32 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR AHEPA-99ο Συνέδριο : Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr Την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου Zeina Akar δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Adologala.gr Ανοιχτά οι Οργανωμένες Παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 Μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα – Τι προβλέπει η Εγκύκλιος του ΥπΕσ. Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την Επέτειο των 1033 χρόνων από το Βάπτισμα των Ρως Άγιοι Τόποι : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ερείπια Βυζαντινού Ιερού Ναού 5ου Αιώνος στη πόλη Ashdod – Adologala.gr Συνολικά 802 αιτήσεις, αξίας €200 εκατ. εγκρίθηκαν υπό το Σχέδιο Εστία

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την Μεγάλη Εβδομάδα 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 4 / 2021 , 22:22 από news_room

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) για την επικείμενη Μεγάλη Εβδομάδα στην ποιμαντορική του Εγκύκλιο  αναφέρει:

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Μετά από εβδομάδες νηστείας, προσευχής και προετοιμασίας, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι πάνω μας. Οι λατρευτικές μας υπηρεσίες θα μας μεταφέρουν πίσω στο παρελθόν πάνω από 2.000 χρόνια πριν, όπου μπορούμε να βιώσουμε κάθε βήμα του ταξιδιού του Κυρίου.

Βρισκόμαστε πρώτοι στην Ιερουσαλήμ, με τους πιστούς κουνώντας κλαδιά φοινικών και διακηρύσσοντας, “Ωσαννά, Μακάριος Αυτός που έρχεται στο όνομα του Κυρίου.” Σε λίγες μέρες, αυτές οι κραυγές χαράς θα μετατραπούν σε καταδίκη με τα πλήθη να φωνάζουν «Τον Σταυρώσει». Το πλήρες φάσμα των συναισθημάτων βιώνεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς παρακολουθούμε προσεκτικά τη χαρούμενη είσοδο Του στην Ιερουσαλήμ, και την οδυνηρή Σταύρωσή Του, και τελικά τη χαρούμενη είσοδο Του στη Βασιλεία των Ουρανών μέσω της Αγίας Αναστάσεως Του.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θα θυμόμαστε τα γεγονότα και τις διδασκαλίες των τελευταίων ημερών του Κυρίου και του Σωτήρα μας με τους οπαδούς Του. Αυτές είναι ζοφερές ημέρες. Στην αρχή της εβδομάδας η λειτουργική μας ζωή παίρνει μερικούς από τους πιο σοβαρούς τόνους της, και στο τέλος εκρήγνυται σε μερικούς από τους πιο χαρούμενους.

Ο Χριστός θα πει στους μαθητές Του, «Ιδού, ανεβαίνουμε στην Ιερουσαλήμ. και ο γιος του Ανθρώπου θα παραδοθεί στους αρχιερείς και τους γραμματείς, και θα τον καταδικάσουν σε θάνατο. ” (Ματθαίος 20:18). Ο Χριστός ξέρει γιατί πηγαίνει εκεί. Ξέρει τι θα συμβεί. Όπως θα τονίσει οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, πηγαίνει στο εθελοντικό πάθος του. Και ένας ύμνος συνεχίζει: «Ελάτε λοιπόν και ας τον συνοδεύσουμε».

Κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας μας δίνει την ευκαιρία να συνοδεύσουμε τον Κύριό μας μέσα από αυτές τις μέρες. Στα μαθήματα του Ευαγγελίου κάθε υπηρεσίας, μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε τα λόγια Του. Στην ακρόαση της ιστορίας του Πάθους Του, μας δίνεται η ευκαιρία να διαλογιστούμε και να σκεφτούμε τα γεγονότα, όχι μόνο για να ανανεώσουμε την ιστορία μας για τα γεγονότα, αλλά για να επιτρέψουμε στις καρδιές και το μυαλό μας να μελετήσουν την έκταση της αγάπης του Θεού για καθένα από αυτά μας. Καθώς το κάνουμε αυτό, θα διαπιστώσουμε ότι η αγάπη του Θεού για μας είναι ανεξάντλητη και ατελείωτη, στην οποία μπορούμε να ανταποκριθούμε μόνο με λόγια λατρείας και επαίνους.

Αλλά για να θαυμάσετε την εβδομάδα, να ακούσετε την ιστορία, να συγκινήσετε την ομορφιά των ύμνων και των παραδόσεων μας είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μεταμορφωθεί από αυτούς, να εμβαθύνουμε τη δέσμευσή μας προς τον Χριστό. Η Μεγάλη Εβδομάδα μας παρέχει ένα μήνυμα ελπίδας και νέας ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεινά αυτού του περασμένου έτους στην πανδημία, ο κόσμος μας χρειάζεται αυτό το μήνυμα να διαδοθεί ευρέως, με λόγια και πράξεις.

Μετά την αδυναμία συγκέντρωσης στις ενορίες μας πέρυσι για την Μεγάλη Εβδομάδα, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μπορούμε να επιστρέψουμε στις εκκλησίες μας. Ναι, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να τηρούμε τις οδηγίες ασφαλείας που καθορίζονται – αλλά μπορούμε να είμαστε μαζί και να συμμετέχουμε στη λειτουργική μας ζωή, και γι ‘αυτό είμαστε πολύ ευγνώμονες. Αν και η τεχνολογία ήταν μια ευλογία για να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να λατρεύουν μέσω ζωντανής ροής, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική μας παρουσία στο Σπίτι του Θεού. Ελπίζω να επιστρέψετε στην εκκλησία σας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά να συμμετέχετε τακτικά στη Λειτουργική και Μυστηριακή ζωή της ενορίας σας, να επανασυνδέεστε και να ξανασυνδέεστε με την οικογενειακή σας εκκλησία, τα υπουργεία και την φιλανθρωπική προσέγγιση.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου, συνοδεύουν τον Χριστό αυτήν την Μεγάλη Εβδομάδα. Παρακολουθήστε τις υπηρεσίες όπως είστε σε θέση, μελετήστε τους ύμνους και τις αναγνώσεις και αφήστε αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα να φτάσει βαθιά στην καρδιά και την ψυχή σας και να σας γεμίσει με ελπίδα και τη νέα ζωή που φέρνει η Ανάσταση στον κόσμο.

Χρόνια Πολλά! Καλή Ανάσταση!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου : «Ας μην αυταπατόμαστε· χωρίς τον Θεό, ειρηνική ζωή δεν υπάρχει»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 2:12 από news_room Στον νεόδμητο και μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ιερό Ναό τής Λευκωσίας, αυτόν τής τού Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, απήγγειλε τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το απόγευμα τής Παρασκευής 26ης Μαρτίου. Μετά […]

Δεύτερη ευκαιρία για την υποβολή μονομερών δηλώσεων για τους επαγγελματίες της τέχνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 2 / 2021 , 6:54 από news_room Δεύτερη ευκαιρία για την υποβολή μονομερών δηλώσεων για τους επαγγελματίες της τέχνης ​Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή μονομερών δηλώσεων για τους επαγγελματίες της τέχνης και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020. Αναλυτικά: Έως την Κυριακή […]

Pin It on Pinterest