17 °C Athens, GR
16/05/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Με καρτερία και υπομονή το προσκύνημα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Το ανακοινωθέν από την σύναξη των Επισκόπων & Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Ι.Α. Αυστραλίας Νομοσχέδιο της βουλευτή Μαλλιωτάκη ζητά από Μπάιντεν να κάνει το Κυπριακό υψηλή προτεραιότητα Ο Ελύτης για την Ελλάδα και τον ελληνισμό Ιδιαίτερα αυξημένη η έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο Δεκάδες χιλιάδες λιγότερες ώρες μετακίνησης με τα e-ραντεβού για τους πολίτες Οι νεκροί αυξάνονται καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη ΥφΕξ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσπίσει την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς – Πρόσκληση σε ομογενειακούς φορείς Μνήμη του Οσίου Πανηγυρίου του Κυπρίου – 15 Μαΐου ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στόχος μας η αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γυμνασίου Αγλαντζιάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:26 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο του, με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς κ. Πέτρο Μιχαήλ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης ταινίας μικρού μήκους που ετοίμασαν τα παιδιά του Γυμνασίου Αγλαντζιάς και αφορά μαρτυρίες παιδιών αγνοουμένων, οι οποίοι σήμερα είναι μεσήλικες, για το πώς βιώσαν οι ίδιοι την τραγική αυτή πτυχή της εισβολής, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μεγαλώνοντας, μέχρι την ταυτοποίηση των λειψάνων και την κηδεία των αγαπημένων τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπεύθυνοι καθηγητές που συνέβαλαν στη δημιουργία της ομάδας των παιδιών και στην επίτευξη αυτής της ταινίας κ.κ. Γιώργος Κολοκοτρώνης και Παναγιώτης Νικολαϊδης.

Το θέμα των αγνοουμένων, ανέφερε ο κ. Φωτίου, είναι η πιο πονεμένη πτυχή της εισβολής και το γεγονός ότι η νέα γενιά αφιέρωσε χρόνο, επέδειξε ενδιαφέρον, έκανε έρευνα και ετοίμασε με επιτυχία τη συγκινητική αυτή παραγωγή, μας δίνει κίνητρο και ελπίδα. Κίνητρο, για αξιοποίηση και προβολή του έργου τους και ελπίδα για το γεγονός ότι οι νέοι νοιάζονται για τον τόπο τους, μαθαίνουν για τα δεινά της εισβολής από τους Τούρκους το 1974, δεν ξεχνούν, τιμούν, αλλά και συνεχίζουν τον αγώνα με τον δικό τους τρόπο. Τους αξίζει κάθε έπαινος και συγχαρητήρια, είπε ο κ. Φωτίου.

Στα πλαίσια αξιοποίησης της ταινίας, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://youtu.be/ddZSp_5K_DE, θα γίνει προσθήκη αγγλικών υποτίτλων, προώθησή της στα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων στο εξωτερικό, στα σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς και προβολή της σε μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας όπως σε εκδήλωση για επίσημη προβολή της ταινίας στο ευρύτερο κοινό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κάλυμνος: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο νησί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 1 / 2021 , 22:08 από news_room Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη νήσο Κάλυμνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής […]

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 3 / 2021 , 1:06 από news_room O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα Σε μια λαμπρή τελετή, εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο ανακαινισμένο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε και μια ξεχωριστή εκδήλωση, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου […]

Pin It on Pinterest