22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Υπεγράφη η συμφωνία: Η Βουλή χρηματοδοτεί τη συνδετήρια Πεζογέφυρα του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 3 / 2021 , 23:17 από news_room

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη χρηματοδότηση από τη Βουλή συνδετήριας πεζογέφυρας της νέας πτέρυγας ΜΕΘ με τα χειρουργεία και το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου «Η Σωτηρία»

«Η κοινωνική προσφορά της Βουλής συνεχίζεται με τρόπο επίμονα θετικό» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την υπογραφή της Σύμβασης με τους αντισυμβαλλόμενους φορείς, για τη μελέτη και κατασκευή πεζογέφυρας και ασθενοφόρου ανελκυστήρα, μεταξύ της νέας πτέρυγας ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής, και των χειρουργείων του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» διαμέσου του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε με έμφαση ότι «μετά από την εμβληματική δωρεά των 50 κλινών ΜΕΘ, που έπιασε κυριολεκτικά τόπο, η Βουλή συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά, με ομόφωνη απόφαση της Διασκέψεως των Προέδρων, όπου όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου συμφώνησαν, και προχωρά στη χρηματοδότηση, με ποσό 800.000 ευρώ, από τον Ειδικό Λογαριασμό της Υπηρεσίας Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων της Βουλής, μιας συνδετήριας πεζογέφυρας κλειστής, σύγχρονης, 120 μέτρων μήκους, που συνδέει τα παλιά χειρουργεία του νοσοκομείου με την καινούρια, σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήδη λειτουργεί».

Ο κ. Τασούλας πρόσθεσε ότι «με αυτή τη δωρεά, που είναι μια προσφορά χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων για έναν τόσο χρήσιμο, αποτελεσματικό και αποδοτικό για τη λειτουργία αυτού του σημαντικού νοσοκομείου σκοπό, η Βουλή ολοκληρώνει τον κύκλο της προσφοράς της προς το νοσοκομείο αναφοράς «H Σωτηρία», στον αγώνα κατά του δαίμονα της πανδημίας» εκφράζοντας ταυτόχρονα τη σταθερή ανταπόκριση της Βουλής σε οποιαδήποτε καινούρια ιδέα για άλλους χώρους και νέες πρωτοβουλίες «στον ίδιο κοινό στόχο που έχει το έθνος μας, η πατρίδα μας, ο λαός μας, η χώρα μας, η κυβέρνησή μας και το κοινοβούλιο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς επίσης τη δημόσια εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» και την εργολήπτρια εταιρεία ΕΚΤΕΡ, που εμπλέκονται στην εποπτεία, τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, λέγοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο παριστάμενους Υπουργούς, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Κικίλια. Ο κ. Καραμανλής εποπτεύει την εταιρεία που μελέτησε και επιβλέπει το έργο, τις Κτιριακές Υποδομές του Δημοσίου, έναν υποδειγματικό δημόσιο φορέα ο οποίος σ’ αυτή την περιπέτεια μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Ο κ. Κικίλιας έχει την εποπτεία της πρώτης γραμμής του μετώπου της χώρας έναντι αυτής της πανδημικής επίθεσης και πάντα η Βουλή των Ελλήνων ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει το Υπουργείο του οποίου προΐσταται και το οποίο, μαζί με όλους μας, θα κερδίσει αυτή τη μάχη που εδώ κι ένα χρόνο δίνεται, στα πλαίσια μιας παγκόσμιας περιπέτειας, μιας παγκόσμιας δοκιμασίας, η οποία ωστόσο, χάρη στους εμβολιασμούς, δείχνει τα θετικά σημάδια ενός πολύ ασφαλέστερου μέλλοντος που δεν είναι και τόσο μακρινό όσο νομίζουμε.

Ήθελα επίσης, με την ευκαιρία υπογραφής αυτής της νέας Σύμβασης, ύψους 800.000 ευρώ, εδώ στη Βουλή, να συγχαρώ την εταιρεία ‘‘Κτιριακές Υποδομές’’ και την εργοληπτική εταιρεία ΕΚΤΕΡ, η οποία πάντα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αξιόπιστα στις υπογραφές που θέτει.

Θέλω να διαβεβαιώσω και τους δύο Υπουργούς, και πάλι, ότι η Βουλή των Ελλήνων, ομόφωνα, όπως απέδειξε μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να βοηθάει την Πολιτεία, να βοηθάει τον ελληνικό λαό και τη χώρα, συμπαραστεκόμενη σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια που θα λήξει με κοινή μας νίκη».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, επισήμανε «ότι είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε διαφορετικούς φορείς του Δημοσίου να συνεργάζονται αρμονικά για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση, όπως αυτή της πανδημίας», ενώ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής τον συνεχάρη στο ότι κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης, «κάτι σπάνιο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας, για να μπορέσουν όλα τα κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο να συμφωνήσουν σε αυτό το έργο».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι «είναι εξαιρετική η προσφορά της Βουλής των Ελλήνων στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό», τονίζοντας ότι «οι 50 ΜΕΘ στη μάχη της Αττικής εναντίον του Covid 19 είναι συνεχώς γεμάτες και η αξία τους είναι υπερπολλαπλάσια μέσα στην πανδημία». Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας,  «με αυτή τη νέα προσφορά της Βουλής των Ελλήνων μας δίνετε την ευκαιρία να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και μαζί με τις υπόλοιπες δωρεές και επεμβάσεις που έχουν γίνει, μπορούμε να πούμε ότι το ‘‘Σωτηρία’’ είναι πλέον ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής και σύγχρονης τεχνολογίας πολύ υψηλού επιπέδου, που βέβαια έχει εξαιρετικούς γιατρούς, νοσηλευτές, διοίκηση, τους οποίους ευχαριστώ πολύ».

Στο περιθώριο της υπογραφής της Σύμβασης χρηματοδότησης του έργου, ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», κ. Σωκράτης Μητσιάδηςκάνοντας τον απολογισμό του τελευταίου χρόνου της πανδημίας, εξήγησε ότι «το νοσοκομείο έχει νοσηλεύσει 2.980 ασθενείς με Covid, ενώ στις 50 ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, από τις 4 Αυγούστου του 2020 που μπήκε ο πρώτος εκσκαφέας, στις 26 Οκτωβρίου νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής». Συνολικά, όπως σημείωσε ο κ. Μητσιάδης, έχουν  νοσηλευτεί 267 ασθενείς.

Στην υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ.κ. Τιμολέων Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Πρόεδρος της εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Σίψας και η κυρία Γιαννούλα Νταβώνη, Υποδιοικήτρια της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Το συνολικό έργο, πέραν της δημιουργίας συνδετήριας πεζογέφυρας μεταξύ της νέας πτέρυγας ΜΕΘ 50 κλινών και του κτιρίου «Χειρουργικό Περίπτερο» διαμέσου του κτιρίου «Μέγα Λαϊκό», περιλαμβάνει ακόμη τη διαμόρφωση του εγγύς περιβάλλοντα χώρου, τη λειτουργική σύνδεση της πεζογέφυρας και των εγκαταστάσεών της με τις υφιστάμενες υποδομές του νοσοκομείου, την κατασκευή εξωτερικού ασθενοφόρου ανελκυστήρα 3 στάσεων στο κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο», σε λειτουργική διασύνδεση με τη συνδετήρια πεζογέφυρα, τη διαμόρφωση των προθαλάμων του ανελκυστήρα, τη διαμόρφωση των χώρων, με τις απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, στα σημεία σύνδεσης της πεζογέφυρας με τα κτίρια «Μέγα Λαϊκό» και «Χειρουργικό Περίπτερο» και την πλήρη διενέργεια των δοκιμών και ρυθμίσεων των εγκαταστάσεων.

Στόχος του έργου είναι η λειτουργική διασύνδεση της νέας ΜΕΘ 50 κλινών, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενίσχυσης του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19, με το κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο», καθώς, δεδομένης της διασποράς των κτιρίων στο οικόπεδο του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργικής διασύνδεσης και ασφαλούς πρόσβασης από τα χειρουργεία που βρίσκονται στο κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο» με τη νέα ΜΕΘ 50 κλινών.  Η συνδετήρια αυτή κλειστή πεζογέφυρα θα εξασφαλίζει την ασφαλή και νοσοκομειολογικά ορθή μεταφορά ασθενών, την κυκλοφορία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη διακίνηση υλικού.  Επίσης, η κατασκευή του εξωτερικού ασθενοφόρου ανελκυστήρα στο κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο» συμπληρώνει λειτουργικά το έργο, διασφαλίζοντας τις παραπάνω απαιτήσεις.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου διενεργήθηκε στις 10.02.2021, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 793.302,20 €.

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την υπ’ αριθμ. 4/282/04.03.2021 απόφασή του, το Δ.Σ. της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ενέκρινε την ανάθεση του έργου στην εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. με ποσό προφοράς 777.561,00 €.

Ο ανάδοχος προσκόμισε εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης του έργου, η διάρκεια του οποίου ορίζεται σε δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με έγγραφη δέσμευσή του ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, επί ποινή αποκλεισμού, για την τήρηση της προθεσμίας αυτής.

Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επισκέφθηκε τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 7 / 2021 , 17:26 από news_room Τήν μεσημβρίαν τῆς Δευτέρας, 13ης/26ης Ἰουλίου 2021, ὁ Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν τῆς Κύπρου κ. Νῖκος Χριστοδουλίδης μετά συνοδείας αὐτοῦ, εὑρισκόμενος εἰς ἐθνικήν ἀποστολήν εἰς Ἰσραήλ, ἐπεσκέφθη τόν Ναόν τῆς Ἀναστάσεως. Τόν κ. Ὑπουργόν ὑπεδέχθη ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Ἁγιοταφιτῶν, […]

Ξεκινά τις εργασίες της η νέα Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ξεκινά τις εργασίες της η νέα Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 2 / 2023 , 21:34 από news_room Την έναρξη των εργασιών της νέας Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus) κήρυξαν τα ηγετικά στελέχη της ομάδας κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Οι Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την επιθυμία να οικοδομήσουν πάνω στο μομέντουμ που […]