20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: «Κατά τους βομβαρδισμούς οι Σέρβοι έδωσαν το παράδειγμα της χριστιανικής αγάπης»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 2:18 από news_room

Στις 24 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι βραδιά μνήμης, αφιερωμένη στη θλιβερή ημερομηνία της έναρξης των βομβαρδισμών και της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Στη βραδιά μνήμης έλαβε μέρος ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, ο οποίος απηύθυνε βαρυσήμαντη ομιλία στους παρόντες.

«Συγκεντρωθήκαμε, προκειμένου από κοινού, παλλαϊκά ή, όπως λέγει η Εκκλησία, συνοδικά, να ενθυμηθούμε εκείνες τις τραγικές ημέρες πριν από 22 χρόνια. Πρώτα απ᾽ όλα θα θυμηθούμε και θα προσευχηθούμε για τα αθώα θύματα. Και τα θύματά μας είναι αθώα, διότι ο λαός μας – και τούτο είναι τώρα πασιφανές – αμυνόταν σε μία επίθεση. Θα θυμηθούμε τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας, τους ήρωες του Κοσάρ, του Παστρίκ και των λοιπών πεδίων μάχης, τους ουρανίους λεβέντες μας πιλότους, κατόπιν τους αθώους πολίτες, θύματα των βομβών διασποράς στη Νις και σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, τα Μετόχια, το Μαυροβούνιο. Θα θυμηθούμε τους αδικοχαμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας στο φαράγγι Γκρντέλιτσι, τους νεκρούς στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεών μας, στα εργοστάσια, τα νοσοκομεία. Θα θυμηθούμε τα χαμένα παιδιά… Τους θυμόμαστε και προσευχόμαστε για όλους και είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται να προσευχόμαστε σε αυτούς, διότι ο Θεός τους ενέγραψε στο βιβλίο της αιωνιότητας, στο βιβλίο της αιωνίου ζωής και τα ονόματα των πολλών θυμάτων εκείνες τις 78 ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ μπορούν και πρέπει να εγγραφούν στο ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας», τόνισε ο Αγιώτατος.

Στις οδυνηρές δοκιμασίες οι Σέρβοι διασώζονταν πάντοτε χάρη στη χριστιανική αντιμετώπιση της ζωής και στην αγάπη, τις οποίες τους δίδαξε ο Άγιος Σάββας και όλοι οι ένδοξοι Σέρβοι Άγιοι, διαπίστωσε ο Πατριάρχης Πορφύριος. «Λέγεται ότι ο σερβικός λαός, ιδιαιτέρως μετά το 1945, έχασε τις χριστιανικές του ιδιαιτερότητες, ενώ εγώ λέγω με βεβαιότητα ότι σ᾽ εκείνες τις 78 ημέρες όλοι γίναμε μάρτυρες μιας βαθύτατης χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης του λαού μας, ο οποίος εφάρμοζε την εντολή: να αγαπήσεις τον πλησίον σου!», τόνισε ο Αγιώτατος κ. Πορφύριος.

Αυτή η αγάπη, η ανδρεία και ο γνήσιος ηρωισμός αναδεικνύονται και τώρα, κατά την πανδημία, πρόσθεσε ο Πατριάρχης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σήμερα ως ήρωες έχουν αναδειχθεί οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι άνθρωποι, που εργάζονται στις δημόσιες και ευρύτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Βράβευση των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ακαδημία Αθηνών

Βράβευση των Ενόπλων Δυνάμεων από την Ακαδημία Αθηνών,

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 22:20 από news_room Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 και κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου της, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας με το Χρυσό Μετάλλιό της το οποίο παρέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για την επί σειρά […]

Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία

Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 12 / 2023 , 15:31 από news_room Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας ΖΕΙΤ περιγράφει την αγωνιώδη φυγή δεκάδων χιλιάδων Τούρκων στη Γερμανία To αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου θυμίζει μέρες του 2015 τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, κάτι έχει αλλάξει. Από τους 1.400 μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί, οι περισσότεροι μιλούν τουρκικά. «Γιατί θέλουν να […]