30 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

47ο Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 5 / 2021 , 19:29 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους το  47ο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Πέμπτης, 20ή Μαϊου 2021 και αναμένετo να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 23ης Μαϊου 2021.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, το οποίο επανήλθε εν μέρη στα δεδομένα της προ κορωνοϊού εποχής.

Το φεστιβάλ όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» επρόκειτο να λάβει χώρα μόνον με την παραγγελία διαδικτυακά φαγητού και την επί τόπου παραλαβή του από τα περίπτερα (Online Ordering & Curbside Pickup Available), αλλά η αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων και η άρση των μέτρων για τις συνεστιάσεις σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους άλλαξε τα δεδομένα την ύστατη στιγμή. Στον χώρο στάθμευσης και στον κήπο στήθηκαν τέντες και τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα τα οποία παρείχαν την δυνατότητα στους ομογενείς και στους λοιπούς κατοίκους της Αστόριας να απολαύσουν τα εύγευστα εδέσματα και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των χορευτικών του Ημερήσιου και του Απογευματινού Σχολείου.

Οι ευμενείς καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην  επιτυχία της όλης διοργάνωσης, η οποία ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος βοηθούμενος από τους εφημέριους, π. Νικόλαο Πάρο και π. Δημήτριο Μπαλίδη, που ανήκουν στην νεότερη γενιά των κληρικών της Αμερικής.

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος αγίασε όλους τους χώρους, ευχήθηκε επιτυχίες και φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές που είχαν έρθει αρκετές ώρες πριν και είχαν ήδη εφοδιάσει τα περίπτερα και ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Οι δάσκαλοι, οι γονείς, τα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας υπάκουαν στις εντολές των παλαιοτέρων και προκαλούσαν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι εισέρχεται σε μια μεγάλη οικογένεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής  ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος Νίκος Ανδριώτης, οι ιερείς και τα άλλα στελέχη υποδέχτηκαν και τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη,  Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα και εν συνεχεία επισκέφθηκαν τα περίπτερα.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άοκνες προσπάθειες των ηγετών της κοινότητας και των εθελοντών για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε τα χαμογελαστά τους πρόσωπα δημιουργούσαν μια άνευ προηγουμένου αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τους εθελοντές διαπιστώσαμε την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι αξιώθηκαν έστω και την ύστατη στιγμή να προσθέσουν τα τραπεζοκαθίσματα και παράσχουν την δυνατότητα στους Αστοριείς να απολαύσουν τα εδέσματα και την ελληνική φιλοξενία.

Λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να στήσουν το μεγάλο Λούναπαρκ και όλοι προσευχήθηκαν όπως τον επόμενο Ελληνικό Φεστιβάλ να είναι πλήρες.

Φωτογραφία από τον Αγιασμό
Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο π. Δημήτριος Μπαλλίδης σε αναμνηστική φωτογραφία με τις κυρίες της Φιλοπτώχου. Φωτογραφία Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία από τον Αγιασμό του φεστιβάλ

Πηγή: Anamniseis.net

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς εξελέγη νέος Μητροπολίτης Περιστερίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 15:18 από news_room Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς εξελέγη νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εκλογές τις οποίες πραγματοποίησε για την πλήρωση κενών μητροπόλεων, σήμερα 8 Οκτωβρίου 2021, μετά την καταμέτρηση των ψήφων εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη π. […]

Ρωσία: Ο Λαβρόφ συζήτησε την κατάσταση στο Αφγανιστάν με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Κίνας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 8 / 2021 , 2:18 από news_room Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την Κίνα, το Πακιστάν και […]

Pin It on Pinterest