24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ομογενείς & Χιλιάδες Ένστολοι από όλα τα σώματα στην Κηδεία του 43χρονου Αστυνομικού Αναστασίου Τσάκου

Δύσκολη μέρα  στο Huntington καθώς η πόλη αποχαιρέτησε τον αδικοχαμένο, Αναστάσιο Τσάκο. Ένα Ελληνόπουλο με μεγάλη καρδιά, οικογενειάρχη και σωστό αστυνομικό. Βαθιά συγκινημένη από το γεγονός και από τις περιστάσεις υπό τις οποίες έλαβε το τραγικό συμβάν. Χιλιάδες αστυνομικοί και κόσμος σήμερα εδώ και είναι το λιγότερο που μπορεί να εκφραστεί ως φόρος τιμής.

Δύο περίπου χιλιόμετρα επί της Οδού Pulaski RD είχαν κατακλυστεί από Αστυνομικούς. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προεξήρχε της Νεκρώσιμης Ακολουθίας στον ναό της Αγίας Παρασκευής στο Γκρινλοαν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, χαρακτήρισε τον Αναστάσιο Τσάκο έναν αληθινό ήρωα, ενώ στηλίτευσε την ανεύθυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οποία στάθηκε αιτία για την παράσυρση του Τσάκου από το μοιραίο όχημα της 32χρονης Τζέσικα Μπουβέ.

Το τελευταίο «αντίο» στον ομογενή αστυνομικό, Αναστάσιο Τσάκο (Anastasios Tsakos), που βρήκε τραγικό θάνατο στο οδόστρωμα του LIE τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης, είπαν, το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στο Γκρινλόουν.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, Σταύρος και Αννα Τσάκου, η σύζυγός του, Ειρήνη, τα δυο ανήλικα παιδιά του 3 και 5 ετών και τα αδέλφια του, Λευτέρης και Κατίνα, που κατέφτασαν στον ιερό ναό με ειδική αυτοκινητοπομπή, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, υπό την μέριμνα της Αστυνομίας.

Τα μέτρα ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο ήταν δρακόντεια, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στους δρόμους πέριξ της εκκλησίας, σε μια ευρεία απόσταση, από τις 8 το πρωί, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή πρωτόκολλα ασυνήθιστα για την περιοχή.

Το  Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής (Hellenic Congress of America)  με ανακοίνωσή του εξέφρασε την οδύνη της Διοίκησης και των μελών του, γιά τον αδόκητο και άδικο θάνατο του Ελληνοαμερικανού αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου  (NYPD officer Anastasios  Tsakos), ο οποίος παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο ασυνείδητης οδηγού που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, με ανακληθείσα άδεια οδήγησης,  στο Fresh Meadows της Νέας Υόρκης τη νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, “ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία της ασυνείδητης οδηγού από την Δικαιοσύνη της Πολιτείας.Εκφράζουμε Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η χήρα και τα δυο ορφανά παιδιά του χρειάζονται τώρα την έμπρακτη στήριξη της Ομογένειας.
Το Hellenic Congress of America, συμπαρίσταται προσφέροντας $1,000 δολάρια και απευθύνει ΕΚΚΛΗΣΗ σε  οργανώσεις και άτομα της παροικίας, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικογένειας του συμπατριώτη μας αστυνομικού, που έπεσε κάνοντας το καθήκον του.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!
Γιά την Διοίκηση,
Νίκος Αποστολόπουλος,
Πρόεδρος.
Δημήτρης  Φίλιος,
Γενικός Γραμματέας”.

Εξάλλου, όπως γράφει η ομογενής δικηγόρος Μαρία Μάρκου (Maria Markou) -φωτογραφία πρώτης σελίδας- το  Hellenic Women’s Alliance  θα παράσχει δωρεά στην οικογένειά του εκλιπόντος για τη τιμή και την υπόληψη του Ελληνόπουλου που χάσαμε. Οι αστυνομικές αρχές έχουν κάνει το καθήκον τους και συνέλαβαν τη δράστρια και ως Δικηγόρος και Συλλειτουργός της Δικαιοσύνης σας διαβεβαιώ ότι η Δικαιοσύνη θα απονεμηθεί. Ο Πανδαμάτωρ χρόνος ας αγαλλιάσει τις ψυχές της οικογένειας. Με αγάπη και σεβασμό, Μαρία Μάρκου και τα σεβαστά μέλη του Hellenic Women’s Alliance.

Σχετικά Άρθρα

Άνδρας από την Αϊόβα καταδικάστηκε σε δις ισόβια για θάνατο 10χρονου κοριτσιού του οποίου το σώμα βρέθηκε σε λίμνη

Άνδρας από την Αϊόβα καταδικάστηκε σε δις ισόβια για θάνατο 10χρονου κοριτσιού του οποίου το σώμα βρέθηκε σε λίμνη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 10 / 2023 , 1:31 από news_room Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – Αϊόβα | Ένας άνδρας από την Αϊόβα καταδικάστηκε την Τετάρτη σε δις ισόβια για τη δολοφονία ενός 10χρονου κοριτσιού που αγνοούνταν για οκτώ μήνες πριν βρεθούν τα λείψανά της σε μια λίμνη. Ο Henry Earl Dinkins θα πρέπει επίσης να […]

Εσπερινός ανακομιδής λειψάνων Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ στη Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 10:48 από news_room Την 18η Αυγούστου η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ, ο οποίος υπήρξε Διδάσκαλος και Φωτιστής του Γένους και φορέας της Πατερικής Παράδοσης. Ανήκε στο κίνημα των Κολλυβάδων και έζησε στο Άγιον Όρος και στις Κυκλάδες, συγκεκριμένα […]