17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Μήνυμα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Έμιλυς Γιολίτη για το Πάσχα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 4 / 2021 , 11:08 από news_room

Οι ιδιάζουσες συνθήκες και οι δύσκολες μέρες που περνά η Κύπρος, έχουν καταδείξει με τον πιο έντονο τρόπο την αξία που έχει η ζωή, η υγεία και οι πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας, αξίες που συχνά προσπερνάμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η πανδημία και η έξαρσή της, το τελευταίο διάστημα, μας έχει αναγκάσει να αναθεωρήσουμε σκέψεις και ενέργειές μας και να προβληματιστούμε για το πραγματικό νόημα της ζωής.

Είναι το δεύτερο Πάσχα που θα περάσουμε με περιορισμούς και εύχομαι να είναι το τελευταίο. Ακούω συχνά παράπονα από συμπολίτες μου ότι τα μέτρα είναι σκληρά και ότι επήλθε κόπωση. Κατανοώ τη δυσφορία και αναγνωρίζω τις μέχρι τώρα θυσίες σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη οδός, αν πράγματι θέλουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, από το να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να φοράμε σωστά τις μάσκες μας, να τηρούμε τις αποστάσεις και να εμβολιαστούμε.

Τα μέλη της Αστυνομίας που θα εργάζονται και κατά τις εορταστικές μέρες, πέραν των υπόλοιπων καθηκόντων τους, θα συνεχίσουν να διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Σας καλώ, με αίσθημα ευθύνης, να συνεχίσετε να τηρείτε τα μέτρα και να διευκολύνετε, παρά να δυσχεραίνετε το έργο της Αστυνομίας. Είναι με τη δική σας συνεργασία που θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα.

Η υφιστάμενη κατάσταση δεν ευχαριστεί κανέναν, αλλά είναι από τον καθένα από εμάς που εξαρτάται να τη βελτιώσουμε και να την αλλάξουμε.

Παρά το ότι οι διακινήσεις αυτές τις μέρες είναι περιορισμένες καλώ, επίσης, όσους θα διακινηθούν στους δρόμους να είναι προσεκτικοί και να προστατέψουν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή. Μιας στιγμή απερισκεψίας ή αλόγιστης συμπεριφοράς στους δρόμους, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.

Σχετικά Άρθρα

Το Μεγάλο Μήνυμα των τεσσάρων νέων Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το Μεγάλο Μήνυμα των τεσσάρων νέων Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 11 / 2021 , 22:23 από news_room Το Μεγάλο Μήνυμα των τεσσάρων νέων Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς και συγκίνησης τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο προάστιο Marrickville του Σύδνεϋ, η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος των τεσσάρων νέων Επισκόπων […]

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 3 / 2022 , 20:46 από news_room Ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο, πέθανε δύο μήνες μετά την εγχείρησή του, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν. Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, πέθανε την Τρίτη, αφότου η κατάσταση της υγείας του “είχε αρχίσει […]