19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:20 από news_room

Συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες είχε σήμερα στις 7 μ.μ. (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στη Γενεύη, στο πλαίσιο των συναντήσεων για την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο την οποία συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ.

Στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κούρος, ο νομικός σύμβουλος στη διαπραγματευτική ομάδα κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο κ. Ανδριανός Κυριακίδης μέλος του Γραφείου του Διαπραγματευτή, και ο κ. Παντελής Παντελίδης, μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στη συνάντηση παρακάθισαν η Ειδική Σύμβουλος του για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, η Βοηθός του ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΗΕ.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και 45 λεπτά.

Νωρίτερα, ο ΓΓ των ΗΕ είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ.

Μετά τη συνάντηση του με τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ των ΗΕ θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των μερών που λαμβάνουν μέρος στην άτυπη διάσκεψη με τη συμμετοχή 1 συν 2 από κάθε μέρος.

Αργότερα, απόψε, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα μέλη του, που τον συνοδεύουν στη Γενεύη, για τις συναντήσεις του.

Αύριο, 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις των μερών με τον ΓΓ των ΗΕ καθώς και με την ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιου - Adologala.gr

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιου – Adologala.gr

“ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ! Οι καμπάνες χτυπάνε χαρμόσυνα και αν είναι η καταχνιά μεγάλη μέσα στις ψυχές μας τούτον τον καιρό, έρχεται το μυστήριο της γεννήσεως να μας φέρει τη χαρά. Είναι χαρμόσυνο γεγονός ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να ξανασυναντήσει ο άνθρωπος την Αγάπη, που είναι ο Θεός. Γιατί είναι η γέννα του Χριστού, το […]

Αμερικής Ελπιδοφόρος : Να τερματιστεί η άδικη και παράνομη κατοχή της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 7 / 2022 , 14:00 από news_room «Η μνήμη μας στρέφεται στη θυσία των αδελφών μας Κυπρίων, των οποίων οι ζωές χάθηκαν, και στον αγώνα μας ο οποίος συνεχίζεται για μια δίκαιη λύση για την Κύπρο μας». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στο ποίμνιο της Ομογένειάς μας, […]