24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου για το Κυπριακό

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 20:58 από news_room

Επιστολές προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τους θεσμούς και ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ απέστειλε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα ΜΜΕ, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα επιστολές προς τα Μόνιμα και μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, καθώς και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ.

Με την επιστολή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει τους παραλήπτες για τα όσα έλαβαν χώρα στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη και επισυνάπτει σε αυτή το έγγραφο της παρέμβασης του, όπως επίσης επισυνάπτει και τις γραπτές αξιώσεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του τονίζει το απαράδεκτο των τουρκικών θέσεων που, δυστυχώς, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών. Επαναλαμβάνει την πολιτική του βούληση και αποφασιστικότητα να συμμετάσχει σε μια νέα άτυπη διάσκεψη που θα είναι συμβατή με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα, για την προσφορά των καλών του υπηρεσιών.

Στην ίδια επιστολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για συγκεκριμένα ουσιώδη μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα στην αλλαγή του κλίματος. Σημειώνει, επίσης, ότι με την αποφυγή νέων προκλητικών ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά (και αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου), θα μπορούσε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στη βάση πάντα των παραμέτρων των όσων κατά καιρούς έχουν συμφωνηθεί, των Συμφωνιών Κορυφής, των συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, καθώς και των αποφάσεων και των ψηφίσματων του ΟΗΕ, μη παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει κράτος μέλος της ΕΕ.

Στην επιστολή του προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθιστά σαφές ότι τυχόν εμμονή της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στη λύση δύο κρατών, όπως και η δημιουργία νέων τετελεσμένων ή ύπαρξη προκλήσεων δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στη θετική προσέγγιση της Κύπρου στην επιδιωκόμενη αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ.

Χωριστή επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην οποία εκφράζει την ετοιμότητα του να παραστεί σε κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, σε χρόνο που το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα το επιτρέπει.

Η κοινή αυτή συνάντηση θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να διευθετηθεί πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την οποία, όπως είναι γνωστό, θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ».

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις παρακάτω:

Σχετικά Άρθρα

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη λήξει της 12ης Κληρικολαϊκης Συνελεύσεως

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη λήξει της 12ης Κληρικολαϊκης Συνελεύσεως

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 9 / 2023 , 16:54 από news_room Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ. Η λατρευτική αυτή σύναξη αποτέλεσε ένα ιστορικού χαρακτήρα γεγονός για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας, αφενός […]

Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγιάς Φανερωμένης Νέας Αρτάκης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 12:47 από news_room Το βράδυ της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021, στο Ι. Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη του Ι. Προσκυνήματος (22-23 Αυγούστου 2021), στις ιερές ακολουθίες της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος […]