23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας

Εγκαίνια του Πεδίου Βολής Στέλιου Στρατή στην 33 Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 13:04 από news_room

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα εγκαίνια του Πεδίου Βολής Στέλιου Στρατή στην 33 Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρευρισκόμαστε σήμερα στη σεμνή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής Στέλιου Στρατή της 33 Μοίρας Καταδρομών.

Αποτελεί μεγάλη τιμή η απόδοση της οφειλόμενης ευγνωμοσύνης σε έναν άξιο επαγγελματία που στήριξε από το δικό του μετερίζι το δύσκολο έργο των Καταδρομών.

Το Πεδίο Βολής, από σήμερα θα αποτελεί ένα χώρο που θα προάγει τη μνήμη του Στέλιου, για να θυμούνται οι επόμενοι, αυτούς που με τις πράξεις κατάφεραν να αφήσουν στο πέρασμά τους κάτι.

Δικαίως, η οικογένεια καμαρώνει για τον λεβέντη της. Δικαίως, η πολυαγαπημένη του σύζυγος και τα πολυαγαπημένα του παιδιά, περπατούν με το κεφάλι ψηλά.

Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής, έχουμε προσκαλέσει και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, η οποία με τη δική της βοήθεια και στήριξη, μας έδωσε αυτό που έχουμε σήμερα.

Οι αυξημένες απαιτήσεις δημιουργίας σοβαρών και επαγγελματικών υποδομών στην 33 Μοίρα Καταδρομών, οι πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις ξένων χωρών, οδήγησαν στη δημιουργία εντός της μονάδας ενός σύγχρονου τυποποιημένου Πεδίου Βολής ελαττωμένης απόστασης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν το 2020, με την κατασκευή  πεδίου βολής μήκους 40 μ. και πλάτους 21μ., όπου μπορούν να εκτελεστούν πέραν του 80% των βολών μάχης ταχείας αντίδρασης με απόλυτη ασφάλεια και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Για την υλοποίησή του και μέσα στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης στην Εθνική Φρουρά, έγινε περιβαλλοντική μελέτη με την οποία δημιουργήθηκαν τρία επίπεδα πράσινων ηχητικών φρακτών με την τοποθέτηση 270 δενδρυλλίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του θορύβου κατά 12 db.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν υποδομές για την προσομοίωση του σύγχρονου πεδίου μάχης με τη κατασκευή συστήματος κινητού και αναδιπλούμενων στόχων όπου ο μαχητής καλείται ν΄ ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις ιδιαίτερα σε  αστικό  περιβάλλον.

Καινοτομία αποτελεί η τοποθέτηση ηχητικού συστήματος υψηλής ισχύος, με το οποίο γίνεται προσομοίωση των συνθηκών μάχης με τον μαχητή να πρέπει ν΄ ανταποκρίνεται κάτω από συνθήκες έντονου στρες.

Κρίναμε σκόπιμο, πριν το κλείσιμο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως δοκιμάσουμε την Επιτροπή Άμυνας στις σκοπευτικές της ικανότητες.

Σας ευχαριστώ.

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Ετήσιο Μνημόσυνο Αγιοταφιτών Πατέρων

Ετήσιο Μνημόσυνο Αγιοταφιτών Πατέρων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 1 / 2024 , 15:51 από news_room Τήν Κυριακήν πρό τῆς τοῦ Χριστοῦ Γεννήσεως, 18ην/31ην Δεκεμβρίου 2023, ἐτελέσθη τό ἐτήσιον Μνημόσυνον τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων, ἀοιδίμων Πατριαρχῶν Ἱεροσολύμων, Ἀρχιερέων, Ἱερέων, Ἱερομονάχων, μοναχῶν, μοναζουσῶν, εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως μετά τήν θείαν Λειτουργίαν, τῆς ὁποίας προεξῆρξεν ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος, […]

Έως τον Μάρτιο του 2024 η παράταση των ατομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Έως τον Μάρτιο του 2024 η παράταση των ατομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 9 / 2023 , 1:58 από news_room Το Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά όσων υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας για έξι επιπλέον μήνες, έως τις 15 Μαρτίου 2024. Τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προβλέπουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς […]