16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 8:10 από news_room

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Σήμερα, 30 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, τελείται στους ορθόδοξους ιερούς ναούς η ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην πρωτεύουσα της μαρτυρικής Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος,  χοροστάτησε στην ακολουθία και ανέγνωσε τους Γ΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Μακεδονιτίσσης.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του ερμήνευσε τον στίχο από τη σημερινή στάση των Χαιρετισμών «χαῖρε δι’ ἧς ἠνοίχθη Παράδεισος».

«Πράγματι. Πόσα έκανε για μας η Παναγία; Τα πάντα. Έφερε τον Θεό στη γη. Οδήγησε τους ανθρώπους στον ουρανό. Έφερε σ᾿ εμάς το μέγα έλεος, δηλαδή τον Χριστό. Έφερε τον Σωτήρα του κόσμου. Άνοιξε τον παράδεισο, που ήταν για αιώνες κάτι το άπιαστο για μας τους ανθρώπους. Η Παναγία μας ήταν εκείνο το σκεύος που επέλεξε ο Θεός για να ενσαρκωθεί και να φέρει τη σωτηρία στους ανθρώπους. Ήταν η λύτρωσις της αμαρτίας της Εύας. Και τολμώ να πω ότι αν σωζόμαστε,  σωζόμαστε εξαιτίας της Παναγίας. Είναι λοιπόν τόσο μεγάλες και τόσο πολλές οι ευεργεσίες Της προς την ανθρωπότητα, ώστε ό,τι και αν κάνουμε, δεν είναι αντάξιό της, άξιο όσων Εκείνη έκανε. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε επάξια να Την υμνήσουμε, έστω και αν ακόμη έχουμε στόμα αγγελικό.

Ας προσπαθήσουμε με την ζωή μας, με την πίστη μας. Η βάση είναι η πίστη. Και θα βρει κανείς την πίστη μέσα στη μυστηριακή ζωή τής Εκκλησίας μας. Όχι μέσα στον πλούτο, τις θέσεις και τα αξιώματα. Την πραγματική ευτυχία ο άνθρωπος θα την βρει μόνο αν αφήσει την καρδιά του ελεύθερη στον Θεό να εισέλθει. Να μην αρκούμαστε απλώς στην ακολουθία των Χαιρετισμών ή τις παρακλήσεις του Αυγούστου για να παρακαλέσουμε την Παναγία μας. Αλλά παντού και πάντοτε να Την φωνάζουμε, διότι Αυτή είχε στα σπλάχνα Της τον ίδιο τον Θεό και μπορεί να μεσιτεύσει και για μας κάθε ώρα. Και θα καταλάβουμε ότι πράγματι εισακούστηκαν οι ικεσίες μας, αν δούμε μέσα μας όλους εκείνους τους καρπούς τού Αγίου Πνεύματος· τη χαρά, την πραότητα, την αγαθοσύνη, την πίστη.

Τιμούμε λοιπόν την Παναγία, όταν μιμούμαστε την ευσπλαχνία Της και την ασκητική της ζωή. Αν θέλουμε να τιμήσουμε την αειπάρθενο, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε κι αν πράγματι αγαπούμε την Παναγία, ας Της δώσουμε χαρά. Να αφοσιωθούμε  στην αρετή, όπως έκανε Εκείνη. Έτσι θα Την τιμήσουμε».

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή του Τυφλού στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Κυριακή του Τυφλού στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 5 / 2023 , 19:12 από news_room Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Δόξα, του τέως Δήμου Μεταξάδων, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή του Τυφλού, 21η του μηνός Μαΐου 2023. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλ-αζράι, Ηγούμενος της […]

Υπεγράφη η συμφωνία: Η Βουλή χρηματοδοτεί τη συνδετήρια Πεζογέφυρα του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 3 / 2021 , 23:17 από news_room Υπεγράφη η Σύμβαση για τη χρηματοδότηση από τη Βουλή συνδετήριας πεζογέφυρας της νέας πτέρυγας ΜΕΘ με τα χειρουργεία και το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» «Η κοινωνική προσφορά της Βουλής συνεχίζεται με τρόπο επίμονα θετικό» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, […]