17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΣ – ΥΠΕΘΑ και ΕΚΔΔΑ για ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 16:11 από news_room

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΣ – ΥΠΕΘΑ και ΕΚΔΔΑ για ανταλλαγή τεχνογνωσίας επιμορφωτικού χαρακτήρα

 Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπέγραψαν την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 Πρωτόκολλο Συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) σε τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΔΔΑ.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας επιβεβαιώνει την εξαιρετική διυπουργική συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες δράσεων όπως την ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, τον σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων, τη δημόσια διοίκηση, την οικονομική διαχείριση, τη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη νομιμότητα και διαφάνεια διοικητικής δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή τη συνεργασία επισημαίνοντας ότι «το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης έχει πολλά να προσφέρει στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης των στελεχών του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας και επίσης βλέπουμε μια προοπτική ώστε να μεταφερθεί γνώση και εμπειρία ιδίως στον στρατηγικό σχεδιασμό και από τους επιτελείς της Εθνικής Άμυνας προς τα στελέχη του Δημοσίου. Αυτή η αμφίδρομη συνεργασία που ξεκινάει σήμερα θα είναι αμοιβαία επωφελής, θα ενδυναμώσει και τα στελέχη της Εθνικής Άμυνας αλλά και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε από την πλευρά του τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΕΚΔΔΑ. Θα ήθελα, μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, διότι, από την πρώτη στιγμή, αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της δράσης, με αποτέλεσμα γρήγορα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή της. Θερμές ευχαριστίες και στην Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, που λειτούργησε με άξονά της τη βελτίωση της επόμενης ημέρας για τη συγκρότηση και υπογραφή της συνεργασίας μας. Στις Ένοπλες Δυνάμεις, θεωρούμε ως σημαντικότερο οπλικό μας σύστημα τον άνθρωπο. Θέλουμε, λοιπόν, στα στελέχη μας να δώσουμε το καλύτερο δυνατό, που δεν είναι μόνο το σκέλος της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Βλέπουμε την εκπαίδευση με μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Κατανοούμε ότι το προσωπικό μας καθημερινά επικοινωνεί και με λοιπούς φορείς εν όψει δράσεων και συνεργειών και θέλουμε να τους δώσουμε στοιχεία με τα οποία να αυξήσουν το αίσθημα της εξωστρέφειάς τους. Εδώ και χρόνια, το ΕΚΔΔΑ μάς το προσφέρει αυτό. Τώρα όμως, θέτουμε ένα πλαίσιο με όραμα, συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, προσθέτουμε κι εμείς τη δική μας εμπειρία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εμπειρία η οποία προέρχεται από τη επιτελική γνώση ανάλυσης και περάτωσης κάθε αποστολής, μέσω υλοποίησης των προτάσεων που έχουν ξεκινήσει από τη διαδικασία αυτή. Αναμένουμε πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία αυτή και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα, που θα είναι εξαιρετικά».

Τέλος, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Συνεργασίας «μια προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένη στόχευση και χρονοδιάγραμμα που θα βασιστεί σε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο σκοπό έχει να επιμορφώσει τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και να μεταφέρει αυτήν την τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης. Δεσμευόμαστε ως ΕΚΔΔΑ ότι θα ξεκινήσουμε άμεσα τον σχεδιασμό του σχεδίου δράσης της εκπαίδευσης με άμεση υλοποίηση και αποτελέσματα, τα οποία θα χαρούμε και να σας κοινοποιήσουμε πολύ γρήγορα».

Σχετικά Άρθρα

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, 46χρονος, καταζητούμενος ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:33 από news_room Συνελήφθη χθές το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο 46χρονος Δ.Χ., ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Δ.Χ. συνελήφθη λίγο από τη διάπραξη ένοπλης ληστείας με τη απειλή καλάσνικοφ σε υποκατάστημα της Alpha Bank […]

Γνωρίζοντας την Ιερά Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακελλαριάς στην Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Γνωρίζοντας την Ιερά Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακελλαριάς στην Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 1 / 2023 , 16:06 από news_room Στην κορυφή ενός απόκρημνου γυμνού λόφου επάνω από τον ποταμό Σελινούντα, νότια του χωριού Λαπαναγοί Καλαβρύτων, δεσπόζει μία από τις παλαιότερες μονές της Πελοποννήσου, η Ιερά Μονή Μακελλαριάς. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και αρχικά ονομαζόταν Παναγία Λιθαριώτισσα. Για την προέλευση της ονομασίας […]