23 °C Athens, GR
15/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Συμμετοχή του Κ. Σκρέκα στη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας της Ένωσης για την Μεσόγειο Αλέξης Τσίπρας: Με το εργασιακό ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτιο Κ. Χατζηδάκης: Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο Παράκληση στον Ι.Ν. Ευαγγελισμoύ της Θεοτόκου Γρεβενών για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας στις εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην Αττική «Νύχτες βραδύτητας» με πανσέληνο στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου στην Ελευσίνα Επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ευχαριστώ τον Θεό για τα 80 έτη ζωής που μου χάρισε»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:48 από news_room

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ευχαριστώ τον Θεό για τα 80 έτη ζωής που μου χάρισε»

Ογδόντα έτη ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Προκαθήμενος τής κατά Κύπρον Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.

Σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου 2021, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, στο Παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συμπροσευχομένου τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου  Β΄ και των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κληρικών, εόρτασε ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας τής Κύπρου, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων, την 80ή επέτειο τής γεννήσεώς του.

Από το πρωί, κατά συρροήν έφθαναν τα ευχετήρια μηνύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από Προκαθημένους άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων εκκλησιών, αρχιερείς τής Κύπρου και τού εξωτερικού, κληρικούς, πολιτικούς, καθηγητές, επισήμους αλλά και από απλούς ανθρώπους, που γνώρισαν την αγάπη, την απλότητα, τη φιλοξενία και την «ποικίλοις τρόποις» γενναιοδωρία τού Μακαριωτάτου.

Πολλοί ήταν και αυτοί που ήθελαν να εκφράσουν και διά ζώσης την αγάπη και υιϊκό  σεβασμό τους προς τον Μακαριώτατο, με την ευκαιρία τής συμπληρώσεως τής ογδόης δεκαετίας χρόνων ζωής του, παρά τον βροχερό καιρό που επικρατούσε μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τού Σαββάτου.

Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, είχαν αφενός την ευλογία να μετάσχουν στην εορταστική τράπεζα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος, αφετέρου την ευκαιρία να ακούσουν και τον εξομολογητικό λόγο τού Αρχιεπισκόπου, εν είδει απολογισμού των 80 ετών ζωής και προσφοράς του.

«Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεό, διότι μού χάρισε 80 ολόκληρα χρόνια εκ των οποίων τα 70 μπορώ να πω εργάζομαι μέσα στην Εκκλησία. Με πολλή χαρά προσέφερα όλο τον καλό εαυτό μου στην υπηρεσία τής Εκκλησίας. Δεν ήταν δρόμος ανθόσπαρτος για μένα. Βρήκα πολλές δυσκολίες, αλλά με την Χάρη τού Θεού υπερπηδούσα τις δυσκολίες, διότι η αγάπη τού Θεού δεν με άφηνε μέσα σε αδιέξοδα, αφού έβλεπε ότι ήμουν αφοσιωμένος στην Εκκλησία και ήθελα το καλό τής Εκκλησίας. Δεν ήθελα ποτέ ούτε τα συγχαρητήρια, ούτε τα χειροκροτήματα, ούτε τα ευχαριστώ. Προσέφερα τις υπηρεσίες μου διότι το πίστευα και αυτό με εξέφραζε πλήρως. Ακόμα και στις δυσκολίες ευχαριστούσα τον Θεό, διότι με βοηθούσε πάντοτε στις δυσκολίες. Έβλεπα το καλό που γινόταν μέσα στην Εκκλησία και έπαιρνα θάρρος, αντλούσα θάρρος από το έργο που γινόταν μέσα στην Εκκλησία και αυτό με ανέπαυε. Σήμερα, παρεκάλεσα τους αδελφούς και ξεκινήσαμε την ημέρα με Θεία Λειτουργία από τον άγιο Καρπασίας, τον οποίο ευχαριστώ διότι στη Θεία Λειτουργία μνημονεύσαμε και των γονέων μου.

Μια τέτοια μέρα όμως μού δίνεται η ευκαιρία, και όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε· στην πορεία τής ζωής μας μέσα στην Εκκλησία κάνουμε το καθήκον μας; Μήπως παραλείψαμε να κάνουμε κάτι; Πρέπει να κάνουμε μια ενδοσκόπηση· τι λάθη κάναμε που δεν πρέπει να επαναλάβουμε και να διορθώσουμε; Τι παραλείψαμε να κάνουμε; Και αυτές τις ημέρες είχα μέσα μου μία έγνοια, ένα θέμα το οποίο με απασχολούσε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, οι φτωχοί νέοι μας. Λόγω τής δυσκολίας που περάσαμε όλοι, παραμελήσαμε αυτόν τον τομέα και ευτυχώς τώρα, επειδή πάμε καλύτερα, αποφάσισα να συνεχίσουμε και πάλι να βοηθούμε πιο πολύ τους φτωχούς νέους μας που θέλουν να σπουδάσουν και αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Πρέπει να στηριχθούμε και να επενδύσουμε στους νέους μας. Διότι πολλοί από αυτούς, που αποτελούν σπουδαίους επιστήμονες, λόγω τής δικής μας αδιαφορίας, τούς εξαναγκάζουμε να ξενιτευτούν για να βρουν εργασία και στο τέλος χάνουμε μεγάλα κεφάλαια τής επιστήμης. Χάρηκα πολύ, επίσης, για τις εστίες που κάναμε στη Λεμεσό, στις οποίες μένουν εκατοντάδες νέα παιδιά μας με ελάχιστο ενοίκιο και με τόσες ευκολίες.

Αυτό πρέπει να μας απασχολεί· το πώς θα εξυπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Η πεμπτουσία τής προσφοράς μας είναι αυτή. Κι όσο περισσότερα δίνουμε, άλλα τόσα μάς στέλνει ο Θεός. Την ευτυχία δεν θα την βρούμε ούτε στις θέσεις, ούτε στα αξιώματα, ούτε στα λεφτά. Κι εγώ προσωπικά, την χαρά που αισθάνομαι για 70 χρόνια που υπηρετώ στην Εκκλησία, δεν μπορεί να μου την προσφέρει τίποτα άλλο».

Μετά τον λόγο τού Μακαριωτάτου, εψάλησαν ύμνοι τής περιόδου καθώς και πολυχρονισμός στον Μακαριώτατο, με την ευχή ο Θεός να του χαρίζει τη δύναμη και τον φωτισμό ώστε να ποιμαίνει την αποστολική Εκκλησία τής Κύπρου με τη δεξιοτεχνία, σύνεση και αποφασιστικότητα, που τον χαρακτηρίζουν, για πολλά έτη ακό

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 20:06 από news_room Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους Εφημερίους της Ενορίας, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Οικον. Ιωάννη Φαφούτη […]

Αρχιερατικό συλλείτουργο και κτιτορικό μνημόσυνο στην Παναγία Σουμελά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 17:37 από adologala.gr Την Κυριακή 16 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο αρχιερατρικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο και συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Παντελήμονος. Στο τέλος της θείας […]

Pin It on Pinterest