20 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Υποχώρηση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Πολύ υψηλές για την εποχή ήσαν οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τη Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία τη Δευτέρα του Πάσχα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.

Την Τρίτη του Πάσχα αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Αυξημένες κατά περιόδους θα είναι οι νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 27, στη Θεσσαλία από 9 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32-33 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα αγγίξουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 7 / 2023 , 16:32 από news_room Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η κ. Μακρή πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μακαριώτατο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ώστε να πάρει την ευχή του με αφορμή την ανάληψη […]

Τα θυρανοίξια της εκκλησίας του Ιδρύματος Θεοτόκος ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Τα θυρανοίξια της εκκλησίας του Ιδρύματος Θεοτόκος τέλεσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 2 / 2023 , 3:43 από news_room Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, στις 30 Ιανουαρίου 2023, τέλεσε τα Θυρανοίξια και τον Αγιασμό της ανακαινισμένης εκκλησίας που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Θεοτόκος. Ακολούθως ο Πανιερώτατος ευλόγησε την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ιδρύματος, πλαισιωμένος από τον διευθυντή του Θεοτόκος τον […]