24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γυμνασίου Αγλαντζιάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:26 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο του, με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς κ. Πέτρο Μιχαήλ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης ταινίας μικρού μήκους που ετοίμασαν τα παιδιά του Γυμνασίου Αγλαντζιάς και αφορά μαρτυρίες παιδιών αγνοουμένων, οι οποίοι σήμερα είναι μεσήλικες, για το πώς βιώσαν οι ίδιοι την τραγική αυτή πτυχή της εισβολής, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μεγαλώνοντας, μέχρι την ταυτοποίηση των λειψάνων και την κηδεία των αγαπημένων τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπεύθυνοι καθηγητές που συνέβαλαν στη δημιουργία της ομάδας των παιδιών και στην επίτευξη αυτής της ταινίας κ.κ. Γιώργος Κολοκοτρώνης και Παναγιώτης Νικολαϊδης.

Το θέμα των αγνοουμένων, ανέφερε ο κ. Φωτίου, είναι η πιο πονεμένη πτυχή της εισβολής και το γεγονός ότι η νέα γενιά αφιέρωσε χρόνο, επέδειξε ενδιαφέρον, έκανε έρευνα και ετοίμασε με επιτυχία τη συγκινητική αυτή παραγωγή, μας δίνει κίνητρο και ελπίδα. Κίνητρο, για αξιοποίηση και προβολή του έργου τους και ελπίδα για το γεγονός ότι οι νέοι νοιάζονται για τον τόπο τους, μαθαίνουν για τα δεινά της εισβολής από τους Τούρκους το 1974, δεν ξεχνούν, τιμούν, αλλά και συνεχίζουν τον αγώνα με τον δικό τους τρόπο. Τους αξίζει κάθε έπαινος και συγχαρητήρια, είπε ο κ. Φωτίου.

Στα πλαίσια αξιοποίησης της ταινίας, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://youtu.be/ddZSp_5K_DE, θα γίνει προσθήκη αγγλικών υποτίτλων, προώθησή της στα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων στο εξωτερικό, στα σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς και προβολή της σε μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας όπως σε εκδήλωση για επίσημη προβολή της ταινίας στο ευρύτερο κοινό.

Σχετικά Άρθρα

O Διαγωνισμός «Οι δικοί μας Μικροί Ήρωες» της «Φωνής της Ελλάδας»

O Διαγωνισμός «Οι δικοί μας Μικροί Ήρωες» της «Φωνής της Ελλάδας»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 22:28 από news_room Παρατείνεται ο Διαγωνισμός «Οι δικοί μας Μικροί Ήρωες» της «Φωνής της Ελλάδας» που απευθύνεται στα Ελληνόπουλα  σ’ όλο τον κόσμο, μέχρι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021. «Η Φωνή της Ελλάδας» προσκαλεί τα Ελληνόπουλα σ’ όλο τον κόσμο, αφού ακούσουν τις δραματοποιημένες ιστορίες «Οι δικοί μας Μικροί […]

H ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε Έλληνες εκλογείς της Μεγάλης Βρετανίας για την επιστολική ψήφο

H ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε Έλληνες εκλογείς της Μεγάλης Βρετανίας για την επιστολική ψήφο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 2 / 2024 , 12:58 από news_room Αναλυτική και διεξοδική ενημέρωση για τη διαδικασία με την οποία μπορούν να ψηφίζουν εφεξής οι Έλληνες πολίτες που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία, κάνοντας χρήση της επιστολικής ψήφου, παρείχε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, η Υπουργός Εσωτερικών […]