18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο πάπας Ρώμης ζητά από όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία να καταθέσουν τα όπλα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 20:01 από news_room

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα από όλους «να καταθέσουν τα όπλα» στη Συρία και «να υφάνουν ξανά τον κοινωνικό ιστό», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από την έναρξη του πολεμου στη χώρα.

«Επαναλαμβάνω την ειλικρινή έκκλησή μου προς τις εμπόλεμες πλευρές να δώσουν ενδείξεις καλής θέλησης, ώστε να ανάψει ένα ελπιδοφόρο φως για τον εξαντλημένο πληθυσμό» είπε ο ποντίφικας στην καθιερωμένη κυριακάτικη προσευχή, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Ελπίζω επίσης να υπάρξει μια εποικοδομητική αποφασιστική δέσμευση αλληλεγγύης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας ώστε, μετά την κατάθεση των όπλων, να μπορέσει να υφανθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός και να ξαναρχίσει η ανοικοδόμηση και η οικονομική ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Ο πάπας υπενθύμισε ότι η δεκαετία των αιματηρών συγκρούσεων οδήγησε «σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές του καιρού μας: αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και τραυματιών, εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες αγνοούμενους, καταστροφές, βιαιοπραγίες κάθε μορφής, απάνθρωπη οδύνη για όλον τον πληθυσμό και κυρίως για τους πιο ευάλωτους, όπως τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους».

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος μόλις επέστρεψε από μια ιστορική επίσκεψη στο Ιράκ, δεν προτίθεται να μεταβεί στη Συρία, όμως συχνά απευθύνει εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός σε αυτή τη «μαρτυρική» χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Κοπή Βασιλόπιτας Ιερατικών Οικογενειών Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας

Κοπή Βασιλόπιτας Ιερατικών Οικογενειών Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 1 / 2024 , 13:34 από news_room Την πρωτοχρονιάτικη πίτα των ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024 σε πολυχώρο εστίασης στο Αγρίνιο. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, συμμετείχαν οι ιερατικές οικογένειες και […]

Αντίδραση της UNESCO για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 11 / 2020 , 23:01 από Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για την επίσημη απάντηση της UNESCO στις ψευδείς δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey […]