24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:57 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ

Έχουμε όραμα, έχουμε στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική και έγνοια μας είναι πώς, επιτέλους, θα κάνουμε αυτό το κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημιουργικό, είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο της  διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και στο έργο της παρούσας διακυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στις δύο διακυβερνήσεις μεσολάβησε μια δεκαετία «ξηρασίας, συμπαιγνίας, μια δεκαετία συνεργασίας ανόμοιων δυνάμεων».

Αναφερόμενος στο έργο της παρούσας διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είχε παραλάβει «ένα κράτος καταχρεωμένο. Όμως, φύγαμε από το Μνημόνιο πολύ νωρίτερα από ό,τι ακόμα και οι δανειστές μας υπολόγιζαν», ενώ η ανεργία μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική πολιτική του κράτους που περιλαμβάνει το ΓεΣΥ, το ΕΕΕ, αλλά και τη στήριξη διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων, ευάλωτων ομάδων, καθώς και των νέων.

Αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο αριθμό έργων υποδομής που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα οκταετούς διακυβέρνησης του, σε όλες τις πόλεις και επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμη ότι «με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χτίζουμε την Κύπρο του Αύριο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Έχουμε όραμα, έχουμε στοχευμένη πολιτική, έχουμε συγκροτημένη πολιτική. Έγνοια μας είναι μια και μόνη: Πώς, επιτέλους, θα κάνουμε τούτο το κράτος ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, δημιουργικό κράτος που να νοιάζεται πραγματικά για τους νέους και τους πολίτες του. Και όχι με άρνηση ή λαϊκισμό.

Όταν εξαγγείλαμε το Σχέδιο – που δεν είναι παρά μια συνεννόηση μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια – ένα από τα πολλά οφέλη που έχουμε – για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, ήταν και η εκπόνηση από το κάθε κράτος μέλος, μιας εθνικής στρατηγικής.

Τι μας είπαν κάποιοι; Ξαναζεσταμένο φαΐ. Διερωτάται κανείς αν πραγματικά ενδιαφέρθηκαν ποτέ να δουν πώς λειτουργεί η Ευρώπη, να δουν πώς πραγματικά οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ενεργούν, ή αν απλά και μόνο θα συνεχίσουν μέσα από τον λαϊκισμό να δημιουργούν την αστάθεια».

Πρόσθεσε ότι «τις κρίσιμες ώρες, αυτή η Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει και τη δύναμη και την αποφασιστικότητα».

Απαντώντας σε επικρίσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε κομματάρχη», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «να αρνηθώ το κόμμα μου για να ικανοποιήσω τον κ. Κυπριανού που στα συνέδρια του ουδέποτε έλειψε ο αείμνηστος Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τους έλεγε ‘το κόμμα και τα μάτια σας’;

Εμείς, τουλάχιστον, δεν αρνηθήκαμε την πολιτική μας ταυτότητα, αλλά δεν αρνηθήκαμε και την ιδιότητα του πολίτη, ανεξάρτητα οπουδήποτε και αν ανήκει. Διότι οι πολιτικές μας ήταν γενικές, ήταν για όλο τον λαό. Και αν υπάρχουν σήμερα κάποιοι που μεμψιμοιρούν είναι διότι έλειψαν οι ‘Μάκηδες’, επειδή υπάρχει αξιοκρατία».

Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας, ο Πρόεδρος είπε ότι για πρώτη φορά καταργήθηκε ο κατάλογος διορισίμων και «προχωρήσαμε στη μεταρρύθμιση για το πόσο άξιος είναι κανείς, κάτι που αφορά και τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του κράτους».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Πρόεδρος είπε ότι το 2019, «η πατρίδα μας, όχι μόνο είχε ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά είχε ρυθμούς ανάπτυξης 4,5%, τους υψηλότερους στην ΕΕ. Και όχι μόνο. Την ίδια ώρα παρουσίαζε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, αφού πολύ πιο νωρίς είχαμε βγει από το Μνημόνιο, όταν κάποιοι, με την ίδια νοοτροπία που λειτουργούν και σήμερα, μας έλεγαν ότι θα θέλαμε δύο ή τρία Μνημόνια».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αντιμετωπίσαμε την πανδημία, μια κατάρα που έπληξε την ανθρωπότητα. Σταθήκαμε και πάλι με αποφασιστικότητα, σταθήκαμε και πάλι με σχέδιο και την αντιμετωπίσαμε. Ό,τι και αν πουν, όσα και αν λένε στην Κύπρο, υπάρχουν άλλοι κριτές, όχι απλά με πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με επιστημονικά κριτήρια που κατατάσσουν την Κύπρο εκεί που της ανήκει. Μια χώρα η οποία έχει αποτελεσματική διακυβέρνηση, έχει ισχυρή στήριξη και μπορεί να επιτυγχάνει στόχους.

Είμαστε πρώτοι στα τεστ ταχείας ανίχνευσης. Είμαστε δεύτεροι σε μικρότερο αριθμό θανάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που έχουν κατορθώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα να μας κατατάσσει στην τρίτη-τέταρτη θέση. Είμαστε από τις χώρες που είχαν την ελάχιστη διάρκεια εγκλεισμού. Είμαστε, όμως, και από τις χώρες που σταθήκαμε με αποφασιστικότητα δίπλα στους εργαζόμενους. Η ανεργία μόλις που άγγιξε το 7.2%, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη ο μέσος όρος ήταν πέραν του 8,5%».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο εξόδου από την πανδημία και χρειάζεται υπομονή και επιμονή, σημειώνοντας ότι «έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε τις τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που ανέπτυξε η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου που αναγνωρίζεται και από χώρες της περιοχής και από την Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα η Κύπρος αναπτύσσει περαιτέρω τις σχέσεις της και με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ακόμα ότι «λάθη δεν κάνουν όσοι δεν κάνουν τίποτα.

Κάναμε και προσφέραμε πολλά και σταθήκαμε συμπαραστάτες στους πολίτες όπως και είχαμε υποχρέωση, όμως, διαπράξαμε και λάθη. Όχι αυτά που μας αποδίδουν. Όχι τα όσα αναφέρονται στη διαφθορά.

Αν πράγματι ενδιαφέρονταν για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα έπρεπε να είχαν περάσει τα νομοσχέδια που έχουμε καταθέσει και που στόχο έχουν την πάταξη της διαφθοράς.

Δεν διστάσαμε μόλις, με ήχο και εικόνα, διαπιστώθηκε ότι στελέχη, όχι δικά μας αλλά δικά τους, διέπραξαν ή καταχράστηκαν το πρόγραμμα – που είχε αδυναμίες και ελλείψεις, όπως ορθά επισημαίνει η Επιτροπή, εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι το δικό τους να αμφισβητήσουμε εκθέσεις – να πάρουμε αμέσως την απόφαση. Τερματίσαμε το πρόγραμμα, διορίσαμε επιτροπή αποστέρησης υπηκοοτήτων, ζητήσαμε και διορίστηκε η επιτροπή Νικολάτου.

Δεν θα διστάσουμε να παραπέμψουμε σε δίκη τον οποιονδήποτε παρανόμησε ή καταχράστηκε ένα πρόγραμμα που άφησε στην οικονομία του τόπου 7,5 δις ευρώ, με το οποίο εργοδοτήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, που ευεργετήθηκαν άλλες τόσες χιλιάδες ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που έγιναν», είπε, τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Εορτή Πάντων των εν Λεμεσώ διαλαμψάντων Αγίων

Εορτή Πάντων των εν Λεμεσώ διαλαμψάντων Αγίων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 10 / 2023 , 5:49 από news_room Την Β΄ Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, η τοπική μας Εκκλησία τιμά τους Αγίους που έζησαν και αγίασαν στα εκκλησιαστικά όρια της Μητροπόλεως Λεμεσού. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης.

«Δέματα Αγάπης» από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

«Δέματα Αγάπης» από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Συμπαραστάτης στους οικονομικά δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, οι οποίοι πλήττονται από τα καθημερινά οικονομικά βάρη και τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης στάθηκε για ακόμη μία φορά η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της. Με τις ευχές και τις ευλογίες […]