16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Συνελήφθησαν 4 άτομα που έκλεβαν καταλύτες στα νότια προάστια των Αθηνών – Παρίσταναν του παλιατζήδες

Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. 4 άτομα που έκλεβαν καταλύτες στα νότια προάστεια των Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 23:31 από news_room

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων

Συνελήφθησαν -4- μέλη της

Εξιχνιάστηκαν -45- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 14ης Απριλίου 2021 στον Άλιμο, από ειδική ομάδα αστυνομικών της Υπηρεσίας Ασφαλείας Ν/Α Αττικής που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό τους, τέσσερις (4) ημεδαποί μέλη της εν λόγω συμμορίας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ημεδαπός συνεργός τους.

Τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους. Αντικείμενο της εγκληματικής τους δράσης αποτελούσε η αφαίρεση καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές Ηλιούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν πρώτες πρωινές ώρες από την περιοχή του Ζεφυρίου όπου διέμεναν, στις προαναφερθείσες περιοχές προς αναζήτηση πολυτελών οχημάτων, κατά κύριο λόγο τύπου τζιπ. Αφού τα εντόπιζαν προχωρούσαν σε αφαίρεση των καταλυτών τους.

Ως “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της ομάδας, στο οποίο φόρτωναν πλήθος διαφόρων ειδών από μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, παριστάνοντας τους πλανόδιους συλλέκτες μεταλλικών και άλλων αντικειμένων από κάδους απορριμμάτων (παλιατζήδες).

Μόλις εντόπιζαν το υποψήφιο όχημα, δρούσαν οργανωμένα με ορισμένους εξ’ αυτών να προσεγγίζουν περιμετρικά το χώρο πεζή για τον εντοπισμό στο χώρο τυχόν περαστικών ή αστυνομικών. Άλλο μέλος, έρποντας ταχέως κάτω από το όχημα-στόχο και χρησιμοποιώντας ειδικό φορητό ηλεκτρικό κοπτικό εργαλείο, έκοβε και αφαιρούσε τον καταλύτη και στη συνέχεια το απέκρυπτε μέσα στο πλήθος των αντικειμένων στο “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο. Το ανωτέρω εργαλείο το απέκρυπταν σε ειδικό χώρο, κάτω από τον οπίσθιο προφυλακτήρα του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια οι αφαιρεθέντες καταλύτες παραδίδονταν σε μέλος που ήταν επιφορτισμένο με την περαιτέρω διάθεση σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων-καταλυτών, αποκομίζοντας περίπου -350- ευρώ ανά καταλύτη.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -45- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων.

Από τις επακόλουθες έρευνες, τόσο στο “επιχειρησιακό” όχημα, όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  εργαλείο πρόσφορο για την κλοπή και αφαίρεση καταλυτών με βάση φόρτισης και ανταλλακτικές λάμες
  •  ανυψωτικός γρύλος,
  •  -3- καταλύτες και εξαρτήματα αυτών,
  •  εργαλεία κοπής με μεταλλικές λάμες,
  •  καραμπίνα,
  •  κάμερες καταγραφής εξωτερικού χώρου και
  •  το χρηματικό ποσό των -8.000- ευρώ

Η πλειοψηφία των μελών έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. 4 άτομα που έκλεβαν καταλύτες στα νότια προάστεια των Αθηνών

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Εκδημία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας (πρώην Αξώμης) κυρού Πέτρου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 11 / 2020 , 14:14 από Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας (πρώην Αξώμης) κυρού Πέτρου.  Ο αείμνηστος Μητροπολίτης εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στην Αθήνα. Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης […]

Νέος «Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης» τίθεται σε εφαρμογή στην Ελλάδα

Νέος «Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης» τίθεται σε εφαρμογή στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 1 / 2022 , 1:18 από news_room Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεκινά την κατηγοριοποίηση των κακοκαιριών στη χώρα μας, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα ύψη βροχής. Από τον Ιανουάριο του 2022 στις ανακοινώσεις του meteo για επερχόμενες κακοκαιρίες θα δίνεται και η εκτιμώμενη κατηγορία της επικινδυνότητας της αναμενόμενης […]