33 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR AHEPA-99ο Συνέδριο : Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr Την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου Zeina Akar δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Adologala.gr Ανοιχτά οι Οργανωμένες Παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 Μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα – Τι προβλέπει η Εγκύκλιος του ΥπΕσ. Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την Επέτειο των 1033 χρόνων από το Βάπτισμα των Ρως Άγιοι Τόποι : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ερείπια Βυζαντινού Ιερού Ναού 5ου Αιώνος στη πόλη Ashdod – Adologala.gr Συνολικά 802 αιτήσεις, αξίας €200 εκατ. εγκρίθηκαν υπό το Σχέδιο Εστία

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:32 από news_room

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας

Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής γενοκτονίας η 24η Απριλίου και όλοι κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στα θύματα του πιο φρικαλέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας με ένοχη την Τουρκία. Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί σφαγιάστηκαν, εξοντώθηκαν σε τάγματα εργασίας και στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ξεψύχησαν από τις κακουχίες σε πορείες θανάτου στην έρημο.

Η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται την παραδοχή του εγκλήματος κατά του Αρμενικού λαού, το οποίο αποτέλεσε τον προπομπό και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Ένα έγκλημα διαρκές και προμελετημένο, που υπήρξε επίσης ο προάγγελος των πιο σκοτεινών και αποτρόπαιων σελίδων της ιστορίας του 20ου αιώνα.

Η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η κατάσχεση περιουσιών, η βαρβαρότητα και ο τρόμος και ο εξευτελισμός κάθε πτυχής της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας, συνέχισαν να αποτελούν και στα πιο νεότερα χρόνια μέρος των στυγνών μεθόδων των Νεοτούρκων και των Νεοοθωμανών για επικράτηση της απάνθρωπης δικής τους τάξης πραγμάτων. Αυτό το γνωρίζει καλά και η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα και άλλες χώρες στην πιο σύγχρονη εποχή, κατά την οποία γινόμαστε μάρτυρες της όλως προκλητικής και παράνομης παραβίασης δικαιωμάτων και πανανθρώπινων αρχών και αξιών από μέρους της τουρκικής ηγεσίας και των οργάνων της.

Το κυπριακό κοινοβούλιο ήταν το πρώτο σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 1975, που αναγνώρισε και καταδίκασε με ψήφισμά του τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αποστέλλοντας προς τους απανταχού Αρμενίους μήνυμα εκτίμησης και συμπαράστασης.

Μένοντας συνεπείς στη διαφύλαξη της μνήμης για το φρικτό έγκλημα κατά του φίλου Αρμενικού λαού, επαναλαμβάνουμε και σήμερα το αίτημα για παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι αίτημα ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου που γνωρίζει από τον ρου της ιστορίας πως όταν τέτοια εγκλήματα μένουν ατιμώρητα, οι ένοχοι αποθρασύνονται και συνεχίζουν να αποτελούν απειλή κατά της ανθρωπότητας.

Πηγή: ΓΤΠ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 16:13 από news_room Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης και ο Αν. ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της άμεσης και καίριας επίλυσης των ζητημάτων που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας […]

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για την Απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 7 / 2020 , 1:34 από adologala.gr Παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ Το στόχο να γίνει η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αποσύρει τα Πλαστικά Μιας Χρήσης, εναρμονιζόμενη με την κοινοτική Οδηγία, έθεσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος […]

Pin It on Pinterest