21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 6:26 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αφού τα παιδιά, ύστερα από αρκετό καιρό, επέστρεψαν και πάλι, με την φυσική τους παρουσία πλέον, στην δια ζώσης εκπαίδευση.

Απευθυνόμενος προς τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την άπειρη χαρά του «γι’ αυτήν την αρχή της ελευθερίας που με τη Χάρη του Θεού αλλά και τη βοήθεια των επιστημόνων έχει αρχίσει να ανατέλλει  πάνω από τη χώρα μας, την ήπειρό μας και τον πλανήτη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συνεχάρη τα παιδιά «για τον αγώνα που κάνατε όλον αυτόν τον καιρό, την υπομονή και την ευγένεια, τη δική σας και των οικογενειών σας», ενώ ευχαρίστησε θερμά τους «εκπαιδευτικούς για το μεγάλο άθλημα της τηλεκπαίδευσης που έγινε με μέθοδο, οργανωμένα, ουσιωδώς».

«Αυτή η ασθένεια να γίνει κάτι που θα το θυμόμαστε απλώς αλλά να έχετε στη συνείδησή σας τα όριά μας», είπε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τα όρια δεν είναι δεσμευτικά αλλά λυτρωτικά γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε και που. Γιατί αν δεν ξέρουμε τα όριά μας η ελευθερία που ο Θεός μας χάρισε γίνεται δυστυχώς ασυδοσία».

Ο Σεβασμιώτατος είχε επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους Διευθυντές των Εκπαιδευτηρίων μας όσο και με τους Εκπαιδευτικούς, αλλά και με το Διοικητικό Προσωπικό.

Επισκέφτηκε και Ευλόγησε όλους τους νέους, ανακαινισμένους και υπερσύγχρονους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας, μιας και οι πανέμορφες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν με σκοπό να δημιουργούν μια ψυχική ανάταση και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και για τους μαθητές που πλέον είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Σε μια δύσκολη χρονιά, τα Εκπαιδευτήριά μας ανθίζουν, επιβραβεύονται από την εμπιστοσύνη των γονέων και οι επιτυχίες των μαθητών, που είναι απόρροια του εκπαιδευτικού προγράμματος, μαζί με την καλλιέργεια ουσιαστικών αξιών και αληθινών ιδανικών, αποτελούν το εχέγγυο για την απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στο γνωστικό αντικείμενο, αλλά και για την δημιουργία μιας υγιούς προσωπικότητας των παιδιών που θα τα μορφώσει τόσο γνωστικά, όσο και ηθικά και πνευματικά.

Περισσότερες φωτογραφίες στον ιστότοπο της Ι.Μ. Πειραιώς πατώντας εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Προσευχή για πρίν & μετά το Φαγητό - ekklisiastiki enimerosi proseyxes - mati - vaskania

Προσευχή για πρίν & μετά το Φαγητό

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 1:11 από news_room Προσευχή πριν από το γεύμα Χριστέ, ο Θεός, ευλόγησον την βρώσιν και την πόσιν των δούλων σου, ότι άγιος ει, πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν Προσευχή μετά το γεύμα Ευχαριστούμεν σοι, Χριστέ ο Θεός ημών, ότι ενέπλησας ημάς […]

Ιερά Σύνοδος: Ο πόλεμος πάντοτε συνιστά τραγωδία στη ζωή της ανθρωπότητος

Ιερά Σύνοδος: Ο πόλεμος πάντοτε συνιστά τραγωδία στη ζωή της ανθρωπότητος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 10 / 2023 , 23:14 από news_room Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει στην Αθήνα, κατά την τακτική συνεδρίασή Της, παρακολουθεί με βαθύτατη λύπη τις εχθροπραξίες, που διαδραματίζονται κυρίως αυτές τις ημέρες στη Μέση Ανατολή. Ο πόλεμος πάντοτε συνιστά τραγωδία στη ζωή της ανθρωπότητος, διότι […]