19 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

«Μητσομαγειρέματα», η ιστοσελίδα ενός 40χρονου με τις συνταγές των γιαγιάδων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 13:18 από news_room

Η γιαγιά Κούλα και η γιαγιά Τασούλα ήταν δυο Θρακιώτισσες, εξαιρετικές μαγείρισσες, που όλοι μιλούσαν για τα πιάτα τους. Η γειτονιά τους στην Κομοτηνή, όπου εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες από το 1922, μοσχοβολούσε πάντα. Η μια καλύτερη από την άλλη στην κουζίνα, είχαν ανακαλύψει τη νοστιμιά στις απλές συνταγές και άφησαν τη γνώση και τα μυστικά τους σε καλά χέρια. Υλικά και οδηγίες εκτέλεσης, γραμμένα σε κομμάτια χαρτιού φθαρμένα από το χρόνο ή και προφορικά, πέρασαν στην επόμενη γενιά, μέσω του εγγόνου τους Δημήτρη Τσολάκη.

Ο 40χρονος δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική, δεν έχει στόχο το κέρδος ή μια μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα. Ωστόσο, από την αγάπη του για την πανδαισία και τη δύναμη των γεύσεων, δημιούργησε ένα κανάλι στο youtube και μία σελίδα, τα mitsomageiremata(Μητσομαγειρέματα), που …σαρώνει σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τους Γερμανούς χρήστες του youtube να ζητούν συνταγές για ελληνικά πιάτα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο «Μήτσος», (Δημήτρης Τσολάκης), υπάλληλος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στη Κομοτηνή, που στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει τα πάντα ως ερασιτέχνης σεφ, εξήγησε πώς γεννήθηκαν τα Μητσομαγειρέματά του και πώς τα γεμιστά της γιαγιάς Τασούλας και τα καφεδάκια της γιαγιάς Κούλας έχουν εκατοντάδες ακολούθους και views.

«Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που αγαπούν όσο και εγώ τη μαγειρική, κάτι που ανακάλυψα μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα. Κατ’ αρχάς είναι οι Έλληνες που βλέπουν τις συνταγές μου, επόμενοι αριθμητικά -βάσει των δεδομένων που έχω στη διάθεσή μου- είναι οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Αμερικανοί και μάλιστα όχι μόνο Έλληνες ομογενείς! Πρόκειται για ξένους που έχουν έρθει στην Ελλάδα, δοκίμασαν την παραδοσιακή κουζίνα και θέλουν να φτιάξουν τα ίδια στα σπίτια τους», εξηγεί ο διαχείρισης της σελίδας και παρουσιαστής των βίντεο.

Η σχέση του Μήτσου με τη μαγειρική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Βοηθούσε τον πατέρα του στο ψήσιμο κρεάτων και τη μητέρα του στα υπόλοιπα φαγητά, πιάνοντας συχνά τις κουτάλες και προσθέτοντας στα κρυφά μπαχαρικά στις αναμμένες κατσαρόλες, όπως ο μικρός στην ταινία «Πολίτικη Κουζίνα». Η συνήθεια εξελίχθηκε, με αποτέλεσμα να δηλώνουν τυχεροί οι συμφοιτητές του στην Καβάλα, καθώς ήταν οι πρώτοι που δοκίμαζαν τα πιάτα του και από τους λίγους φοιτητές που απείχαν από τη fast food διατροφή, χάρη στα σπιτικά γεύματα του φίλου τους.

Αφορμή για να γίνει ακόμη πιο ενεργός και να μην μοιράζεται τις συνταγές του τηλεφωνικά με στενούς φίλους, στάθηκε ένα τηλεφώνημα στα μέσα Ιουνίου του 2016, με μία φίλη από μακριά, που του ζητούσε τη συνταγή για τα καφεδάκια της γιαγιάς του. «Ξεκίνησα να της λέω τη συνταγή… Κιμάς, κρεμμύδι… και πριν τελειώσω τα υλικά, μου ήρθε στο μυαλό μου η ιδέα. Αντί να υπαγορεύσω τη συνταγή στη φίλη μου, τη βιντεοσκόπησα και το ίδιο έκανα και με πολλές από τις συνταγές των γιαγιάδων μου. Στη συνέχεια τις ανέβασα στο YouTube, δημιούργησα την εκπομπή μαγειρικής “Μητσομαγειρέματα” και την αντίστοιχη ιστοσελίδα www.mitsomageiremata.gr , και από την απήχησή της συνειδητοποίησα τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για τα απλά ελληνικά πιάτα», λέει ο κ. Τσολάκης, ο οποίος μάλιστα απαντά σε ερωτήσεις των ακολούθων του, ενώ στα δύσκολα, παρεμβαίνει με …βιντεοκλήση!

Φυσικά, στο εγχείρημά του τον βοήθησε καθοριστικά η επαγγελματική του ιδιότητα ως Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής (ΤΕ) και η εξοικείωσή του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter). Ήδη περισσότερες από ογδόντα παραδοσιακές ελληνικές συνταγές έχουν μπει σε πολλά σπίτια χάρη στις απλές οδηγίες του.

Τη συνέντευξη πήραν οι Αναστασία Τελιανίδου – Φάνης Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με την ΠτΔ της Ελλάδας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας είχε ο Οικουμενικός Πατριάχης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 3 / 2022 , 6:35 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε τις θερμές ευχές της Εξοχ. Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής της Κυριακής της […]

Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Διάκριση στα Green Awards 2020

Διάκριση στα Green Awards 2020 για τη Νέα Οδό – Κεντρική Οδό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 17:19 από news_room Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Διάκριση στα Green Awards 2020 Μια νέα σημαντική διάκριση απέσπασαν η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, ως «Οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας», στο πλαίσιο των Green  Awards 2020, ενός θεσμού που επιβραβεύει […]

Pin It on Pinterest