23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο μύθος του Μ. Αλεξάνδρου σε έκθεση του ζωγράφου Φίλιππου Τσιάρα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 16:42 από news_room

Τα νέα έργα του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιάρα φιλοξενεί από το τέλος Μαΐου 2021 η αίθουσα τέχνης Τhe Blender Gallery( Zησιμοπούλου 4, Γλυφάδα), σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries.

Η ζωγραφική τελεία του καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη, μπαίνει τώρα, μικρή αλλά με μεγάλη δύναμη, στο πορτρέτο του Μεγάλου Αλέξανδρου για να μεταλλάξει τους πολλούς μύθους σε ένα εναλλασσόμενο όραμα του ιστορικού θρύλου.

Ο Φίλιππος Τσιάρας καταγόμενος και ο ίδιος από τη Μακεδονία, επικεντρώθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο ως την πεμπτουσία που αντιπροσωπεύει την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Ο Αλέξανδρος είναι ο απόλυτος Ελληνιστής, καμία άλλη φιγούρα στην ιστορία δεν έχει την εξωτική δύναμη, τον ρομαντισμό και τη θρυλική φαντασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» λέει ο Τσιάρας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος του εμμονικού με τον πουαντιγισμό και τις ρεαλιστικές προσωπογραφίες Φ. Τσιάρα εγχέεται με μυριάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες συντεταγμένες, που συνορεύουν με αυτό που ο Τσιάρας αποκαλεί «το επιστημονικό του αισθησιασμού», ή με αρχαϊκούς όρους, ένα σύγχρονο ελληνο – ρωμαϊκό μωσαϊκό.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 30/5 έως 30/6, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και τον αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων με βάση τα τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου, όπως θα προβλέπεται από τον νόμο εκείνη τη περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Υπεραγορά στην Αγλαντζιά καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά

Υπεραγορά στην Αγλαντζιά καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 1 / 2024 , 7:54 από news_room Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε υπεραγορά στην Αγλαντζιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:30 και επεκτάθηκε σε όλο το κτήριο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, καθώς και μέλη της Πυροσβεστικής τα […]

Τζ. Πάιατ: Δεσμεύομαι να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Τζ. Πάιατ: Δεσμεύομαι να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 2:03 από news_room Από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα θα τιμήσει την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (Global Enterpreneurship Week – GEW) προβάλλοντας δραστηριότητες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. «Η υποστήριξη της […]