21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν για “αδυναμία” επειδή δεν στηρίζει “σθεναρά” το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 6:10 από news_room

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον διάδοχό του, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, για «αδυναμία» επειδή δεν στηρίζει το Ισραήλ όσο σταθερά θα έπρεπε, εν μέσω της χειρότερης έκρηξης βίας των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή.

«Υπό τον Μπάιντεν, ο κόσμος γίνεται πιο βίαιος και πιο ασταθής επειδή η αδυναμία του Μπάιντεν και η έλλειψη υποστήριξης στο Ισραήλ οδηγούν σε νέες επιθέσεις εναντίον των συμμάχων μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος.

«Όταν ασκούσα εγώ καθήκοντα, ήμασταν γνωστοί ως η προεδρία της ειρήνης, επειδή οι αντίπαλοι του Ισραήλ γνώριζαν ότι οι ΗΠΑ στήριζαν σθεναρά το Ισραήλ και θα υπήρχαν γρήγορα αντίποινα αν το Ισραήλ δεχόταν επίθεση», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει πάντα να στηρίζει το Ισραήλ και να λέει με σαφήνεια ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σταματήσουν τη βία, τον τρόμο και τις επιθέσεις με ρουκέτες και να λέμε με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα σθεναρά το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», συνέχισε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αναίρεσε μια πολιτική δεκαετιών που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ, όταν αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2017. Αναγνώρισε επίσης την κυριαρχία του Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν.

Ο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου και περίμενε επί έναν μήνα μέχρι να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διάστημα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η νέα κυβέρνηση έχει πάντως δηλώσει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ θα παραμείνει στην Ιερουσαλήμ, την οποία η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τη δημιουργία ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν κατευθύνονται προς ένα λοκντάουν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 11 / 2021 , 18:40 από news_room Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται να επιβάλουν λοκντάουν ή κλείσιμο της οικονομίας τους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και θα στηριχθούν σε άλλα εργαλεία, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19 Τζεφ Ζάιεντς. “Δεν οδεύουμε προς αυτήν την […]

Αρχίζει από σήμερα η έκδοση των νέων κυπριακών ταυτοτήτων-Τι ισχύει με τις υφιστάμενες

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 13:09 από Κυκλοφορεί από σήμερα 17 Αυγούστου η νέα εκδοχή των δελτίων ταυτότητας που εκδίδονται για Κύπριους πολίτες. Σημειώνεται ότι όλες οι υφιστάμενες ταυτότητες που έχουν εκδοθεί σε προηγούμενους τύπους παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους και δεν θα αντικατασταθούν. Εξάλλου, πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν […]