22 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Θεία Λειτουργία στη χάρη του Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο χωριό Γούφες Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ισλαμικού Οργανισμού Πολιτιστικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων του Ιράν, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:57 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ

Έχουμε όραμα, έχουμε στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική και έγνοια μας είναι πώς, επιτέλους, θα κάνουμε αυτό το κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημιουργικό, είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο της  διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και στο έργο της παρούσας διακυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στις δύο διακυβερνήσεις μεσολάβησε μια δεκαετία «ξηρασίας, συμπαιγνίας, μια δεκαετία συνεργασίας ανόμοιων δυνάμεων».

Αναφερόμενος στο έργο της παρούσας διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είχε παραλάβει «ένα κράτος καταχρεωμένο. Όμως, φύγαμε από το Μνημόνιο πολύ νωρίτερα από ό,τι ακόμα και οι δανειστές μας υπολόγιζαν», ενώ η ανεργία μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική πολιτική του κράτους που περιλαμβάνει το ΓεΣΥ, το ΕΕΕ, αλλά και τη στήριξη διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων, ευάλωτων ομάδων, καθώς και των νέων.

Αναφέρθηκε ακόμα στον μεγάλο αριθμό έργων υποδομής που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα οκταετούς διακυβέρνησης του, σε όλες τις πόλεις και επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμη ότι «με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χτίζουμε την Κύπρο του Αύριο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Έχουμε όραμα, έχουμε στοχευμένη πολιτική, έχουμε συγκροτημένη πολιτική. Έγνοια μας είναι μια και μόνη: Πώς, επιτέλους, θα κάνουμε τούτο το κράτος ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, δημιουργικό κράτος που να νοιάζεται πραγματικά για τους νέους και τους πολίτες του. Και όχι με άρνηση ή λαϊκισμό.

Όταν εξαγγείλαμε το Σχέδιο – που δεν είναι παρά μια συνεννόηση μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια – ένα από τα πολλά οφέλη που έχουμε – για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, ήταν και η εκπόνηση από το κάθε κράτος μέλος, μιας εθνικής στρατηγικής.

Τι μας είπαν κάποιοι; Ξαναζεσταμένο φαΐ. Διερωτάται κανείς αν πραγματικά ενδιαφέρθηκαν ποτέ να δουν πώς λειτουργεί η Ευρώπη, να δουν πώς πραγματικά οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ενεργούν, ή αν απλά και μόνο θα συνεχίσουν μέσα από τον λαϊκισμό να δημιουργούν την αστάθεια».

Πρόσθεσε ότι «τις κρίσιμες ώρες, αυτή η Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει και τη δύναμη και την αποφασιστικότητα».

Απαντώντας σε επικρίσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε κομματάρχη», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «να αρνηθώ το κόμμα μου για να ικανοποιήσω τον κ. Κυπριανού που στα συνέδρια του ουδέποτε έλειψε ο αείμνηστος Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τους έλεγε ‘το κόμμα και τα μάτια σας’;

Εμείς, τουλάχιστον, δεν αρνηθήκαμε την πολιτική μας ταυτότητα, αλλά δεν αρνηθήκαμε και την ιδιότητα του πολίτη, ανεξάρτητα οπουδήποτε και αν ανήκει. Διότι οι πολιτικές μας ήταν γενικές, ήταν για όλο τον λαό. Και αν υπάρχουν σήμερα κάποιοι που μεμψιμοιρούν είναι διότι έλειψαν οι ‘Μάκηδες’, επειδή υπάρχει αξιοκρατία».

Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας, ο Πρόεδρος είπε ότι για πρώτη φορά καταργήθηκε ο κατάλογος διορισίμων και «προχωρήσαμε στη μεταρρύθμιση για το πόσο άξιος είναι κανείς, κάτι που αφορά και τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του κράτους».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Πρόεδρος είπε ότι το 2019, «η πατρίδα μας, όχι μόνο είχε ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά είχε ρυθμούς ανάπτυξης 4,5%, τους υψηλότερους στην ΕΕ. Και όχι μόνο. Την ίδια ώρα παρουσίαζε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, αφού πολύ πιο νωρίς είχαμε βγει από το Μνημόνιο, όταν κάποιοι, με την ίδια νοοτροπία που λειτουργούν και σήμερα, μας έλεγαν ότι θα θέλαμε δύο ή τρία Μνημόνια».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αντιμετωπίσαμε την πανδημία, μια κατάρα που έπληξε την ανθρωπότητα. Σταθήκαμε και πάλι με αποφασιστικότητα, σταθήκαμε και πάλι με σχέδιο και την αντιμετωπίσαμε. Ό,τι και αν πουν, όσα και αν λένε στην Κύπρο, υπάρχουν άλλοι κριτές, όχι απλά με πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με επιστημονικά κριτήρια που κατατάσσουν την Κύπρο εκεί που της ανήκει. Μια χώρα η οποία έχει αποτελεσματική διακυβέρνηση, έχει ισχυρή στήριξη και μπορεί να επιτυγχάνει στόχους.

Είμαστε πρώτοι στα τεστ ταχείας ανίχνευσης. Είμαστε δεύτεροι σε μικρότερο αριθμό θανάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που έχουν κατορθώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα να μας κατατάσσει στην τρίτη-τέταρτη θέση. Είμαστε από τις χώρες που είχαν την ελάχιστη διάρκεια εγκλεισμού. Είμαστε, όμως, και από τις χώρες που σταθήκαμε με αποφασιστικότητα δίπλα στους εργαζόμενους. Η ανεργία μόλις που άγγιξε το 7.2%, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη ο μέσος όρος ήταν πέραν του 8,5%».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο εξόδου από την πανδημία και χρειάζεται υπομονή και επιμονή, σημειώνοντας ότι «έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε τις τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που ανέπτυξε η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου που αναγνωρίζεται και από χώρες της περιοχής και από την Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα η Κύπρος αναπτύσσει περαιτέρω τις σχέσεις της και με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ακόμα ότι «λάθη δεν κάνουν όσοι δεν κάνουν τίποτα.

Κάναμε και προσφέραμε πολλά και σταθήκαμε συμπαραστάτες στους πολίτες όπως και είχαμε υποχρέωση, όμως, διαπράξαμε και λάθη. Όχι αυτά που μας αποδίδουν. Όχι τα όσα αναφέρονται στη διαφθορά.

Αν πράγματι ενδιαφέρονταν για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα έπρεπε να είχαν περάσει τα νομοσχέδια που έχουμε καταθέσει και που στόχο έχουν την πάταξη της διαφθοράς.

Δεν διστάσαμε μόλις, με ήχο και εικόνα, διαπιστώθηκε ότι στελέχη, όχι δικά μας αλλά δικά τους, διέπραξαν ή καταχράστηκαν το πρόγραμμα – που είχε αδυναμίες και ελλείψεις, όπως ορθά επισημαίνει η Επιτροπή, εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι το δικό τους να αμφισβητήσουμε εκθέσεις – να πάρουμε αμέσως την απόφαση. Τερματίσαμε το πρόγραμμα, διορίσαμε επιτροπή αποστέρησης υπηκοοτήτων, ζητήσαμε και διορίστηκε η επιτροπή Νικολάτου.

Δεν θα διστάσουμε να παραπέμψουμε σε δίκη τον οποιονδήποτε παρανόμησε ή καταχράστηκε ένα πρόγραμμα που άφησε στην οικονομία του τόπου 7,5 δις ευρώ, με το οποίο εργοδοτήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, που ευεργετήθηκαν άλλες τόσες χιλιάδες ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που έγιναν», είπε, τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Συγκινητική η ανταπόκριση των Χριστιανών της Μητροπόλεώς Ν. Σμύρνης για τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Συγκινητική η ανταπόκριση των Χριστιανών της Μητροπόλεώς Ν. Σμύρνης για τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 2 / 2023 , 22:32 από news_room Μέ ἰδιαίτερη ἱκανοποίηση ἀνακοινώνουμε ὅτι ἡ ἀνταπόκριση τῶν Χριστιανῶν μας γιά τή συγκέντρωση ἀνθρωπιστικῆς βοήθειας πρός τούς σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας τῆς Νοτιοανατολικῆς Τουρκίας καί τῆς βόρειας Συρίας ὑπῆρξε μεγάλη. Ἀπό ὅλες τίς Ἐνορίες μας συγκεντρώθηκαν οἱ ἀκόλουθες ποσότητες: Νερά: 6.185 λίτρα, Γάλα: 5.927 λίτρα, […]

Ιστορική επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν του Κέβιν ΜακΚάρθι

Ιστορική επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν του Κέβιν ΜακΚάρθι

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 6 / 2023 , 21:40 από news_room Νέα Υόρκη| Τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο Εθνικό Ιερό στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τβν ΗΠΑ […]