17 °C Athens, GR
16/05/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Με καρτερία και υπομονή το προσκύνημα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Το ανακοινωθέν από την σύναξη των Επισκόπων & Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Ι.Α. Αυστραλίας Νομοσχέδιο της βουλευτή Μαλλιωτάκη ζητά από Μπάιντεν να κάνει το Κυπριακό υψηλή προτεραιότητα Ο Ελύτης για την Ελλάδα και τον ελληνισμό Ιδιαίτερα αυξημένη η έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο Δεκάδες χιλιάδες λιγότερες ώρες μετακίνησης με τα e-ραντεβού για τους πολίτες Οι νεκροί αυξάνονται καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη ΥφΕξ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσπίσει την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς – Πρόσκληση σε ομογενειακούς φορείς Μνήμη του Οσίου Πανηγυρίου του Κυπρίου – 15 Μαΐου ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στόχος μας η αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:32 από news_room

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας

Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής γενοκτονίας η 24η Απριλίου και όλοι κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στα θύματα του πιο φρικαλέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας με ένοχη την Τουρκία. Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί σφαγιάστηκαν, εξοντώθηκαν σε τάγματα εργασίας και στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ξεψύχησαν από τις κακουχίες σε πορείες θανάτου στην έρημο.

Η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται την παραδοχή του εγκλήματος κατά του Αρμενικού λαού, το οποίο αποτέλεσε τον προπομπό και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Ένα έγκλημα διαρκές και προμελετημένο, που υπήρξε επίσης ο προάγγελος των πιο σκοτεινών και αποτρόπαιων σελίδων της ιστορίας του 20ου αιώνα.

Η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η κατάσχεση περιουσιών, η βαρβαρότητα και ο τρόμος και ο εξευτελισμός κάθε πτυχής της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας, συνέχισαν να αποτελούν και στα πιο νεότερα χρόνια μέρος των στυγνών μεθόδων των Νεοτούρκων και των Νεοοθωμανών για επικράτηση της απάνθρωπης δικής τους τάξης πραγμάτων. Αυτό το γνωρίζει καλά και η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα και άλλες χώρες στην πιο σύγχρονη εποχή, κατά την οποία γινόμαστε μάρτυρες της όλως προκλητικής και παράνομης παραβίασης δικαιωμάτων και πανανθρώπινων αρχών και αξιών από μέρους της τουρκικής ηγεσίας και των οργάνων της.

Το κυπριακό κοινοβούλιο ήταν το πρώτο σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 1975, που αναγνώρισε και καταδίκασε με ψήφισμά του τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αποστέλλοντας προς τους απανταχού Αρμενίους μήνυμα εκτίμησης και συμπαράστασης.

Μένοντας συνεπείς στη διαφύλαξη της μνήμης για το φρικτό έγκλημα κατά του φίλου Αρμενικού λαού, επαναλαμβάνουμε και σήμερα το αίτημα για παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι αίτημα ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου που γνωρίζει από τον ρου της ιστορίας πως όταν τέτοια εγκλήματα μένουν ατιμώρητα, οι ένοχοι αποθρασύνονται και συνεχίζουν να αποτελούν απειλή κατά της ανθρωπότητας.

Πηγή: ΓΤΠ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 1:29 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο Μπενάκη και ξεναγήθηκε στην μεγάλη επετειακή έκθεση «1821-Πριν και Μετά», που διοργανώνει το Μουσείο με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Την κυρία […]

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπ.Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 10 / 2020 , 14:47 από adologala.gr O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν […]

Pin It on Pinterest