23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

H Aκολουθία του Μεγάλου Κανόνος και μοναχική κουρά από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο

H Aκολουθία του Μεγάλου Κανόνος και μοναχική κουρά από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 14:32 από news_room

Το εσπέρας της Τετάρτης, 14ης Απριλίου 2021, Ε’ εβδομάδος των Νηστειών, κατά την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου εψάλη ο Μέγας Κανών, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προεξάρχοντος της Α. Θειοτάτης Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, συμπροσευχομένων των Αλεξανδρινών Αρχιερέων, Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Πρό της Απολύσεως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, εν κλίματι συγκινήσεως, έκειρε εις μοναχό, τον Διάκονο π. Kevin Madahana Luyali δίδοντάς του το όνομα Ιωακείμ, τιμώντας δι’ αυτού του τρόπου τον Άγιο Ιωακείμ Α΄ τον Πάνυ, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ενάρετο και σοφό εκκλησιαστικό άνδρα.

Ο π. Ιωακείμ γεννήθηκε και βαπτίσθηκε στο Κισούμου της Κένυας. Ολοκλήρωσε στην πατρίδα του τις εγκύκλιες σπουδές του και με πολύ αγάπη και σεμνότητα μαθήτευσε στην Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’» στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Τον χαρακτηρίζει η σεμνότητα του χαρακτήρος, αλλά και το πνεύμα μάθησης και προπάντων υπακοής προς τον Πατέρα όλης της Αφρικής, τον  Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Στο τέλος της μοναχικής κουράς, ο Πάπας και Πατριάρχης, όντας βαθύτατα συγκινημένος μίλησε στον π. Ιωακείμ τονίζοντάς του τα εξής: «Σε καλωσορίζω σήμερα παιδί μου π. Ιωακείμ, στην αδελφότητα των ευλογημένων Αγιοσαββαιτών Πατέρων. Από τον 4ο αιώνα χιλιάδες, εκατοντάδες μοναχοί, των οποίον τα δάκρυα και οι ιδρώτες τους επότισαν ετούτο εδώ το δάπεδο και γι’ αυτό η ευλογία του Αγίου Σάββα, εξαιρέτως δε του Αγίου Αποστόλου Μάρκου, θα σε συνοδεύει πάντοτε».

«Είσαι ένα ευλογημένο παιδί από την Κένυα, είσαι ένα παιδί δικό μας που θα δοξάσεις με την ζωή σου την Εκκλησία. Σε ενθυμούμαι με πολύ αγάπη όταν φοιτούσες στην Σχολή στο Ναϊρόμπι και με πολύ αγάπη και χαρά σε συνάντησα στο Κισσούμου.

Από σήμερα είσαι ένας άγγελος του Θεού και όλοι που ακούμε την ακολουθία ενθυμούμαστε την δική μας στιγμή, όταν νέα παιδιά αφιερωθήκαμε στον Χριστό».

«Αυτές τις στιγμές, π. Ιωακείμ, μην τις ξεχάσεις ποτέ έως ότου παρουσιαστείς μπροστά στον Θρόνο του Χριστού. Δεν θα δείξεις πλούτη και δόξα, αλλά δάκρυα, ταπείνωση και υπομονή, για να ακούσεις τα λόγια του Χριστού «Έλα! Έλα στην Βασιλεία του Θεού».

«Η ευχή μου θα σε συνοδεύει πάντοτε. Οι ευχές των Αγίων Αρχιερέων, οι ευχές των πατέρων και πάντα να διδάσκεις τον Χριστό και κυρίως στην Ήπειρο του Μέλλοντος, την Αφρική».

Τέλος, ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα Θρόνου της Πατριαρχικής Μονής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυστραλίας Μακάριος «Κι όμως! Ο μαθητής γίνεται προδότης και η πόρνη γίνεται αγία»

Αυστραλίας Μακάριος: «Κι όμως! Ο μαθητής γίνεται προδότης και η πόρνη γίνεται αγία»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 4 / 2023 , 15:42 από news_room Με κατάνυξη τελέστηκε την Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Καθεδρικού Ναού, ενώ ο Σεβασμιώτατος, κατά το ζωντανό […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον εσπερινό των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 5 / 2022 , 1:17 από news_room Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Μητρόπολη Βεροίας Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, […]