Μαϊου 2021 και αναμένετo να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 23ης Μαϊου 2021.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, το οποίο επανήλθε εν μέρη στα δεδομένα της προ κορωνοϊού εποχής.

Το φεστιβάλ όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» επρόκειτο να λάβει χώρα μόνον με την παραγγελία διαδικτυακά φαγητού και την επί τόπου παραλαβή του από τα περίπτερα (Online Ordering & Curbside Pickup Available), αλλά η αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων και η άρση των μέτρων για τις συνεστιάσεις σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους άλλαξε τα δεδομένα την ύστατη στιγμή. Στον χώρο στάθμευσης και στον κήπο στήθηκαν τέντες και τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα τα οποία παρείχαν την δυνατότητα στους ομογενείς και στους λοιπούς κατοίκους της Αστόριας να απολαύσουν τα εύγευστα εδέσματα και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των χορευτικών του Ημερήσιου και του Απογευματινού Σχολείου.

Οι ευμενείς καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην  επιτυχία της όλης διοργάνωσης, η οποία ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος βοηθούμενος από τους εφημέριους, π. Νικόλαο Πάρο και π. Δημήτριο Μπαλίδη, που ανήκουν στην νεότερη γενιά των κληρικών της Αμερικής.

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος αγίασε όλους τους χώρους, ευχήθηκε επιτυχίες και φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές που είχαν έρθει αρκετές ώρες πριν και είχαν ήδη εφοδιάσει τα περίπτερα και ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Οι δάσκαλοι, οι γονείς, τα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας υπάκουαν στις εντολές των παλαιοτέρων και προκαλούσαν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι εισέρχεται σε μια μεγάλη οικογένεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής  ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Νίκος Ανδριώτης, οι ιερείς και τα άλλα στελέχη υποδέχτηκαν και τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη,  Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τα περίπτερα.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άοκνες προσπάθειες των ηγετών της κοινότητας και των εθελοντών για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε τα χαμογελαστά τους πρόσωπα δημιουργούσαν μια άνευ προηγουμένου αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τους εθελοντές διαπιστώσαμε την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι αξιώθηκαν έστω και την ύστατη στιγμή να προσθέσουν τα τραπεζοκαθίσματα και παράσχουν την δυνατότητα στους Αστοριείς να απολαύσουν τα εδέσματα και την ελληνική φιλοξενία.

Λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να στήσουν το μεγάλο Λούναπαρκ και όλοι προσευχήθηκαν όπως τον επόμενο Ελληνικό Φεστιβάλ να είναι πλήρες.

Φωτογραφία από τον Αγιασμό
Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο π. Δημήτριος Μπαλλίδης σε αναμνηστική φωτογραφία με τις κυρίες της Φιλοπτώχου. Φωτογραφία Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία από τον Αγιασμό του φεστιβάλ

Πηγή: Anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης

Θεσσαλονίκη: Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 3 / 2023 , 14:44 από news_room Στις Ιερές Ακολουθίες για τη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έδωσε το «παρών» ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης. Παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον εορτάζοντα Ιερό Ναό […]

Έρανο για το Γηροκομείο στο Βαλουκλή ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 8 / 2022 , 18:19 από news_room Έρανο για το Γηροκομείο στο Βαλουκλή ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος – Adologala.gr Ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ.κ. Σωτήριος ζήτησε από την Αρχιεπισκοπική περιφέρεια να διεξαχθεί έρανος με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ελληνικό Γηροκομείο στο […]