24 °C Athens, GR
26/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής SuperFoods Festival: Το πιο “υγιεινό φεστιβάλ” της πόλης ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο Νεαρές γυναίκες αφηγούνται και στέλνουν μηνύματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Το μνημείο-σύμβολο του Τορίνο φωτίστηκε με τη γαλανόλευκη Η 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας Εθνική ανάταση και υπερηφάνεια στην κορύφωση των εορτασμών για την Ελληνική Παλιγγενεσία στο Σύδνεϋ Θεσσαλονίκη: Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε τον αρχηγό του PP GERB Μπόικο Μπορίσοφ Δέσμευση Καναδά για αύξηση δαπανών για το νερό στις Μεγάλες Λίμνες μετά τις συνομιλίες Τριντό-Μπάιντεν Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Βαφεοχωρίου Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Πειραιώς

Μετανάστευση στην Αμερική – Είναι λύση  ;

Metanastefsi stin ameriki - aksizei ton kopo - metanastes inomenes politeies amerikis - ellines metanastes - nea yorki - new york greek immigrants article

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 5:09 από news_room

Είναι λύση η μετανάστευση ;

Χριστόφορος Ρίμπας για το ADOLOGALA.GR :

Μία πολύ συνηθισμένη σκέψη πολλών Ελλήνων που ακούγεται ανέκαθεν στην Ελλάδα ήταν αυτή η πρόταση για την μετανάστευση. Νέοι και νέες ολοένα και περισσότερο προσπαθούν να μεταναστεύσουν σε διάφορες ανεπτυγμένες χώρες(Αμερική,Κανάδας,Αυστραλία,Δανία,Σουηδία,Νορβηγία κλπ) για να βρουν ένα καλύτερο αύριο και σίγουρα να εξασφαλίσουν το σήμερα. Η ξενιτιά ήταν και είναι σκληρή και γι΄αυτό όταν κανείς διαβάσει το άρθρο αυτό και τον ενδιαφέρει να μεταναστεύσει στο εξωτερικό θα πρέπει να γνωρίζει ότι το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να εμπνεύσει κάποιον να μεταναστεύσει ούτε βέβαια να μην μεταναστεύσει!.

Η μετανάστες Έλληνες ανέκαθεν επιζητούσαν μία αξιοπρεπή ζωή, μία χώρα στην οποία θα είχαν και θα έχουν επάρκεια χρημάτων για τα βασικά και φυσικά για περισσότερα πράγματα για τα οποία χρειάζεται κανείς για να ζήσει και σίγουρα να είναι ευτυχισμένος αν και το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία!. Η θεωρία της καλύτερης λοιπόν ζωής σε ανεπτυγμένο περιβάλλον ολοένα και αυξάνεται και σίγουρα έχει θεμελιωθεί στην κοινή λογική, την λογική αυτή που όταν σε φέρνει σε δύσκολη θέση η χώρα που ζεις (σσ.Ελλάδα) να ετοιμάζεις βαλίτσες για ένα καλύτερο αύριο. Με το τρόπο αυτό δηλαδή που κινήθηκαν και άλλοι πατριώτες να μεταναστεύσουν σε ξένες χώρες.

Πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα περί μετανάστευσης για χώρες όπως ο Καναδάς οι ΗΠΑ και η Αυστραλία για τα οποία κανείς χρειάζεται αναγκαστικά να φροντίσει.

1) Επάρκεια ξένης γλώσσας
2) Βίζα παραμονής & Εργασίας.

Το βασικότερο λοιπόν μέλημα είναι η γλώσσα χωρίς την οποία δεν γίνεται να μεταναστεύσει κανείς καθότι θα πρέπει να μιλάει, να γράφει και να αντιλαμβάνεται τα βασικά της γλώσσας της χώρας στην οποία επιθυμεί να ζήσει για όσο διάστημα εκείνος αποφασίσει να βρεθεί εκεί. Το δεύτερο βασικό η μάλλον βασικότερο από τα δύο βασικά χαρακτηριστικά είναι η παραμονή στην χώρα την οποία έχει επιλέξει και ειδικότερα η παραμονή που να εξασφαλίζει εισαγωγή στην εργασία και τις κοινωνικές δομές του κράτους του οποίου έχει επιλεχθεί η μετανάστευση. Πρέπει δηλαδή και καλά αγγλικά να μην μιλάει κάποιος να είναι σίγουρος ότι εκεί που θα μεταβεί ότι θα έχει αυτό για το οποίο έφυγε από την ίδια του την χώρα. Αν δηλαδή σηκωθείς και φύγεις από την Ελλάδα για τον Καναδά να μπορείς να επισκεφθείς τον γιατρό, και να μπορείς να εργαστείς κάπου. Εκεί, σε αυτόν τον τομέα είναι που πολλοί κάνουν το λάθος και φεύγουν και πηγαίνουν για να βρουν κάτι για το οποίο σε τελικό στάδιο δεν θα είναι αυτό που ονειρευόντουσαν και που ίσως καλύτερα να το είχαν ξανασκεφθεί αν θα έπρεπε να είχαν φύγει η όχι γιατί μπορεί να πρέπει να βρουν την πόρτα της επιστροφής σύντομα κοντά τους ξανά ανοιχτή.

Για να μεταναστεύσεις πρέπει να έχεις σπόνσορα(χορηγό), έναν δηλαδή επιχειρηματία η κάποια εταιρία η οποία θα σε καλέσει να εργαστείς στην χώρα αυτή και θα πληρώσει στο κράτος τα έξοδα πρόσκλησης σου. Αν δεν το κάνει μία εταιρία αυτό δεν μπορεί κανείς να εργαστεί σε καμία χώρα (χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Έτσι όσον αναφορά την εργασία θα πρέπει να γνωρίσει κάποιος ότι είναι ο μόνος τρόπος μετεγκατάστασης.

Αν σκεφτείς ότι θα εργαστείς κάπου χωρίς πρόσκληση πρέπει να αλλάξεις σκέψη καθότι οι νόμοι είναι αυστηροί για παράνομη παραμονή και περισσότερο για παράνομη εργασία.

Αν πάλι σκεφτεί κανείς ότι θα βρει εργασία έστω και παράνομη και ότι θα μπορέσει να ζήσει τότε είναι διπλά γελασμένος αφού οι μισθοί(ωρομίσθια) γίνονται τόσο χαμηλά που σχεδόν αγγίζουν αυτά της Ελλάδας και κάποιον ευρωπαϊκών χωρών ενώ αν προστεθεί και η διαμονή που αγγίζει τα 1000 δολάρια για ένα δωμάτιο καθώς και τα έξοδα διατροφής και συντήρησης σου στην χώρα αυτή θα ξεπερνούν κατά πολύ την επιθυμία για καλύτερη ζωή και σίγουρα θα είναι δύσκολη. Παλαιότερα χρόνια οι Έλληνες που έφυγαν δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, δεν είχαν πτυχία, επάρκεια ξένων γλωσσών και όσοι από αυτούς κατάφερναν και σταδιοδρομούσαν ήταν επειδή δουλεύαν σκληρά σε δουλειές δύσκολες. Έτσι αν σκεφτείς την ποιότητα ζωής της Ελλάδος εν έτη 2021 που έχεις την πολυτέλεια να μετακίνησε δωρεάν αν είσαι άνεργος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να έχεις φθηνό και σχεδόν παντού δωρεάν ίντερνετ και σίγουρα εν σύγκριση με χώρες της Βαλτικής που δεν έχουν και πολύ ήλιο ή έχουν πολύ υγρασία και συννεφιά με βροχή για μεγάλα διαστήματα θα πρέπει σίγουρα να πεις ότι θα μείνεις στην Ελλάδα. Μερικές φορές και ειδικά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα φεύγουν χιλιάδες πτυχιούχοι αλλά και εκείνοι ξεκινούν από εργασίες στις οποίες αν θα έκανες στην Ελλάδα θα ήσουν σίγουρα περισσότερο κερδισμένος με τον να μην είχες φύγει. Αν τώρα θεωρείς ότι το παρόν άρθρο είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι όλοι οι μετανάστες έχουν εξασφαλίσει αυτά που ήθελαν για να σηκωθούν να φύγουν και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με τον ηλίο της, τις παραλίες της, τις ταβέρνες της θα πρέπει να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτούς που τα καταφέρνουν και συνεχίζουν και ζουν και επιτυγχάνουν στην Ελλάδα όλα αυτά για τα οποία πίστεψαν ότι θα τα βρουν στο εξωτερικό.

Για να μην κρυβόμαστε τελευταίες κυβερνήσεις της Ελλάδας έκαναν και η συγκεκριμένη (ΝΔ) τώρα έχει κάνει ένα άνοιγμα στους νέους και ειδικά σε νέους με πτυχία (brain drain)για τους οποίους ανοίγει συνέχεια θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα. Θέσεις εργασίας όχι μόνο για πτυχιούχους αλλά και για Υποχρεωτικής η Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο και πολλές ευκαιρίες για επιχειρήσεις με επιδοτήσεις σε ποικίλους τομείς από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) . Αυτές είναι ειδήσεις για να σε κρατήσουν στην Ελλάδα!.

Μετανάστευση με άλλους τρόπους

Επειδή θα ήθελα περισσότερο να αναλύσω καταστάσεις πρέπει να φροντίσουμε να μάθουμε ότι αν θέλεις να μεταναστεύσεις στην Ευρώπη πρέπει με το που μεταβείς να δηλωθείς στον Δήμο στον οποίο διαμένεις να έχεις  εκδώσει την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης από τον ΕΦΚΑ(πρώην ΙΚΑ) για να μπορείς να επισκεφθείς γιατρό και στην συνέχεια να αναζητήσεις εργασία.

Για μετανάστευση σε χώρες εκτός ΕΕ θα πρέπει αναγκαστικά να έχει αριθμό ασφάλισης και αν δεν έχεις θα πρέπει σαν δεύτερο τρόπο μετανάστευσης ή να παντρευτείς με Αμερικανή/ο Υπήκοο και να σου κάνει πρόσκληση Αρραβωνιαστικού. Στην συνέχεια αν είσαι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να επιστρέψεις Ελλάδα να λάβεις την πρόσκληση να ξανά πας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μέσα σε 90 ημέρες αφού βέβαια έχει εγκριθεί η πρόσκληση αρραβωνιαστικού να παντρευτείς αυτή η αυτόν που θες. Σε αυτή την περίπτωση (του γάμου) θα μπορέσεις άμεσα να αποκτήσεις προσωρινή παραμονή και στην συνέχεια όλα τα απαραίτητα για να ζήσεις και να εργαστείς στην χώρα. Παλαιότερα οι Έλληνες παντρευόντουσαν κάποια Αμερικανίδα και έπαιρναν την παραμονή και στην συνέχεια χώριζαν αλλά αυτό πλέον έχει αλλάξει καθότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν το ανδρόγυνο συζεί η απλά ήταν ένα fake μυστήριο. Ο έλεγχος μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αφού οι νόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαφορετικοί από αυτούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη πχ ένα έγκλημα δεν διαγράφεται ποτέ και η υπόθεση παραμένει για πάντα ανοιχτή δηλαδή μέχρι να γίνει εξιχνίαση του για τον λόγο αυτό αν σκεφτείς να παντρευτείς και να ζήσεις θα πρέπει να το επανεξετάσεις!.

Συνοψίζοντας ένα θα πώ Ελλάδα και πάλι Ελλάδα αφού και στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ανεργία και κάπου κάπου κάποια καταστήματα κλείνουν. Δεν είναι σαν το φαινόμενο αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα και όλα είναι κλειστά πχ σαν την λεωφόρο Βουλιαγμένης κοντά στην Αθήνα που για χιλιόμετρα δεν βλέπεις μαγαζί ανοιχτό αλλά κρίση υπάρχει παντού!. Επίσης σημαντικό θα είναι να δεις και κάποια βίντεο με ρεπορτάζ ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης με Αμερικανούς οι οποίοι πληρώνουν τεράστιους φόρους για σπίτια και επιχειρήσεις και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να μείνουν για την υπόλοιπη ζωή τους σε αυτοκίνητα!. Τα πράγματα δεν είναι λοιπόν τόσο ρόδινα αλλά για έναν Έλληνα που το σκαρί του είναι εργατικό σίγουρα κάτι υπάρχει, ο θεός δεν εγκαταλείπει κανέναν.
Πρέπει λοιπόν να τα βάλεις κάτω και να σκεφτείς αν η ζωή στην Ελλάδα με πτυχίο η χωρίς μπορεί να σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο/η η λιγότερο καθότι η λύση δεν είναι πάντα το εξωτερικό αφού και η ξενιτιά έχει την δική της πίκρα αν σκεφτείς να μείνεις κάπου που δεν θα ακούς Ελληνικά καθόλου, και ότι για Ελληνικό φαγητό ή θα το μαγειρεύεις η θα πρέπει να κάνεις αρκετά μίλια(αυτό που το βάζεις!) για να βρεις εστιατόριο με Ελληνικό Φαγητό!.

Αυτή είναι η αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι !

Παρακάτω βίντεο από την εκπομπή Μηχανή του Χρόνου σχετικά με την μετανάστευση στις ΗΠΑ 

 

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Τραμπ προσέφυγε κατά της απόφασης να παραδοθούν οι φορολογικές δηλώσεις του στο Κογκρέσο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 21:46 από news_room Οι δικηγόροι Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγαν σήμερα στη δικαιοσύνη, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την κοινοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του πρώην προέδρου στους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, υποστηρίζοντας ότι ο μεγιστάνας μπήκε στο στόχαστρο για πολιτικούς λόγους. «Τα αιτήματα στοχεύουν τον […]

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ_ΚΥΠΡΟΣ_ΕΙΔΗΣΕΙΣ_ΝΕΑ_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ_ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟς_ΕΚΛΟΓΕΣ_

Αρχιεπισκοπικές στην Κύπρο – Οι δηλώσεις των Μητροπολιτών και του Προέδρου Αναστασιάδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 12 / 2022 , 14:39 από news_room Αρχιεπισκοπικές στην Κύπρο – Οι δηλώσεις των Μητροπολιτών και του Προέδρου Αναστασιάδη Σήμερα ψηφίζουν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μόνιμοι κάτοικοι της Κύπρου τον καταλληλότερο υποψήφιο που επιθυμούν για να αναδειχθεί στο Τριπρόσωπο και στην θέση του Προκαθημένου της Εκκλησίας της […]

Pin It on Pinterest