15 °C Athens, GR
25/10/2021

Τελευταια Νέα
Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Φαλήρου Δήλωση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον Θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά Ζωντανά η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνγκεν Εξιτήριο έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Σήμερα η συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν και τον Πρόεδρο Μπάϊντεν Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έκλινε ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς της ηρωικής μάχης του Ελ Αλαμέιν Με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά Συναρπαστική νίκη για τον Max Verstappen και την Honda και διπλό πόντιουμ στο Αμερικανικό GP Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Προσβλήθηκε από Κορονοϊό Η Καρδιά της Τανζανίας υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Θεόδωρο Ευχέλαιο στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Πέτα, Άρτης

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γυμνασίου Αγλαντζιάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:26 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο του, με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς κ. Πέτρο Μιχαήλ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης ταινίας μικρού μήκους που ετοίμασαν τα παιδιά του Γυμνασίου Αγλαντζιάς και αφορά μαρτυρίες παιδιών αγνοουμένων, οι οποίοι σήμερα είναι μεσήλικες, για το πώς βιώσαν οι ίδιοι την τραγική αυτή πτυχή της εισβολής, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μεγαλώνοντας, μέχρι την ταυτοποίηση των λειψάνων και την κηδεία των αγαπημένων τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπεύθυνοι καθηγητές που συνέβαλαν στη δημιουργία της ομάδας των παιδιών και στην επίτευξη αυτής της ταινίας κ.κ. Γιώργος Κολοκοτρώνης και Παναγιώτης Νικολαϊδης.

Το θέμα των αγνοουμένων, ανέφερε ο κ. Φωτίου, είναι η πιο πονεμένη πτυχή της εισβολής και το γεγονός ότι η νέα γενιά αφιέρωσε χρόνο, επέδειξε ενδιαφέρον, έκανε έρευνα και ετοίμασε με επιτυχία τη συγκινητική αυτή παραγωγή, μας δίνει κίνητρο και ελπίδα. Κίνητρο, για αξιοποίηση και προβολή του έργου τους και ελπίδα για το γεγονός ότι οι νέοι νοιάζονται για τον τόπο τους, μαθαίνουν για τα δεινά της εισβολής από τους Τούρκους το 1974, δεν ξεχνούν, τιμούν, αλλά και συνεχίζουν τον αγώνα με τον δικό τους τρόπο. Τους αξίζει κάθε έπαινος και συγχαρητήρια, είπε ο κ. Φωτίου.

Στα πλαίσια αξιοποίησης της ταινίας, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://youtu.be/ddZSp_5K_DE, θα γίνει προσθήκη αγγλικών υποτίτλων, προώθησή της στα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων στο εξωτερικό, στα σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς και προβολή της σε μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας όπως σε εκδήλωση για επίσημη προβολή της ταινίας στο ευρύτερο κοινό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τα έθιμα του Φεβρουαρίου ή Φλεβάρη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 9:33 από news_room Ο Φεβρουάριος ή Φλεβάρης είναι ο κοπιαστικος μήνας των αμπελιών του αποκριάτικου ξεφαντώματος. Σπάνια θα  συναντήσεις Φλεβάρη χωρίς Απόκριες. Στον Πόντο ο Φεβρουάριος λεγόταν «Κούντουρος», δηλαδή με κοντή ουρά.Στην Σινώπη και την Ινέπολη ο Φεβρουάριος λεγόταν «Κουτσούκης» που στα […]

Συλληπτήριο Γράμμα για τον Πατριάρχη Σερβίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 16:15 από adologala.gr Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Δαμπροβοσνίας κύριον Χρυσόστομον Τοποτηρητήν τοῦ Πατριαρχείου Σερβίας Εἰς ΒελιγράδιονΜετά συνοχής καρδίας επληροφορήθημεν την εις Κυριον εκδημίαν του προσφιλέστατου αδελφού και συλλειτουργού ημών Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος διακρινόταν δια τον ακέραιον, πράον και ειρηνικόν χαρακτήρα του, […]

Pin It on Pinterest