27 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Συνάντηση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας Εξιτήριο έλαβε ο Μητροπολίτης Περιστερίου – Επέστρεψε κανονικά στις υποχρεώσεις του Αμερικανός αξιωματούχος: Η G7 επιτυγχάνει συναίνεση για το ντάμπινγκ στην Κίνα – Adologala.gr Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκε ένας 39χρονος για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη Η ΓΣΕΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας – Adologala.gr Ξεκίνησε η προβολή της «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στις όψεις κτιρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 8:10 από news_room

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Σήμερα, 30 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, τελείται στους ορθόδοξους ιερούς ναούς η ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην πρωτεύουσα της μαρτυρικής Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος,  χοροστάτησε στην ακολουθία και ανέγνωσε τους Γ΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Μακεδονιτίσσης.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του ερμήνευσε τον στίχο από τη σημερινή στάση των Χαιρετισμών «χαῖρε δι’ ἧς ἠνοίχθη Παράδεισος».

«Πράγματι. Πόσα έκανε για μας η Παναγία; Τα πάντα. Έφερε τον Θεό στη γη. Οδήγησε τους ανθρώπους στον ουρανό. Έφερε σ᾿ εμάς το μέγα έλεος, δηλαδή τον Χριστό. Έφερε τον Σωτήρα του κόσμου. Άνοιξε τον παράδεισο, που ήταν για αιώνες κάτι το άπιαστο για μας τους ανθρώπους. Η Παναγία μας ήταν εκείνο το σκεύος που επέλεξε ο Θεός για να ενσαρκωθεί και να φέρει τη σωτηρία στους ανθρώπους. Ήταν η λύτρωσις της αμαρτίας της Εύας. Και τολμώ να πω ότι αν σωζόμαστε,  σωζόμαστε εξαιτίας της Παναγίας. Είναι λοιπόν τόσο μεγάλες και τόσο πολλές οι ευεργεσίες Της προς την ανθρωπότητα, ώστε ό,τι και αν κάνουμε, δεν είναι αντάξιό της, άξιο όσων Εκείνη έκανε. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε επάξια να Την υμνήσουμε, έστω και αν ακόμη έχουμε στόμα αγγελικό.

Ας προσπαθήσουμε με την ζωή μας, με την πίστη μας. Η βάση είναι η πίστη. Και θα βρει κανείς την πίστη μέσα στη μυστηριακή ζωή τής Εκκλησίας μας. Όχι μέσα στον πλούτο, τις θέσεις και τα αξιώματα. Την πραγματική ευτυχία ο άνθρωπος θα την βρει μόνο αν αφήσει την καρδιά του ελεύθερη στον Θεό να εισέλθει. Να μην αρκούμαστε απλώς στην ακολουθία των Χαιρετισμών ή τις παρακλήσεις του Αυγούστου για να παρακαλέσουμε την Παναγία μας. Αλλά παντού και πάντοτε να Την φωνάζουμε, διότι Αυτή είχε στα σπλάχνα Της τον ίδιο τον Θεό και μπορεί να μεσιτεύσει και για μας κάθε ώρα. Και θα καταλάβουμε ότι πράγματι εισακούστηκαν οι ικεσίες μας, αν δούμε μέσα μας όλους εκείνους τους καρπούς τού Αγίου Πνεύματος· τη χαρά, την πραότητα, την αγαθοσύνη, την πίστη.

Τιμούμε λοιπόν την Παναγία, όταν μιμούμαστε την ευσπλαχνία Της και την ασκητική της ζωή. Αν θέλουμε να τιμήσουμε την αειπάρθενο, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε κι αν πράγματι αγαπούμε την Παναγία, ας Της δώσουμε χαρά. Να αφοσιωθούμε  στην αρετή, όπως έκανε Εκείνη. Έτσι θα Την τιμήσουμε».

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 1:07 από adologala.gr Μια σημαντική έκθεση, με θέμα «Η Λαϊκή Χαρακτική», από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, ανοίγει στις 2 Σεπτεμβρίου στα Πλατανίσκια και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου, εκτίθενται 35 έργα […]

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 3 / 2021 , 23:34 από news_room Το Σύνταγμα, η Ομόνοια και όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας ντύθηκαν στα γαλανόλευκα, για την αυριανή μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης «ντύνουν» την πόλη και […]

Pin It on Pinterest