23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη φροντίζει ΟΛΟΥΣ τους Οδηγούς

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 3 / 2021 , 18:52 από news_room

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Χορηγός της Ελληνικής Σχολής Σκύλων Οδηγών Λάρα

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ένας όμιλος που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας, αγωνίζεται για ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, πολύ συχνά στηρίζει οργανισμούς και φορείς κοινωνικής πρόνοιας.

Ως Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών, λεωφορείων, και μηχανημάτων και εκπροσωπώντας εδώ και δεκαετίες καταξιωμένους και αξιόπιστους, διεθνείς κατασκευαστές όπως Honda Motor, Mitsubishi Motors, Volvo, Komatsu, Massey Ferguson κ.ά, έχει θέσει ως στόχο την φροντίδα και την βελτίωση της ζωής όλων των οδηγών.

Σε αυτό το πνεύμα, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανέλαβε να προσφέρει τη φροντίδα του και σε μία ακόμη ιδιαίτερη ομάδα οδηγών, αυτήν των σκύλων-οδηγών ανθρώπων με οπτική αναπηρία. Έτσι αναλαμβάνει Χορηγός της Ελληνικής Σχολής Σκύλων Οδηγών Λάρα, παραχωρώντας ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες της Σχολής.

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων-Οδηγών (International GuideDog Federation) και αποστολή της είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης ξεπερνούν τα 200.000 στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής τους είναι επιβεβλημένη.

Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών αποτελούν τον ιδανικότερο σύντροφο για την αυτόνομη, ποιοτική κι ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με απώλεια όρασης. Πρόκειται για σκύλους-οδηγούς οι οποίοι επιλέγονται από προγράμματα επιλεκτικής εκτροφής, κοινωνικοποιούνται κι εκπαιδεύονται με θετικό τρόπο για περίπου ενάμιση έτος.

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, εκπαιδεύει τόσο τις ομάδες χειριστών όσο και τους σκύλους-οδηγούς τυφλών ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ εκπαίδευσης. Με αυτό το τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με μερική ή ολική απώλεια όρασης, να μπορούν να μετακινούνται παντού με ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Η AHEPA ανοίγει ταμείο έκτακτης ανάγκης για την ανακούφιση από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Η AHEPA ανοίγει ταμείο έκτακτης ανάγκης για την ανακούφιση από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 8 / 2023 , 0:45 από news_room Ο Ανώτατος Πρόεδρος Σάβας Τσίβικος ενέκρινε το άνοιγμα του Ταμείου Έκτακτης Αρωγής AHEPA στις 28 Ιουλίου 2023, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Όπως και στο παρελθόν, τα μέλη της AHEPA έχουν κινητοποιηθεί ως απάντηση σε αυτό το κάλεσμα […]

Παρουσίαση του λογότυπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τη 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 3 / 2021 , 6:46 από news_room Η Ι. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 Η Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής παρουσίασαν την επίσημο λογότυπο και ιστοσελίδα, με την οποία η Ι. Αρχιεπισκοπή θα συμμετάσχει στον εορτασμό της 200ης επετείου από την Ελληνική […]