14 °C Athens, GR
30/11/2021

Τελευταια Νέα
Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι Πανηγυρικός Εσπερινός Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Λευκωσία – Adologala.gr Τροπολογία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του δημοσίου και την ΕΡΤ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Σε συναγερμό η βόρεια Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο και Τρίκαλα – Kαταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ευχαριστώ τον Θεό για τα 80 έτη ζωής που μου χάρισε»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:48 από news_room

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ευχαριστώ τον Θεό για τα 80 έτη ζωής που μου χάρισε»

Ογδόντα έτη ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Προκαθήμενος τής κατά Κύπρον Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.

Σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου 2021, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, στο Παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συμπροσευχομένου τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου  Β΄ και των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κληρικών, εόρτασε ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας τής Κύπρου, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων, την 80ή επέτειο τής γεννήσεώς του.

Από το πρωί, κατά συρροήν έφθαναν τα ευχετήρια μηνύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από Προκαθημένους άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων εκκλησιών, αρχιερείς τής Κύπρου και τού εξωτερικού, κληρικούς, πολιτικούς, καθηγητές, επισήμους αλλά και από απλούς ανθρώπους, που γνώρισαν την αγάπη, την απλότητα, τη φιλοξενία και την «ποικίλοις τρόποις» γενναιοδωρία τού Μακαριωτάτου.

Πολλοί ήταν και αυτοί που ήθελαν να εκφράσουν και διά ζώσης την αγάπη και υιϊκό  σεβασμό τους προς τον Μακαριώτατο, με την ευκαιρία τής συμπληρώσεως τής ογδόης δεκαετίας χρόνων ζωής του, παρά τον βροχερό καιρό που επικρατούσε μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τού Σαββάτου.

Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, είχαν αφενός την ευλογία να μετάσχουν στην εορταστική τράπεζα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος, αφετέρου την ευκαιρία να ακούσουν και τον εξομολογητικό λόγο τού Αρχιεπισκόπου, εν είδει απολογισμού των 80 ετών ζωής και προσφοράς του.

«Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεό, διότι μού χάρισε 80 ολόκληρα χρόνια εκ των οποίων τα 70 μπορώ να πω εργάζομαι μέσα στην Εκκλησία. Με πολλή χαρά προσέφερα όλο τον καλό εαυτό μου στην υπηρεσία τής Εκκλησίας. Δεν ήταν δρόμος ανθόσπαρτος για μένα. Βρήκα πολλές δυσκολίες, αλλά με την Χάρη τού Θεού υπερπηδούσα τις δυσκολίες, διότι η αγάπη τού Θεού δεν με άφηνε μέσα σε αδιέξοδα, αφού έβλεπε ότι ήμουν αφοσιωμένος στην Εκκλησία και ήθελα το καλό τής Εκκλησίας. Δεν ήθελα ποτέ ούτε τα συγχαρητήρια, ούτε τα χειροκροτήματα, ούτε τα ευχαριστώ. Προσέφερα τις υπηρεσίες μου διότι το πίστευα και αυτό με εξέφραζε πλήρως. Ακόμα και στις δυσκολίες ευχαριστούσα τον Θεό, διότι με βοηθούσε πάντοτε στις δυσκολίες. Έβλεπα το καλό που γινόταν μέσα στην Εκκλησία και έπαιρνα θάρρος, αντλούσα θάρρος από το έργο που γινόταν μέσα στην Εκκλησία και αυτό με ανέπαυε. Σήμερα, παρεκάλεσα τους αδελφούς και ξεκινήσαμε την ημέρα με Θεία Λειτουργία από τον άγιο Καρπασίας, τον οποίο ευχαριστώ διότι στη Θεία Λειτουργία μνημονεύσαμε και των γονέων μου.

Μια τέτοια μέρα όμως μού δίνεται η ευκαιρία, και όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε· στην πορεία τής ζωής μας μέσα στην Εκκλησία κάνουμε το καθήκον μας; Μήπως παραλείψαμε να κάνουμε κάτι; Πρέπει να κάνουμε μια ενδοσκόπηση· τι λάθη κάναμε που δεν πρέπει να επαναλάβουμε και να διορθώσουμε; Τι παραλείψαμε να κάνουμε; Και αυτές τις ημέρες είχα μέσα μου μία έγνοια, ένα θέμα το οποίο με απασχολούσε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, οι φτωχοί νέοι μας. Λόγω τής δυσκολίας που περάσαμε όλοι, παραμελήσαμε αυτόν τον τομέα και ευτυχώς τώρα, επειδή πάμε καλύτερα, αποφάσισα να συνεχίσουμε και πάλι να βοηθούμε πιο πολύ τους φτωχούς νέους μας που θέλουν να σπουδάσουν και αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Πρέπει να στηριχθούμε και να επενδύσουμε στους νέους μας. Διότι πολλοί από αυτούς, που αποτελούν σπουδαίους επιστήμονες, λόγω τής δικής μας αδιαφορίας, τούς εξαναγκάζουμε να ξενιτευτούν για να βρουν εργασία και στο τέλος χάνουμε μεγάλα κεφάλαια τής επιστήμης. Χάρηκα πολύ, επίσης, για τις εστίες που κάναμε στη Λεμεσό, στις οποίες μένουν εκατοντάδες νέα παιδιά μας με ελάχιστο ενοίκιο και με τόσες ευκολίες.

Αυτό πρέπει να μας απασχολεί· το πώς θα εξυπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Η πεμπτουσία τής προσφοράς μας είναι αυτή. Κι όσο περισσότερα δίνουμε, άλλα τόσα μάς στέλνει ο Θεός. Την ευτυχία δεν θα την βρούμε ούτε στις θέσεις, ούτε στα αξιώματα, ούτε στα λεφτά. Κι εγώ προσωπικά, την χαρά που αισθάνομαι για 70 χρόνια που υπηρετώ στην Εκκλησία, δεν μπορεί να μου την προσφέρει τίποτα άλλο».

Μετά τον λόγο τού Μακαριωτάτου, εψάλησαν ύμνοι τής περιόδου καθώς και πολυχρονισμός στον Μακαριώτατο, με την ευχή ο Θεός να του χαρίζει τη δύναμη και τον φωτισμό ώστε να ποιμαίνει την αποστολική Εκκλησία τής Κύπρου με τη δεξιοτεχνία, σύνεση και αποφασιστικότητα, που τον χαρακτηρίζουν, για πολλά έτη ακό

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Honda Moto : Nέο X-ADV MY21

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 4 / 2021 , 6:32 από news_room Nέο X-ADV MY21 Πλήρης ανανέωση για το επαναστατικό X–ADV της Honda: αυξημένη ισχύς, με υψηλότερο μέγιστο όριο στροφών για το κινητήρα και αναθεωρημένες σχέσεις μετάδοσης που συνδυάζονται με ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle By Wire), 4 προφίλ οδήγησης (ride modes), αναβαθμισμένο […]

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 16:26 από news_room ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΗΜΕΡΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021) Σχε­δόν πεν­τή­κον­τα ἔ­τη πα­ρῆλ­θον ἀ­φ’ ὅ­του ὁ Ο­Η­Ε πά­νυ κα­λῶς κα­θι­έ­ρω­σεν τήν 5ην Ἰ­ου­νί­ου ἑ­κά­στου ἔτους ὡς παγ­κο­σμί­αν ἡ­μέ­ραν ἀ­φι­ε­ρω­μέ­νην εἰς […]

Pin It on Pinterest