18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αθλητικά: Χρυσό και πρόκριση στο Τόκιο η Αννέτα Κυρίδου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 5 / 2021 , 17:02 από news_room

Αθλητικά: Χρυσό και πρόκριση στο Τόκιο η Αννέτα Κυρίδου

Με τον καλύτερο τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Αννέτα Κυρίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό του σκιφ με χρόνο 07:42.20 στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης και μαζί με το χρυσό μετάλλιο… βάζει πλώρη για Ιαπωνία. Εισιτήριο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έκλεισε και η δεύτερη του τελικού του σκιφ, Τατσιάνα Κλίμοβιτς από τη Λευκορωσία που τερμάτισε πίσω από την Αννέτα Κυρίδου με χρόνο 07:46.22.

«Είμαι ενθουσιασμένη. Έμενα εκτός πρόκρισης στους προηγούμενους αγώνες, αλλά δούλεψα σκληρά με τους προπονητές μας και είχα πολλούς ανθρώπους να με υποστηρίζουν,» δήλωσε ασθμαίνοντας ακόμη από την μεγάλη προσπάθεια στον τελικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Αννέτα Κυρίδου, στη μεικτή ζώνης, λίγα λεπτά αφού είχε κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρό της από την ημέρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.

Η Τατσιάνα Κλίμοβιτς που θα ξαναβρεθεί αντίπαλος με την Αννέτα Κυρίδου στο Τόκιο, δήλωσε για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είμαι τόσο χαρούμενη. Πριν δύο χρόνια, αγωνιζόμουν ακόμη στο διπλό σκιφ και δεν είχα προπονηθεί στο νερό για μεγάλη χρονική περίοδο, αλλά τώρα προκρίθηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!».

Η Αννέτα Κυρίδου, η οποία μετρά αντίστροφα για την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα της, αποτελεί το τρίτο ελληνικό πλήρωμα από το άθλημα της κωπηλασίας που θα βρεθεί στο Τόκιο. Αυτή θα είναι η 6η φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τρία πληρώματα.

Πρώτες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Τόκιο, οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, όταν στον «μικρό» τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Λιντς της Αυστρίας, στις 31 Αυγούστου 2019, κατέλαβαν την 5η θέση με χρόνο 7:22.890 και μπήκαν στην ενδεκάδα που εξασφάλιζε πρόκριση για το μεγάλο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη.

Εν συνεχεία, στις 8 Απριλίου 2021, ο Στέφανος Ντούσκος, έγινε το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα με πρόκριση στο Τόκιο, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, με χρόνο 6:52.22. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Στον τελικό του σκιφ στη Λουκέρνη, η Αννέτα Κυρίδου (7:42.20) άφησε πίσω της κατά 4΄΄ την Τατσιάνα Κλίμοβιτς (7:46.22), με την τελευταία πάντως να μένει απόλυτα ικανοποιημένη με το ασημένιο μετάλλιο, αφού στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα διακυβευόταν κυρίως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε πετύχει τον σκοπό της, όπως και η Ελληνίδα κωπηλάτρια.

Απογοητευμένη ήταν η 3η του τελικού του σκιφ Σίχο Γιονεκάβα από την Ιαπωνία (7:45.61), αφού έμεινε εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων της πατρίδας της στο σκιφ για περίπου 3,5 δεύτερα. Εκτός βάθρου και Ολυμπιακών Αγώνων έμειναν η 4η Ουκρανή Νταϊάνα Ντιμτσένκο (7:54.57), η 5η Φινλανδή Έβα Καρπίνεν (8:05.06) και η 6η Γερμανίδα Αλεξάντρα Φέστερ (8:30.32).

Νωρίτερα, σήμερα, Κυριακή (16/5) όνειρο απραγματοποίητο έμεινε το Τόκιο για τις Αναστασιάδου/Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και για τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Μητροπόλεως Βεροίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Μητροπόλεως Βεροίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 5 / 2022 , 21:31 από news_room Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής τα εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ιεροί Θησαυροί» στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Γέρο-Καρατάσου που καταγόταν από τη Δοβρά, ενός μνημείου […]

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 4 / 2023 , 14:12 από news_room Επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του Τύμβου, στον Κήπο των Ηρώων, όπου φυλάσσονται τα οστά των Εξοδιτών, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των συλλόγων, των οργανώσεων και των […]