24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Πανδημία: Οι ΗΠΑ στέλνουν υλική βοήθεια αξίας 100 εκατ. δολαρίων στην Ινδία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 4 / 2021 , 11:02 από news_room

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει προμήθειες αξίας 100 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την τρομακτική έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Το υλικό αυτό, που θα αρχίσει να φθάνει στη χώρα της Ασίας σήμερα και θα συνεχίσει να μεταφέρεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβάνει κάπου 1.000 φορητές φιάλες οξυγόνου, 15 εκατομμύρια μάσκες N95 και 1 εκατομμύριο γρήγορα διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ινδία συστατικά για την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca για την COVID-19 που έχουν στη διάθεσή τους, κάτι που θα επιτρέψει στην ασιατική χώρα να προχωρήσει στην παραγωγή 20 και πλέον εκατομμυρίων δόσεων επιπλέον, πάντα κατά τον Λευκό Οίκο.

«Όπως ακριβώς η Ινδία είχε στείλει βοήθεια στις ΗΠΑ όταν τα νοσοκομεία μας πιέζονταν στην αρχή της πανδημίας, οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία τώρα που το έχει ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών χθες Τετάρτη. Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας είναι αντιμέτωπη με τρομακτικές ελλείψεις κλινών σε νοσοκομεία, οξυγόνου για να σωθεί η ζωή διασωληνωμένων ασθενών, φαρμάκων, ιατρικού υλικού. Επίσης χθες, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ 360.960 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 18 εκατομμύρια.

Σχετικά Άρθρα

Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 18:19 από   Με τον δέοντα σεβασμό και με χριστιανική ευλάβεια εορτάστηκε κι εφέτος η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Ο εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, στην Ιερά Μονή «Παναγίας Φανερωμένης» Χιλιομοδίου όπου εφέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση […]

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να βοηθήσει το Τόκιο να υπερασπιστεί τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 20:40 από news_room Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να βοηθήσει το Τόκιο να υπερασπιστεί τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, δήλωσε σήμερα ότι έλαβε «σθεναρό» μήνυμα από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε ό,τι αφορά τη δέσμευση των ΗΠΑ να συμβάλλουν […]