17 °C Athens, GR
16/05/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Με καρτερία και υπομονή το προσκύνημα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Το ανακοινωθέν από την σύναξη των Επισκόπων & Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Ι.Α. Αυστραλίας Νομοσχέδιο της βουλευτή Μαλλιωτάκη ζητά από Μπάιντεν να κάνει το Κυπριακό υψηλή προτεραιότητα Ο Ελύτης για την Ελλάδα και τον ελληνισμό Ιδιαίτερα αυξημένη η έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο Δεκάδες χιλιάδες λιγότερες ώρες μετακίνησης με τα e-ραντεβού για τους πολίτες Οι νεκροί αυξάνονται καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη ΥφΕξ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσπίσει την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς – Πρόσκληση σε ομογενειακούς φορείς Μνήμη του Οσίου Πανηγυρίου του Κυπρίου – 15 Μαΐου ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στόχος μας η αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την Μεγάλη Εβδομάδα 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 4 / 2021 , 22:22 από news_room

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) για την επικείμενη Μεγάλη Εβδομάδα στην ποιμαντορική του Εγκύκλιο  αναφέρει:

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Μετά από εβδομάδες νηστείας, προσευχής και προετοιμασίας, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι πάνω μας. Οι λατρευτικές μας υπηρεσίες θα μας μεταφέρουν πίσω στο παρελθόν πάνω από 2.000 χρόνια πριν, όπου μπορούμε να βιώσουμε κάθε βήμα του ταξιδιού του Κυρίου.

Βρισκόμαστε πρώτοι στην Ιερουσαλήμ, με τους πιστούς κουνώντας κλαδιά φοινικών και διακηρύσσοντας, “Ωσαννά, Μακάριος Αυτός που έρχεται στο όνομα του Κυρίου.” Σε λίγες μέρες, αυτές οι κραυγές χαράς θα μετατραπούν σε καταδίκη με τα πλήθη να φωνάζουν «Τον Σταυρώσει». Το πλήρες φάσμα των συναισθημάτων βιώνεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς παρακολουθούμε προσεκτικά τη χαρούμενη είσοδο Του στην Ιερουσαλήμ, και την οδυνηρή Σταύρωσή Του, και τελικά τη χαρούμενη είσοδο Του στη Βασιλεία των Ουρανών μέσω της Αγίας Αναστάσεως Του.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θα θυμόμαστε τα γεγονότα και τις διδασκαλίες των τελευταίων ημερών του Κυρίου και του Σωτήρα μας με τους οπαδούς Του. Αυτές είναι ζοφερές ημέρες. Στην αρχή της εβδομάδας η λειτουργική μας ζωή παίρνει μερικούς από τους πιο σοβαρούς τόνους της, και στο τέλος εκρήγνυται σε μερικούς από τους πιο χαρούμενους.

Ο Χριστός θα πει στους μαθητές Του, «Ιδού, ανεβαίνουμε στην Ιερουσαλήμ. και ο γιος του Ανθρώπου θα παραδοθεί στους αρχιερείς και τους γραμματείς, και θα τον καταδικάσουν σε θάνατο. ” (Ματθαίος 20:18). Ο Χριστός ξέρει γιατί πηγαίνει εκεί. Ξέρει τι θα συμβεί. Όπως θα τονίσει οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, πηγαίνει στο εθελοντικό πάθος του. Και ένας ύμνος συνεχίζει: «Ελάτε λοιπόν και ας τον συνοδεύσουμε».

Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας μας δίνει την ευκαιρία να συνοδεύσουμε τον Κύριό μας μέσα από αυτές τις μέρες. Στα μαθήματα του Ευαγγελίου κάθε υπηρεσίας, μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε τα λόγια Του. Στην ακρόαση της ιστορίας του Πάθους Του, μας δίνεται η ευκαιρία να διαλογιστούμε και να σκεφτούμε τα γεγονότα, όχι μόνο για να ανανεώσουμε την ιστορία μας για τα γεγονότα, αλλά για να επιτρέψουμε στις καρδιές και το μυαλό μας να μελετήσουν την έκταση της αγάπης του Θεού για καθένα από αυτά μας. Καθώς το κάνουμε αυτό, θα διαπιστώσουμε ότι η αγάπη του Θεού για μας είναι ανεξάντλητη και ατελείωτη, στην οποία μπορούμε να ανταποκριθούμε μόνο με λόγια λατρείας και επαίνους.

Αλλά για να θαυμάσετε την εβδομάδα, να ακούσετε την ιστορία, να συγκινήσετε την ομορφιά των ύμνων και των παραδόσεων μας είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μεταμορφωθεί από αυτούς, να εμβαθύνουμε τη δέσμευσή μας προς τον Χριστό. Η Μεγάλη Εβδομάδα μας παρέχει ένα μήνυμα ελπίδας και νέας ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεινά αυτού του περασμένου έτους στην πανδημία, ο κόσμος μας χρειάζεται αυτό το μήνυμα να διαδοθεί ευρέως, με λόγια και πράξεις.

Μετά την αδυναμία συγκέντρωσης στις ενορίες μας πέρυσι για την Μεγάλη Εβδομάδα, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μπορούμε να επιστρέψουμε στις εκκλησίες μας. Ναι, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να τηρούμε τις οδηγίες ασφαλείας που καθορίζονται – αλλά μπορούμε να είμαστε μαζί και να συμμετέχουμε στη λειτουργική μας ζωή, και γι ‘αυτό είμαστε πολύ ευγνώμονες. Αν και η τεχνολογία ήταν μια ευλογία για να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να λατρεύουν μέσω ζωντανής ροής, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική μας παρουσία στο Σπίτι του Θεού. Ελπίζω να επιστρέψετε στην εκκλησία σας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά να συμμετέχετε τακτικά στη Λειτουργική και Μυστηριακή ζωή της ενορίας σας, να επανασυνδέεστε και να ξανασυνδέεστε με την οικογενειακή σας εκκλησία, τα υπουργεία και την φιλανθρωπική προσέγγιση.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου, συνοδεύουν τον Χριστό αυτήν την Μεγάλη Εβδομάδα. Παρακολουθήστε τις υπηρεσίες όπως είστε σε θέση, μελετήστε τους ύμνους και τις αναγνώσεις και αφήστε αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα να φτάσει βαθιά στην καρδιά και την ψυχή σας και να σας γεμίσει με ελπίδα και τη νέα ζωή που φέρνει η Ανάσταση στον κόσμο.

Χρόνια Πολλά! Καλή Ανάσταση!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού & του Περιφερειάρχη στις υπό εξέλιξη εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 21:59 από news_room Αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και ο Περιφερειάρχης Αττικής. οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δούν τη σημαντική πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης. […]

H κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 1:34 από news_room Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ. Η κηδεία Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου […]

Pin It on Pinterest